Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 20. března 2017 12:27
Reakce na palahniukowa:

Frajer super, a koukám, taky má haltinu. Ciďák na ní taky skončil, zlobí mě rameno a on je pořád jak z divokejch vajec, když vidí psa. Dnes jsme potkali paní s retrívrem, co ho hrozně litovala, že je na vodítku, ptala se kolik mu je a od kolika ho máme, že to ještě nemáem v jeho věku zvládnutý, aby mohl být puštěnej na volno.

Jako měla trochu pravdu, Terk v tomhle období už mohl chodit na volno, vyrostl na sídlišti a měli jsme dobrý přivolání. Cida ale takhle pustit nemůžu, kousek odsud je silnice, když uvidí psa, tak se ho nedovolám, nebo se mu zalíbí nějakej chodec  půjde ho vítat, je jak neřízená střela. Tak jsem se zastyděla, že to nemáme zvládnutý líp, ale pustit ho z lana v tomhle stavu mezi lidma nemůžu ani náhodou, kolegy pejskaře, co to dělají , fakt ráda nemám.

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 20. března 2017 12:30
Reakce na Jiná Realita:

Já myslím, že jim to vydrží. S dospělýma kočkama se naučili navzájem respektovat, žádná láska to nebyla, prostě se ignorovali, zato s kotětem vydrželo přátelství už napořád. Taky spolu spali a bylo to hrozně dojemný.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 20. března 2017 12:34
Reakce na paktofonika:

Jako správný chovatel mám tuhle z Mohita

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. března 2017 12:35
Reakce na Zina:

pupík to kotě přímo pronásleduje, nechápu, že si to nechá líbit. okusuje mu hlavu, je pořád celé zaslintané, jak ho olizuje  kdyby mu to vadilo, může klidně odejít, na rozdíl od psa totiž projde plotem :) ale nedělá to.

je to vůbec taková zvláštní kočka. je pořád dost malé, myslím, že už víc asi nenaroste, i když nemám zdání, kolik mu asi může být měsíců. a na jednu stranu je sice přítulné, na druhou stranu se hrozně bojí. stačí, když ho nevidím den, a bojí se zase i mě, je velice obezřetné, stačí rychlejší pohyb a běží se schovat. když u nás byl bratr na návštěvě a přišel se na něj za otcem do kanceláře podívat, tak se kocour schoval v naprosté panice pod stůl a nevylezl ještě hodinu po tom, co odešli. 

asi si jako úplně malý něco nepříjemného prožil, kdoví.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 20. března 2017 13:03
Reakce na Zina:

frajer je hlavne slepy na jedno oko (to druhe, myslim, tiez nie je uplne ok), takze je to strasny mazlicek a nevzdiali sa od svojho pana, stale sa o neho opiera. ale je velmi slusny a pocuva (takmer) na slovo.

nestresuj, kazdy pes je iny, Cid to zvladne, tak je temperamentnejsi a spolocenskejsi ako Terk, no boze. ale je mi velmi sympaticke, ze nie si hrdinka a nevypustis ho len preto, lebo vsetky psy su navolno: tiez nemam rada takych ludi. ale opät - je to pripad od pripadu, lebo ako napr. naucis psa odvolanie, ked nema podnet, vsakze. takze pokial je normalny majitel (vidim, ze sa snazi psa privolat alebo sa spyta, ci si moze nieco vyskusat (napr. odvolanie) alebo sa opyta, ci sa nemozu psy spolu prebehnut) - nemam problem. ale ludia, ktori nemaju psa pod kontrolou, pes je navolno a oni sa iba smeju a kricia "on nic neurobi" - tak to fakt nie. 

Zune som este minule leto davala kosik, ked mi startovala po inych psoch (a to bola na vodzke): ona ked sa pretocila a zistila, ze ja ju ombedzujem v pohybe, tak ma pravidelne rafla do nohy = dostala kosik. aj ked som ju ucila privolanie na stopovacke, davala som jej kosik, kym som fakt nemala pocit, ze uz je normalna. pritom sa so ziadnym psom realne nikdy nepobila a neohrozila ziadneho cloveka, ale bola to proste mrcha: na vodzke mala strasne silacke reci, haha. tiez mi ludia hovorili: preboha, preco ma kosik, ved je zlata, to je tyranie. a na druhej strane boli ludia, ktori ju automaticky povazovali za agresora len preto, lebo ten kosik ma... no bolo to narocne. ale ten kusisko cesty, ktory sme spolu presli, ma velmi tesi. 

