On je vážně skvělej
.
Chlpáči a iné
Náš kocour dneska s mámou přehazoval kompost...taky to nestihla. Prej se napůl bála, že do něj ty vidle bodne, a napůl byla v pokušení je do něj bodnout
On TAK rád pomáhá... Onehdá s manželem ořezával třešeň, raději jsem se nedívala.
chacha, ano, podobné smíšené pocity jsem také semtam měla
ale byl fakt sladkej, ta pacička...pak mi všechno rozhrabal, běhal a hrozně u toho dupal, vyválel se v kolečku plném suché trávy...
je milý, ale snažím se k němu moc nepřilnout, protože ho bohužel asi stejně čeká osud většiny okolních kocourů - smrt pod koly kamionu ![]()
Je to děs
. Já zase předevčírem potkala krysaříka, kterého se nějaký kretén zbavil způsobem, že ho vyhodil z auta uprostřed města na docela frekventované silnici a ujel![]()
. Samozřejmě bez obojku i čipu.
Zaběhl pod jiné auto na kruháku. Ani na jídlo se nenechal nalákat, jak byl vystresovanej, až museli přijet městský policajti a přes půl hodiny ho lovili s pomocí té odchytové tyče, než se jim to konečně povedlo. Chudáček malej se z toho strach po..![]()
Ten zmetek, co to udělal, měl jediné štěstí, že to udělal dřív, než jsem přišla (řekla mi to paní, která byla na místě dřív než já a pak jsme se ho společně marně snažily nalákat), jinak bych po něm skočila a zakroutila mu krkem
- hlavně, že autem to je do útulku strašně daleko, když už tedy o pejska neměl nadále zájem
.
Já nedokážu nikdy pochopit, že někdo může něco takovýho udělat a pevně věřím, že se to těm hnusným lidem nějakým způsobem v životě vrátí.
Lily má nové obľúbené miesto na spanie na dekách ![]()

Bella zastává funkci domácího vrátného: sedí na okně a hlásí kočky, které chtějí domů. I cizí.
Za odlozeni psa do utulku se totiz plati ![]()
chudacci pejsci. Vzala bych si je vsechny. Ale musom myslet rozumne a zvlast u tech prdochu je vzit si psa z utulku bez minulosti o pusu (protoze to proste necekate, ze se neco stane, u velkejch si davate vetsiho majzla - aspon ja to tak mam). A protoze chcem cca za rok zacit s pripravou na potomka, neni uplne realny, abych mela psa, co miuze vystartovat po diteti, protoze nejakej zablesk minulosti. Tak holt z chovky. Inkoust deti miluje. Tak snad i druhy chlupaty dite se povede.
Tl;dr: psa mam z chovky s papirama, utulkace mozna zas jednou, az budou deti vetsi.

Kéž by.
Solathis Vím, že odložení není zadarmo. Ale stejně mě by to s mojí povahou nedalo, zase taková horentní částka to není. Auto sežere víc. Nicméně je mi naprosto jasný, že takhle ty osoby, co jsou tohle schopné udělat, neuvažují. Nebo když už se toho chudáčka chtěli zbavit a neplatit za něj, mohli ho aspoň třeba někde uvázat. Ale vypustit ho v místě, kde jezdí docela dost aut, to je už vyloženě hnusný jak vůči tomu zvířeti, tak bezohledný i vůči lidem.
Jo, to chápu, že není jednoduché vzít si zvíře z útulku, když člověk neví, co má za sebou.
Na mě tenhle nepříjemný zážitek asi zapůsobil víc než obvykle asi z důvodu, že moje teta mívala před mnoha lety právě naprosto úžasnou fenku krysaříka.
Takovi lidi, kdyz se chtej pejska zbavit, za to prece jeste nebudou platit, neblaznete...
V Praze to stoji snad 3000,- nebo tak nejak... Je spousta azylu, kde se o pejska postaraji i bezplatne. Jinak souhlasim, ze tohle je zrudnost.
Ja mam za sebou tri psy zachranene (teda jen toho prostredniho, zbytek spis nasi). Prvni byl zrejme krizenec jezevcika s kokrem, Karl von Autobahn - nekdo ho, podobne jak toho vaseho krysaricka, vykopnul na dalnici. Rodice ho nalozili, pes jim zeblil cely auto a uz u nas zustal. Dozil se odhadovanych 14 let. Umrel ve vybehu u koni, kde to mel nejradsi. Druhej byl Lacey, jeho pribeh uz jsem sem davala. A treti je Bublina - Bara - tu odebral tata z nevhodnych podminek, panicek vyrostl v decaku a vubec netusil, jak se k psovi chovat. Nakonec zakotvila u nasi babicky. Je to krizenec (asi) rotvajlera a labradora (a podle velikosti hlavy jeste neceho maleho, ma ji v pomeru k telu hrozne malinkou). Vsichni meli/maji pres veskerou peci nejaky stesovy stav, no. Vim, ze treba Ruficek je zlatej, jenze to je jeden pes z x. A ja musim myslet i na Inka, ma 1300 g nemuzu mu sem vzit zadnyho velkyho psa...
