Mne nevadí keď si ňuší, ani nechcem aby popri mne išla ako vojak. Ale na jeseň to bola pohoda, išla trochu predomnou, vedela reagovať na povel pomaly, čakaj, stoj. Teraz zvláda stoj, čakaj to tak podľa nálady a pomaly ani ťuk. Dosť začala ťahať a ja nechcem aby sme skončili ako sused so psom, ktorý sa pomaly plazí pred ním ako veľmi ťahá. Ale možno máš pravdu, že to bude tým oteplením. Len musíme tento rok pridať, lebo keď pribudne Amy sestra tak chcem aby niektoré veci zvládala. Reláciu som nevidela, a komentáre Šustu nájdem kde?
Chlpáči a iné
puberta? potom mozno aj ta faloska a oteplenie... je rozumne, ze to beries tak, ze Amy ma byt pripravena predtym, ako pride dalsi psik. inak, to by si uz potom mala zit len z toho, ze budes pridavat fotky Amy & jej sestry na instagram!!! vlastne, to by mala aj Potrefenáhusa
komentare su tu http://www.treninkjerozhovor.cz/t_cz/2196/760/aktuality/komentar-pro-kocka-neni-pes/ ten o strese ma c. 10. je tam vela veci z jeho knihy, ale tie aplikacie na konkretne pripady sa mi velmi pacia.
Puberta? uff...Ono ich je viac :D
Ja by som to ozaj prisudzovala tej faloške, dosť sa zmenila, doma stále poplakáva, dráždia ju psi keď ich vonku začuje, stále hrabe, je nervózna. Vonku je v pohode, s psíkmi problém nemá, len trochu nepočúva. Ale to ju prejde. Tak len vydržať.
A pripravená byť chcem, lebo by mi po hlave skákali určite opice. Musím priznať, že Amy trochu rozmaznávam. Ale tak keď ona je poklad, a je to plnohodnotný člen rodiny takže ako inak. Každý víkend k nám chodia priateľovi rodičia, a už od stredy sa nevedia dočkať Amy. Je to obľúbenec :D
Čo tak čítam, jar a puberta udrela u viacerých...môj diabol (už na neho nemám pekého slova...) má neskutočne znásilňovacie obdobie, plyšáky dostáva na prídel (už sa naučil, že ak sa dívam ja alebo muž, má prestať
), privolanie vonku v prípade ak zbadá psa skôr než ja je úplne nulové (doma pritom je privolanie 100%, v lese kde nemá vzruchy taktiež), navyše vonku začína ignorovať povely, ktoré dovtedy robil bezproblémovo. Na vodítku ťahá ako blázon, ňuchá, doma skučí (okolo sa hára 5 sučiek, vrátane jeho kamošky) lebo chce ísť von, von skučí, lebo tam nie sú fenky a ako bonus si začína vyberať čo zožerie.
Viem, že toto obdobie prejde, len dúfam, že ho obaja prežijeme v zraví... ![]()
Ešte by ma zaujímalo, tí čo používate haltinku, ako sa s tým pracuje?
sucitim & drzim palce. prechadzala som si niecim podobnym v lete. nezabila som ju, prezili sme. ale to haranie okolo musi byt pre psy strasne - paradoxne to sme s Blackom v zivote nezazili, on si feny (ani psy!) nikdy nevsimal, nikdy nezdrhal, nepistal, nenakryval ani len plysaka... pes-asexual
s halti skusenosti nemam.
to bude dobre, treba vydrzat.
túžobne očakávam deň, kedy pôjde na kastráciu, momentálne je v štádiu, že cez deň ani nespí, stále je na balkóne s hlavou prestrčenou cez mreže a večer je neurotický, lebo chce ísť spať a nemôže, keďže my sme hore ešte (separačná porucha, musí by´t pri nás a strážiť...)
kto by ju nemal rad :-) rozmaznavam aj ja, ale hovorim si, ze vsetky tie knihy, hracky, voditka a obojky robia radost primarne mne, im je to jedno :-D ich zaujimaju hlavne pamlsky a vylety!
chudak, ten z toho musi byt poriadne nanervy. a vy asi tiez :-/ maximalne chapem. aj separacna porucha je poriadny masaker, aspon ja som mala strasne vycitky. ale vsetko sa dobre obrati.
inak, moj pes nie je kastrovany a nikdy podobne hrozostrasne prejavy nemal, to mi je, popravde, zahadou.
