Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online Janulik03
20155 příspěvků moje polička 21. března 2017 08:55
Reakce na Mutziputzi:

Krásny. 

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:03

To je Rufíčkův balonek!

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:06
Reakce na Potrefenáhusa:

Super fotoseriál, škoda, že chybí fotka č.4.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:08
Reakce na Sweet Potato:

Placatej Golias?

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:09
Reakce na Sweet Potato:

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:10
Reakce na Mutziputzi:

Je krásnej, klidně hoďte těch fotek víc.

Potrefenáhusa Si občas říkám, co bysme my i oni bez těch teniskáků dělali :-).

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:14

Mě zase rozčilují kola na turistických cestách pro chodce. Tifka je na volno  v pohodě, jen občas vyjede po kole, když se ho třeba lekne. Ale pracuje se na tom.  Tak se snažíme chodit tam, kde by kola jezdit neměla A? Někdy mám pocit, že čím větší krpál, tím pro cyklistu lákavější. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:16
Reakce na Mutziputzi:

Je to krásavec !!!!!!! 

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:23
Reakce na Berta:

Jo. To tak jdeš se skupinkou malých dětí kolem Prachovských skal, na začátku cesty cedule se zákazem kol, a najednou skupinku rozpráší na všechny strany (hlavně ze srázu dolů pochopitelně) vzduchem plachtící kretén na kole. Když jsem děti posbírala, pofoukala a uklidnila, vyjádřily podivení, že i já umím být sprostá.

Potrefenáhusa 

Přesně ta!

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:32
Reakce na Sweet Potato:

my takhle jednou způsobily kolizi s kamarádkou a její tehdy asi půlroční boxerkou, která se přimotala do cesty nějakýmu takovýmu šílenýmu cyklistovi, co to pálil z kopce ve stráni nad Berounem, nám ani psům se naštěstí nic nestalo, ale on se vymlel slušně. Ale kupodivu byl hrozně slušnej a hrozně se nám omlouval. 

U nás je to nahouby, že je ta stezka smíšená. Cyklisti tam jezdí docela hlava nehlava, i když tam chodí i hodně kočárků a dětí na odrážedle, speciální pruhy tam nejsou. 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:34
Reakce na Berta:

To mě taky štve. U nás strmá cesta z rozhledny, taková větší pěšina v lese, a z toho se v soumraku řítící cyklista. Jeden mi tam málem přizabil fenu (byla pár metrů ode mě) a sebe teda taky :-(. Chápu, že to někdo bere tak, že pes má být v lese na zalaněný, ale chodí tam i lidi s dětma. Zásadně jsou to chlapi teda, asi že adrenalin... 

Offline Friga
2081 příspěvků moje polička 21. března 2017 10:18

K cyklistum... Jednou jsem vencila Frigu, ktere v te dobe nebyl ani rok, na pomerne (na finske pomery) frekventovane ceste mezi lesem a polem. Neco si cuchala u cesty a najednou se za nama objevil rychlejedouci chlapek na kole se psem na voditku, vsimla jsem si ho na posledni chvili a snazila jsem se si Frigu trochu pritahnout, byla ode me asi 1,5 metru. Jenze Friga byla rychlejsi a udelala velky skok smerem k psovi a ten se lekl a vrazil do kola. Nic vazneho se nestalo (pes byl hned v pohode a cyklista nespadl), ale chlapek na me zacal rvat, proc mam toho psa na tak dlouhem voditku, kdyz je agresivni a utoci na cizi psy. Omluvila jsem se a rekla, ze Friga je stene, ze jsem si jich vsimla na posledni chvili, tak jsem nestihla zareagovat. Vubec na to nijak nereagoval a furt pokracoval o dlouhem voditku (sam ho mel delsi) a agresivnich psech. V okamziku, kdy mi rekl, ze zavola policii, jsem se proste sebrala a odesla. Uz mi dochazela trpelivost a bala jsem se, ze bouchnu a zacnu rvat, tak jsem radsi vyklidila pole.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. března 2017 10:31
Reakce na Zina:

Ešte má len 10 mesiacov, čiže nejaký čas to ešte potrvá (presne ako píšete, ešte musí dospieť), ale u neho je to nutné aj zo zdravotných dôvodov, má zostúpené len 1 vajíčko + je to útulkáč a tam je to aj podmienkou adopčnej zmluvy.