Ink je krysarik, prave. Vyhozenych krysariku a jejich mixu je bohuzel hrozne moc, lidi maj pocit, ze je nemusej vychovavat a pak jim minipes preroste pres hlavu, protoze nezna hranice.
hele jako samozřejmě může člověk u těch útulkáčů narazit na leccos a je dobrýt bejt obezřetnej a pokusit se nějak reálně zhodnit psa a situaci, ale zase si nemyslim, že by byl Rufíček až zas taková rarita, je spousta psů, co měli v životě prostě smůlu na lidi, nebo se třeba jenom ztratili/utekli/zaběhli někomu, kdo je neuměl najít nebo se o to ani nesnažil, těch možností je spousta a je to vůči těm útulkáčům takový nespravedlivý je takhle šmahem hodit do jednoho pytle. Ale jako jasně, že mezi nima budou i psi s problémem, ale to může bejt i pes se sáhodlouhým rodokmenem, když se to blbě sejde.
P.S. A koukni třeba na Bonnie, jak si žije!
Ja prave uvazuju zcela klidne nad tim, ze mam dve podminky - aby byl dalsi pes velikostne k Inkoustovi a abych mela aspon jakz takz jistotu v tom, co ma za sebou a nemusela se bat necekany reakce, protoze planujeme dite. O utulkaci budu uvazovat treba az nebude Inkoust, s trochou stesti tu s nami bude jeste aspon trinact let a to uz by i deti mely byt dost velke a mit trochu rozumu. Ale uhlidej to u mimina nebo batolete... :/ Ja proti utulkacum fakt nic nemam, vsechno se da vyresit, jen v soucasne situaci jsem zvazila, ze utulkace mozna do docasky, ale ne nastalo. Nerada bych se zaradila k tem zastupum, co davaji pryc psa, protoze jim vyjel po diteti. Asi jsem trochu posera ![]()
Jo, protože to berou, že se zbavujou nepotřebné věci
a ne živtého tvora
.
Já bych to asi úplně nepaušalizovala, že by lidi měli obecně pocit, že nemusejí minipsy vychovávat, spíš bych řekla, že to souvisí s obecnou schopností vychovávat. Příkladem toho jsou oba naši sousedé. Jeden má amerického kokra a druhý jorkšírského teriéra, kdy ten první je praktickou ukázkou ne úplně zvládnuté výchovy a ten druhý je jedním z nejzpůsobnějších pejsků, jaké jsem kdy poznala
. A shodou okolností měli ti samí sousedé několik let před tím také kokršpaněla a ten byl také skvělý. To se s tím od toho druhého souseda vůbec nedá srovnat.
Děkuji za ocenění našeho úsilí! ![]()
Na druhou stranu musím říct, že ona se do toho útulku typu domácího azylu dostala ještě jako slepé štěně, tam rodzhodně nestrádala a my si ji vzali v necelých třech měsících. Tudíž vše jsem si u ní podělali sami ![]()
jo, u toho útulkáče se má aspoň člověk na co vymlouvat :-D
som milovnik krizencov a utulkacov a je mi sympaticke, ako o vybere dalsieho psika s ohladom na situaciu uvazujete. pravdupovediac som si pri Zune uvedomila, ake je to riziko vziat si domov psinu len tak z ulice a starat sa o neho - nebolo to veru lahke. nastastie to zvladam, ale je to ovplyvnene aj tym, ze ma to bavi a nemam rodinu a rodinne povinnosti, takze si mozem dovolit venovat jej maximum svojho volneho casu a cepovat ju za kazdu somarinu, aby z nej bol naozaj slusny a vychovany pes - to su sice veci suvisiace s vychovou, ale niektore psiska (ako toto moje), potrebuju tu vychovu poriadnu a stoji to vela casu, nervov, trpezlivosti... (genetiku sme nastastie vyhrali). ale je to presne ten typ psa, ktoreho by si ludia brali (je relativne rozkosna), ale po tyzdni by ju vsetci vratili do utulku naspät, lebo by na nu nemali nervy.
uz len taky vtipny priklad, ako to vyzeralo v lete, ked mi ta potvora pod vplyvom puberty zacala startovat po ostatnych psoch: ostatni ludia, ked idu vencit, vezmu psa, voditko, sacky a idu. ja ked idem vencit, beriem psa, voditko, stopovacie dlhe voditko, flasu s vodou (aby dostala sprchu, ked bude po nejakom psovi chciet startovat), retiazkovy obojok (aby som v pripade rvacky mala co do nej hodit), piskaciu hracku (na uputanie pozornosti), pamlsky a este nahubok. citila som sa ako MacGyver
a takto som ju chodila vencit cca 6 tyzdnov, kym sa mi nedala do normalu.
asi k vám dáme Rufíčka do polepšovny, taková kůra by mu taky prospěla! :-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my