Já ji používám, ale jen jako zmírnění tahání, abych vyrovnala nevýhodu v podobě pochroumaného ramene (nemůže za to Cid :-). Pořídili jsme ji kdysi i rodičům na ridgebacka, protože měl šílenou páru, díky tomu ho mohlo venčit i ženské pohlaví. Ale jinak ji beru jen jako takovou výpomoc, protože sice vám dá výhodu a to tahání se stane únosným, ale psa to neodnaučí, jakmile ho vrátíte na klasický obojek, tak jste tam, kde jste byli, nebo aspoň zatím mám jen tuhle zkušenost.
Nějaké ukázky toho, jak s ní pracovat, jsou na baronu, kde ji také prodávají, ale moc se to neliší od práce s obojkem. Já ji Cidovi na cvičení, hraní se psy a vlastně veškeré další aktivity sundavám.
A jak je starý, že už plánujete kastraci, kastruje se až po dosažení pohlavní dospělosti, ne?
si tu nestěžujte sami, mně dnes pupek udělal na cvičáku strašnou ostudu. je poslední dobou extra nemožný. překousl mi vodítko
celou dobu prostě všechno ignoroval a jen čuchal kolem, zatímco ostatní psi způsobně posedávali. úplně ignoruje odměny. dokonce ho nezajímá ani hračka, jen čuchá a na všechno kašle. ach jo.
Jestli vás to potěší, tak my jsme posledně dostali taky lehkej výdus. Cid udělal pro změnu všechno - k noze, lehni, sedni, lehni, vyskoč, zarvi za vodítko, k noze, lehni, sedni, lehni - akorát že povel padnul jedinej, a to k noze :-D. Asi máme převlečenou borderu...
Tak hračky sú tiež veľmi dôležitá vec :D Ale už ich má toľko že som dala stop stav na ne. Minulý týždeň dostala 2 kong hračky a to už má aj k narodeninám. Len ja som nevydržala jej ich nedať, lebo som vedela ako sa bude tešiť. No a včera som jej objednala obojok a motýlik
Ešte niečo zo Sušienkova a peknú šatku a hotovo...zatiaľ ![]()
No a nie že by ma tešila situácia u iných, ale aspoň to trochu hreje pri srdci keď viem, že nielen ja sa trápim.
DrowRanger potľapkávam a určite to bude lepšie. Ja už si tým istým prechádzam asi 2 krát. Prvýkrát to bolo pri prvom háraní. To ale bolo horšie, to som myslela že sa odsťahujem ďaleko preč :D Hlavne veľa trpezlivosti :)
Já to otočit neumím, otočte si, prosím, monitor, děkuji![]()

no, s tímhle máme problém my, hodnotu odměny určuje pes, Rufík venku třeba o hračky nestojí vůbec, žrádlo jak kdy, když je vzruchů moc, tak přestává žrát. A zatím se nám taky nepovedlo ty jeho oblíbený činnosti napasovat za odměnu, jakože třeba udělej pár cviků a pak si běž čuchat. Takže taky už pár hodin venku na cvičáku odpálil úplně. Zezačátku i uvnitř, ale to už se hodně zlepšilo. Ale venku si furt jedem takový jednoduchý věci a doufám, že se to časem zlepší.
ooo, lehla jsem si k tomu na bok a krásný to máte!
Lehat si nemusím. A je to fešák!
Super prcík! ňuňuňu! (nemůžu si pomoct
)
hustej!;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my