Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 13. března 2017 23:00
Reakce na RoSa:

Kopcovitý to máme taky slušně, proto mi ta Praha vychází na kroky výrazně líp. Jinak to ale měřím na hodinkách, který mám na ruce pořád, takže to započítá i kroky třeba při uklízení, což telefon neudělá, pokud ho člověk s sebou důsledně nevláčí, na mobilu by to bylo míň.

Krom kroků mi měří i třeba vyšlá poschodí (má výškoměr, takže mi přidá schody i za chůzi do kopce venku), kilometry, vydané kalorie, tep a aktivní minuty. A jak jsme psala, docela mě to baví sledovat, takže když mi doma chybělo do těch 10.000 kroků a nebyla moc kosa, tak jsem ještě vyrazila, na to je to dost dobrý.

Přes aplikaci k tomu jdu přidat i přátele a může se s nimi člověk hecovat a soutěžit, ale to trochu předpokládá podobný chodící podmínky. 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 13. března 2017 23:08
Reakce na Dadoo:

Já měřím přes hodinky. Ale novější telefony už mívají často i nějaký vlastní aplikace, vím, že u iPhone je to Zdraví a u androidu Shealth.
U staršího telefonu, který to neměl, jsem používala Moves, ale žralo mi to teda dost baterku...

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 14. března 2017 07:44
Reakce na RoSa:

Ja používam runtastic aplikáciu. A včera som konečne začala. Je pravda, že sme dali iba 5 km, ale na to, že som nebola už 4 mesiace, tak slušný výkon. Elza bola nadšená a vlastne nám to aj dlho trvalo, lebo všetci susedia snáď boli vonku a mali potrebu sa rozprávať. A ešte sme mali spoločnosť, od polovice s nami išiel malý jazvečík, ktorý má značnú nadváhu, tak suseda kričala, nech ideme poriadne ďaleko, nech si to starec užije a chytí kondičku. Oni sa s Elzičkou strašne ľúbia. 

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 14. března 2017 07:50

Vidím, že si musím kupit hodinky s meraním. Takto si to zapnem iba ked ideme na prechádzku. To bude hned iný výsledok, ako blbých 5 km. V práci toho nachodím.........:D

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 14. března 2017 07:55
Reakce na ionicera:

Ale jo, vždycky ho dostanu ven, jen někdy tropíme divadlo pro všechny kolem Obvykle musím najít klacek, a tím potom u břehu cákat, aby zvědavec připlaval a rychle ho drapnout, nebo se tvářit, jakože mu ten klacek chci hodit do vody a to vyletí jako střela a čeká v pozoru. Malá nevýhoda je, že při obou postupech jsem vždycky mokrá jako myš

Ale nikdy jsem neměla obavu, že by se mohl utopit, plave jako ryba, i se potápí s hlavou a nejvíc ho baví přední packou hodně cáknout do hladiny a tlamou pak chytat tu vodu. Jediné, co nešlo, bylo plavat s ním, protože chtěl dotyčného plavce vždycky zachraňovat a to znamenalo, že jsem skončila se zády plnými drápanců jak po vášnivé noci a skoro utopená. Tak teď plavání lidí a psů dělíme, protože ostatní netouží, aby jim náš pes dával dýchání z úst do úst a navíc teď na spoustu lidských pláží psi nesmí a když Foxe nepustím do vody, tak brečí až srdce usedá.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. března 2017 08:00
Reakce na Janulik03:

Dobrý jsou apple watch, zvlášť pokud byste měla mobil iphone. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 14. března 2017 08:13
Reakce na Sweet Potato:

Dej pac.

Offline dzizisketa
8917 příspěvků moje polička 14. března 2017 09:03

Těch deset tisíc kroků denně je naprostý výmysl, zejména to číslo, nemá to vůbec v ničem opodstatnění.

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 14. března 2017 09:34

Já se teda nekoukám, ale skoro to vypadá, že čórovali u nás doma!!!!

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 14. března 2017 09:34
Reakce na dzizisketa:

Myslím, že to hlavně takové pěkné kulaté číslo, které zároveň vyžaduje nějakou větší chodící aktivitu, ne že jen zaparkujete o dva bloky dál a dojdete teda ten zbytek pěšky. Když někdo není zvyklý vůbec chodit, tak má něco konkrétního, k čemu může směřovat, fungovat to bude stopro líp než jen nějaký vágní cíl víc se hýbat. 

