palahniukowa A vůbec, natoč nám prostě výukové video :-D.
Chlpáči a iné
ja nezvladam na voditkach dva relativne male psy (oproti Cidovi a Terkovi). ked ich beriem oboch, Zuna taha ako blazon a nepomaha nic. trva to sice prvych 50 - 100m, potom sa zosynchronizuju a je to (na nase pomery) celkom ok. ale ked som vonku s oboma, Zuna na mna totalne kasle a riadi sa podla Blacka. ale ovladat nahluchleho Blackinka je vyzva. takze toto je moj najvacsi boj.
ja a vyukove video, haha. iba obkukavam od profesionalov 8-)
ano, robi sa to tesne pred tym absolutnym napnutim, takze je dolezite to odsledovat, co, uznavam, pri velkom psovi moze byt problem, bol to problem aj u nas, preto sa mi osvedcilo co najkratsie voditko - jednak si to rychlo vsimnem a nemusim vynalozit taku silu, ako pri dlhsom voditku.
add to trhnutie nadol: ked tahas, tak nepotiahnes smerom k sebe (tak, ze sa ti pritom ohne ruka v lakti), ale trhnes smerom nadol, takze to vlastne vyzera tak, ze ta ruka sa v lakti neohne, ale je akokeby pozdlz tela a dostane sa za chrbat - pisem to kostrbato, lebo sa snazim to co najpresnejsie vysvetlit, tak snad sa z toho da vysomarit :-/ takze vlastne netahas to voditko automaticky k sebe, ale trhnes nim smerom nadol.
Samozrejme ze vydržím. Má všetko čo potrebuje. Hračky aj pre dvoch psov by stačili. Tipujem ze aj keď budú dve tak sa budú stále naťahovať len o jednu hračku. Ešte by som jej chcela kúpiť pelech ale to vôbec netuším aký. Podmienka je ze sa da vyprať.
Na Bonnie teda platí zastavit se a stát, dokud se vodítko neuvolní, tzn. že ucouvne, a taky rozumí mému mumlání "prosím tě, Boňule, vždyť tam dojdeme, čím víc budeš tahat, tím to bude pomalejší" apod. ![]()
Doporučuju Hunter
Presne tak to robím aj ja, zastavím a čakám. Keď to zopakujeme tak 10x za sebou tak už ide bez ťahu.
A máte s vyvýšenými bokmi? Držia aj po dlhšej dobe používania?
Mohu-li radit s pelechem, my jsme nedávno pořídili tento: https://www.spokojenypes.cz/pelisek-argi-ovalny-s-polstarem-hnedy-se-vzorem-87-cm/ - píšou, že lze i sušit v sušičce. Nám se teda do pračky v uvedeném rozměru nevleze, ale Amyina velikost by měla být v poho ![]()
2 měsíce, jedno praní a drží pořád stejně
Jenže jak trhnout nadol u pidipsa? K netopýrce bych si musela lehnout![]()
já myslím u těch malých hodně funguje to zastavování. U těch muších vah a jemných povah bych ničím netrhala :-D
Presne tak to robím aj ja, zastavím a čakám. Keď to zopakujeme tak 10x za sebou tak už ide bez ťahu.
Cid má výdrž, bych to asi musela udělat hádám asi tak 100x. Ale využila jsem toho, že teď s nimi chodím po jednom, a začala na procházky nosit tenisák, tak si zkusím trochu pomoct přes něj.
No ja Vás obdivujem že takto zvládate dvoch veľkých psov z toho jeden pojašený :D Mňa ruky bolia a to má Amy len 7kg ![]()
Včera sme šli okolo pána s rotvajlerom. Odhadujem že mal tak 60 kg určite. No od strachu som vzala Amy na ruky a nohy na plecia. Pán sa doslova šmýkal po prašnej ceste za ním ako ho pes ťahal. Som skoro zinfarktovala. Už som ich raz stretla v lese, na voľno. Odvolanie mal, ale na 100% určite nebolo.
Mali sme flexi (na tom paradoxne tahal menej), teraz máme krátke, myslím že má 1,5m. Problém je, že o je malý, má len 10 kg a keď sa človeku zadarí, že šklbne akurát keď pes vyskočí, nešťastie je na svete (mužovi tak urobil salto na vodítku a nrazil si dosť hnusne nohu, 3 týždne kríval...). On je najradšej navoľno, v lese je ukážkový, drží sa do5m od nás, obňuchá, označkuje čo treba a trieli za nami, nezaujíma ho ani zver, chodcov max. pozdraví, v tom lese ešte aj cudzie psi ho zaujímajú menej než v meste (alebo sa len bojí, že ho tam necháme
). Ale v meste na krátkom vodítku je neskutočný a mám to presne tak isto ako ste opisovali vy - jednoducho nezaberá nič, po 10 minútach vonku sa ukľudní a ťahať prestane, ale vždy si predstavím, že čo by som robila, ak by nemal 10kg ale 30?
Riki to trhanie berie pomaly ako výzvu, človek trhne, on potiahne silnejšie, občas už ani dýchať nemôže a aj tak ťahá
.
No dostane haltinu, inak to nevidím, aj tak chodievame takmer denne na dlhšiu, aspoň hodinovú vychádzku do lesa, tam sa môže vyblázniť...
PS: boli sme skoro 2 hodiny n prechádzke, pes spí hore bruchom pod stolom, zbiera sily aby nás mohol večer zas hnevať... ![]()
Ja keď zastavím, tak Riki ťahá ďalej, proste si nevšimne (nechce všimnúť), že stojíme ![]()
Právě že aktuálně to tak úplně nezvládám, proto ta hlatina a jedno venčení, kdy procházku absolvuju komplet sama, s nimi chodím po jednom. Jsem docela vyprocházená teda, ale zase se mi to umožní se jim individuálně věnovat a docela jim to prospívá, řekla bych.
Jinak k těm steskům, že coby kdyby byl pes těžší, ono to zas člověka spíš donutí s tím něco dělat. Já si tu fakt užívám ty socializovaný psy, to u nás na skorovsi není, ale pravda je, že i tady potkávám spoustu malých psů, zuřivě štěkajících a rotujících na vodítku, kterým majitelé nějak domlouvají, ale absolutně se to míjí účinkem. A všechno jsou psi tak 2-5 kilo. Přitom bez toho to taky jde, těch hodných a socializovaných prcků vidím taky dost.
Jinak teda prvních 50-100 metrů je pro nás taky kritických, tam teda máme taky co dohánět :-).
Tak ako som tu Amy pochválila, tak mi dnes poobede odbehla za psom. Som z toho mala hlavu v smútku. Som chcela ušetriť trochu času a nešla s ňou do lesa, hádzali sme si za domom kde nieje ani cesta chodník a z dvoch strán sú veľké zarastené ploty. Celkom kryté miesto, no a spoza rohu vykukol psík a bolo to. Takže nesmiem tu potvoru chváliť!!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my