Ja zatiaľ vôbec netuším ako ho odnaučiť ťahať, nezaberajú na neho žiadne triky. Pri knihe "Tahání na vodítku" som skončila hneď na prvej strane, nakoľko ho nedokážem pri ťahaní upútať žiadnym spôsobom a teda sa nedostanem ani ku zmene smeru...pomôcka čo nám ukázali na cvičáku fungovala 1 deň...problém s ťahaním máme len na sídlisku a väčšinou len prvých 500m, potom neviem či sa mu odtemní mozog alebo čo...

Ale teda uvedomujem si, že je to len dočasné, do tých cca 8 mesiacov bol dobrý, len energickejší a zrazu zo dňa na deň zmena. Muža rešpektuje momentálne viac ako mňa, tak hádam len vytrvať...

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. března 2017 11:11
Reakce na Zina:

Jestli vás to potěší, tak my jsme posledně dostali taky lehkej výdus. Cid udělal pro změnu všechno - k noze, lehni, sedni, lehni, vyskoč, zarvi za vodítko, k noze, lehni, sedni, lehni - akorát že povel padnul jedinej, a to k noze :-D. Asi máme převlečenou borderu...

:-D :-D tak to poznam!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. března 2017 11:13
Reakce na Mutziputzi:

husty & hezky! a super obojok!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. března 2017 11:15
Reakce na Potrefenáhusa:

listicky  dnes obaja!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. března 2017 11:17
Reakce na paktofonika:

to je teda psi zivot :-D haha, ale do sviatku je este cca tyzden, vydrzis nic nekupit?   

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 21. března 2017 11:17
Reakce na DrowRanger:

My s tím taky teď hodně válčíme, chlapi mají většinou výhodu, dokážou spíš správně škubnout, a když se to povede a pes 2x letí, tak si pak sám dává pozor.

Já jsem to u předchozích psů učila tak, že když tahali, tak jsem dala povel k noze a začala ho po nich důsledně chtít, co moje zastavení, to jejich přisednutí, třeba po dvou, pěti, deseti krocích, když jsme pak dala volno, dávali si sami pozor, aby nezatáhli, jinak začal zase dril. Fungovalo to docela dobře. 

S mladým to zatím nefunguje, prostě buď má k noze a jde v podstatě vzorně u nohy, nebo povel nemá a táhne do všech stran. No a těžko může stravit celý venčení pod povelem. Na druhou stranu - když vidím toho desetiletýho, jak se vleče, tak si říkám, kéž by zas tahal ...

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. března 2017 11:24
Reakce na DrowRanger:

mate klasicke voditko alebo flexinu? lebo na tej flexine je tahanie automatika.

inak, tiez som skusala vsetko mozne: zastavit/zmenit smer, ked potiahne (to sme usek dlhy 10 m isli 20 minut, bol to boj kto z koho); putat pozornost - haha, 0 bodov; mne osobne najviac pomohlo kratke voditko (1m) a trhnut, ked sa napne voditko - ono to vyzeralo drasticky, ale zafungovalo to, len to treba robit spravne (trhnut smerom nadol), aby sa psovi neublizilo, vzdy je lepsie, ked to predtym niekto ukaze. 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 21. března 2017 11:28
Reakce na palahniukowa:

Trhá se ale těsně předtím, než už je v tahu, ne? Protože imo když už je napnuté vodítko, tak neškubnete? Mně právě to načasování nejde, s něčím do 15 kil bych možná škubla už i v tahu, ale těch 30 + je u mě bez šance.  A to nadol by mě taky zajímalo :-).