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 20. března 2017 14:16
Reakce na Jiná Realita:

Goliáš by strašně, strašně moc taky chtěl!

(Ale nejde to :-D)

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 20. března 2017 14:19
Reakce na Mutziputzi:

Vy hlavně nakulte toho buldočka, už jsem na něj zvědavá strašně dlouho!

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 20. března 2017 14:21
Reakce na Jiná Realita:

Goliáš se cizích lidí taky bojí, ona je to docela dobrá strategie pro přežití asi. A on by to se psem právě taky chtěl hodně na těsno, nechat si olízat celou hlavu atd., to je uplný blaho, ale Rufík ani Čenda teda nebyli moc ochotný tohle provozovat.

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 20. března 2017 14:26
Reakce na Jiná Realita:

Tak to je super, že se spřátelili :-) A ta plachost u venkovní kočky podle mě není vůbec na škodu, aspoň si dá dobrý pozor (a třeba ho nic nepřejede). My měli 15 let polovenkovní kočku, která zdrhala ve chvíli, kdy někdo - kdokoli - přišel na návštěvu, ať už na zahradu nebo do domu. Akceptovala jenom mě a moje rodiče.

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 20. března 2017 14:36
Reakce na palahniukowa:

Je moc krásnej :-).

Ciďáka samo pouštím, když jsem někde, kde nechodí kolemjdoucí, není vedle silnice a domluvím se s majitelem, že o to taky stojí, většinou teda za sebou ještě tahá lano. U toho odvolání trénujeme a na cvičáku taky, docela to jde, ale to je odvolání od psů se kterým už běhá, aby k nim nevyrazil, když je prvně vidí, to fakt nedávám.

Jinak Terk byl asi stejně temperamentní společenskej, ale nějak se mi ho podařilo líp natáhnout na sebe. Možná proto, že vyrostl na sídlišti a psi mu nebyli tak vzácní a byl v té době můj jedinej pes. No, bych tu podobných důvodů asi vymyslela milion, pravda je, že nám to prostě jde nějak pomalejc.

Vy se Zunkou a váš pokrok jste právě skoro učebnicový příklad a takový světlo majáku pro případy, kdy se dostaví nějaká menší krize. Alespoň pro mě :-).

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 20. března 2017 14:54
Reakce na Zina:

a palahniukowa 

pro mě taky!!!

Mně tímhle deptá moje kamarádka a sousedka, nechává běhat psa volně mezi lidma, i když pes honí kola, běžce, skáče na děti...teď má teda malinkýho a celkem hodnýho psa, kterej fakt neublíží (ty kola ale teda honí a na cestě se motá) a já bohužel fakt nemám nervy na to s ní chodit ven, přitom jsme spolu dřív chodívaly, před těma cca 10 lety, měly jsme stejně starý psy, jenže mezi tím se naše čtvrť rozrostla asi tak 3x (ne do šířky, ale velmi zhoustla) a ze starý pěšiny, kudy skoro nikdo nechodil, udělali cyklostezku.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. března 2017 18:08
Reakce na palahniukowa:

Amy je Miss Sympatia!!!  

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. března 2017 18:32
Reakce na Zina:

Tak ale nemáte sa za čo hanbiť. U každého je to individuálne. Amy je šikovná, v lese už chodí na voľno, za ľudmi nechodí, ak ju zaujmem vie prejsť aj okolo psa bez záujmu. Ak vidí psa v dialke tak za ním nebeži, ak je pes bližšie tak sa zastaví, prípadne si ľahne na chrbát a čaká čo sa deje, ak je veľmi rozjašená tak začne skákať ako zajac. Tomu sa ale snažím predísť, takže ak vidím že sa pes blíži dám ju na vodítko. Takže odvolanie ešte nieje zdaleka na 100%. Na sídlisku ju pustím len výnimočne, a väčšina psov sa s ňou hrať nechce lebo je veľmi živá. Susedia majú šteniatko shiba inu a s ňou si veľmi dobre rozumie. Som si všimla, že Akita a Shiba je teraz asi módne plemeno, lebo už som videla tri šteniatka tento mesiac. Ale Boston už je tiež v kurze, na bazoši som už videla mnoho smutných tvári :(

Amy je šikovná, povedala by som, že to ja som to nemehlo čo ju brzdí. A aktuálne bojujem s chôdzou pri nohe. Tak pekne jej to išlo, a teraz je to katastrofa. Stále niekde ňuší, ťahá sa, ukľudňujem sa tým že to môže byť falošnou graviditou, ale to si asi len namýšlam aby som nebola sklamaná z vlastného zlyhania 