Na mě ty cíle teda fungují,i když bych díky psům chodila i tak. Pravda je, že jsem asi ten typ, který to baví sledovat, protože si dávám osobní cíle, jako třeba nachodit se psy 100 kilometrů za měsíc atp. Ale chápu, že někoho to bude spíš otravovat. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 14. března 2017 09:39
Reakce na dzizisketa:

Těch deset tisíc kroků denně je naprostý výmysl, zejména to číslo, nemá to vůbec v ničem opodstatnění.

Tak  já myslím, že je to hlavně nějaký  číslo, aby se lidi trochu  donutili k  nějaké aktivitě, taková nějaká meta.

Offline viktorka_od splavu
49189 příspěvků moje polička 14. března 2017 10:05
Reakce na Berta:

jj presne. a pokud to nachodim z pulky doma a v praci po chodbe tak mi i davaji vetsi smysl kroky:-) jinak myslim ze  ty hodinky detekuji pohyb, tzn ten krok, prepocet na km umi predpokladam dle zadane vysky postavy odhadnou delku kroku. akurat nevim jestli je neosali nejake jine pohyby ruky. aplikace na kolo funguje jak, podle gps? 

Offline whiskas
20930 příspěvků moje polička 14. března 2017 10:23

Jdu si postěžovat. Dneska jsme odvezli Šíšu k veterináři na kastraci, mám home office a je mi po ní smutno. Žádné drápání, mňoukání, významné pohledy ... Už aby byla zase doma. Hlavně doufám, že vše dobře dopadne. Překvapilo mě, že se tento zákrok již dělá laparoskopicky, protože Piškvorku mi před devíti lety vrátili domů s jizvou a "stříbrným" bříškem. Nesměla si ránu lízat, takže jsem jí musela nasazovat ochranný límec, což bylo téměř neproveditelné a stejně si jej sundavala, navíc jsem se bála, že se na něm někde uškrtí. 

Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 14. března 2017 10:34
Reakce na Zina:

Já teda počítám jen ty "procházkový" kroky venku - na přesuny po bytě s sebou mobil netahám. Jinak mobil to počítá dle GPS bych řekla... ale bude to asi jen orientační, protože na výšku postavy, délku nohou apod. se mě nikdo neptal Někde jsem četla, že délka kroku odpovídá cca 42% výšky postavy.

Těch 10.000 kroků vymyslel nějakej Yoshiro Hatano, ale píšou, že 6 tis. je taky cajk.

Podle mě je důležitý, aby člověk měl nějaký srovnání v čase, sám se sebou. Taky mě baví to sledovat.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 14. března 2017 10:44

Ano skrz GPS.

Mně právě to mávání ruky nějak nesedí, to když budu stát na louce a házet  Tifce tenisák, tak to bude počítat kroky?

Nene, já jsem konzerva, já měřím v kilometrech. Mám tam hezky stoupání, klesání ,mapku, to mně vyhovuje.

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 14. března 2017 10:53
Reakce na Berta:

hodinky nevím, ale ty appky to taky měří podle gps

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 14. března 2017 11:26
Reakce na whiskas:

Veterináři mají prý na kastraci koček dva rozdíné přístupy - jeden je, že se bere "všechno", a ten druhý, že jenom "něco". Obojí má klady a zápory - při tom prvním způsobu pak nehrozí riziko rakoviny (těch odebraných orgánů), ten druhý je šetrnější, ale kočka pak zas může onemocnět. Takhle "laicky" mi to vysvětlovala známá veterinářka.

P. S. jinak tedy držím palce, ať je všechno v pořádku. Stesk úplně chápu, bez koček je byt TAK prázdný...

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 14. března 2017 11:28
Reakce na Potrefenáhusa:

Já se teda nekoukám, ale skoro to vypadá, že čórovali u nás doma!!!!

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 14. března 2017 11:37
Reakce na Potrefenáhusa:

:-D

Tak goliasek je takovej macatej, ale ruficek ma obe ocicka

U nas s (kastrovanym) kocourkem mlati jaro, rano zmlatil vsechny kocky a vyrval se ven na zahradu. Kdyz jsem odchazela do prace, sedel uprostred travniku a tvatil se mirne a zkrousene.

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 14. března 2017 11:43
Reakce na moora:

no Goliášek rozhodně nemá takovej lalok pod krkem, já myslim, že to bude britka :-D