Verím, že Cid sa časom skľudní a budete na rovnakej vlne a všetko bude fajn :) Netreba počúvať ostatných ale veriť sebe samému a svojim psom. Ja by som chcela tiež aby sme na tom boli ako palahniukowa a Zunka Miss Obedience   

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 20. března 2017 19:57
Reakce na Zina:

Potrefenáhusa dakujem, to je mile :-) ale tiez mam krizy (a z nedavnej minulosti dohryzene ruky-nohy). ale Zunka je moja velka motivacia, tak to za to stoji. lebo ona sa ku mne nepytala, rozhodla som sa sama, ze si ju vezmem, tak ju teraz nestrelim pri prvych problemoch niekde na bazosi, vsakze. 

a aby to nevyznelo, ze mam nieco proti psom, ktore su navolno, tak to nie, tiez Zunu pustam navolno (aj ked stale so stopovackou, lebo som strachopud); pokial su psy ovladatelne a majitel ma rozum, tak s tym nemam ziaden problem. uprimne, najviac ma uz zdialky desia navolno pobehujuce male mini-civavy alebo mini-ratliky vo wannabe vtipnych a stylovych (nefunkcnych) obleckoch, aj ked je vonku teplota 25 stupov, majitel v nedohladne a ak sa objavi, na stekajuceho a pretoceneho psa reaguje "no este nieco povedz, Filipko, porozpravaj". true story. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 20. března 2017 20:19
Reakce na paktofonika:

haha, ze Miss Obedience :-) tak k tomu mame obidve daleko, ale ta predstava ma uprimne pobavila :-) v tom som naozaj nemehlo a trdlo ja, nie ona a skor ju musim ucit oddychovat, lebo ona ked sa dostane do pracovneho modu, tak z neho nechce von a potom jej prepina, takze s ohladom na jej hyperaktivitu bolo paradoxne najtazsie naucit ju oddychovat. a velmi sa mi paci aj aktualny komentar F. Sustu k relacii Kocka nebo pes, kde pise o psom strese. mam vsetky jeho komentare a knihy velmi rada, dakujem Potrefenáhusa aj tebe za doporucenie, je skvely!

ake zlyhanie, prosim ta, ved kolko toho Amy zvlada, no parada! vzdy, ked mas nejaky mindrak z toho, co nevie alebo jej nejde, prehraj si v hlave vsetko to, co uz vie, mne to velmi pomaha  ked si vezmes, ze si si vzala malinke steniatko a co je z nej teraz - ved to je neskutocny pokrok a nenastal sam od seba. to, ze nechce chodit pri nohe, tiez moze suvisiet s tym, ze konecne nie je vonku zima a ona si uziva vsetky pachy a podnety, a to je pre nu, krasavicu, velka zabava. mne pri venceni nevadi, ked si Zunka nusi alebo ide pomaly, voditko ma cca 2 m, prave preto, aby si ponusit mohla, ale nesmie tahat. no ked sa ponahlam alebo nemam vela casu, tak vtedy poviem "spolu ideme" a ide vedla nohy relativne disciplinovane, ale ta OB chodza to nie je ani zdaleka a ani to nechcem: jednak si to nechcem kazit, druhak beriem to ako Zunkinu pracu, v ramci vencenia a prechadzok to vyuzivam prilezitostne.

no, takze hlavu hore, Amy je perfektna a ty mas na tom velky podiel!! :-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. března 2017 20:36
Reakce na Potrefenáhusa:

Goliáš by strašně, strašně moc taky chtěl!

(Ale nejde to :-D)

půjčte nám ho, myslím, že pupík je ochoten olizovat jakoukoli kočičku  rádi splníme všechna tajná kočičí přání.

20970 příspěvků moje polička 20. března 2017 20:39
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak jo no, na Modnim jsem se bala, ze me nekdo identifikuje jak vencim poranu, tady leda, ze nekdo identifikuje a rekne, ze zapacham, to se da resit

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 20. března 2017 20:53
Reakce na Mutziputzi:

som zvedava, ale nic nevidim, sakra.

resp. sa mi zda, ze fotka tam je (?), ale nezobrazuje sa mi 

20970 příspěvků moje polička 20. března 2017 20:57
Reakce na palahniukowa:

Aha, tak to z telefonu nejde, pripadne jsem kopyto, mozno oboji, zitra dodam z notebooku!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 20. března 2017 20:59
Reakce na Mutziputzi:

...z telefonu tiez neviem pridat fotku. tak si to sem teda zajtra pridem odkontrolovat!