Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 15:00
Reakce na Berta:

Tiffanka je šikovná. A ako vidím dostala aj niečo za odmenu, že sa tak zalizuje 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 15:03
Reakce na paktofonika:

Nevypadá, že by jí to vadilo :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 15:12
Reakce na Ounz:

Tak zatiaľ sa opaľuje. Ale mne to celkom vadí, ja by som sa rada niekam vybrala...

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 15:39
Reakce na paktofonika:

To chappu..je krásně

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 15:41
Reakce na paktofonika:

zatím jsou ve fázi vybírání, kdo ví, jestli o tom teď nebudou jenom několik let mluvit. Ale říkali, že by se rádi jeli podívat do nějaké CHS myslím z Mikulova.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 15:43
Reakce na paktofonika:

Já teď taky nemůžu, tak se grilujou.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 16:44

prosím vás, mám dva kočičí dotazy.

jedna jsem zjistili, že má macík na hlavě tři klíšťata  takže potřebuju rady, co je podle vás pro venkovního kocoura nejlepší řešení.

a druhá - všimla jsem si, že si na zahradě vyhrabával důlky, pak nimi dřepěl a vydával kvíkavé zvuky, jakoby měl nějaký problém, podle mě se mu nic nepovedlo, zkoušel to asi 4 po sobě, co mu může být?  jinak vypadá dobře, chuť k jídlu má, je hravý a vypadá spokojeně.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 17:11
Reakce na Jiná Realita:

s tím druhým neporadím, ale já se loni ze zoufalství, když jsme to tu měli brutálně zablešený, koupila to Bravecto a dobrý, nikoho jsem neotrávila, všechny blechy to vybilo. Jinak fakt zbejvalo to tu polejt benzínem a zapálit. 

Kdyžtak bacha u těch odblešovacích přípravků, co se dávaj na kůži nebo se tím stříkaj pelíšky atd., nesmí to obsahovat permethrin, kterej je pro kočky smrtelně jedovatej (pro psy ne, takže psí přípravky to obsahujou běžně). 

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 17:16
Reakce na Jiná Realita:

Zácpa? Chudáček.

Klíšťata jsou peklo. Pro kočky je jen málo možností, proti psům. Nejjednodušší je kapka za krk - Frontline Combo. Ale účinek tak na měsíc a nespolehlivý. Nicméně proti blechám to účinkuje dobře. Jsou i jiné značky, ale účinná látka stejná, výsledky snad stejné nebo horší.Nejlíp účinkuje asi obojek Foresto, ovšem může ho záhy ztratit a prachy v Čunek. Že by za něj uvízl, to je velmi nepravděpodobné.

Edit: miluju autokorektor! :-)))))

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 17:35
Reakce na Jiná Realita:

My jsme včera tahali klíště z kocourova ucha   Odčervovala jsem ho, tak jsem s tím Frontline čekala, prý se to nemá najednou...Jinak na naše kočky funguje modrý Frontline, Combo ne, ale asi to má každý jinak...Se spreji velký pozor na jedovatost, jak psala @Potrefenahusa.

K prvnímu problému mě taky nenapadá nic než zácpa, a léčbu neznám, řešila jsem vždycky jen opačné problémy. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 17:49

dnes jeden retriver na cvicaku skoro Blackinkovi odhryzol hlavu, nastastie sa medzi nich hodil jeden pan, ktory ich oddelil, bola som v takom soku, ze som sa ho len snazila odtiahnut s voditkom prec a druheho psa zahnat. ale som v soku. ziadne hlboke rany nema, ak ked krv bola. no som v soku. skoro mu odhryzol hlavu.

edit: citam to po sebe a asi som fakt mimo

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 17:57
Reakce na Berta:

tak to je kocka sikovna  naozaj to dala po vlastnych? to sa jej bude dobre spat :-)  

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 18:16

opice dnes  :-)

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 18:18

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 18:28

Dnes trochu tapetujem...pardon. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 18:32
Reakce na dzizisketa:

Bonnie je mladá a docela bojovnice, se to bude určitě hojit rychle. Asi to taky budeme muset trochu hlídat za ni. protože když to člověk nechá na nich, tak to šetření většinou moc nefunguje :-).

palahniukowa Uff, tak aspoň že to dopadlo takhle. Doufám, že ho z té bitky tahal aspoň ten pán od toho retrívra, a ne že dotyčný stál a koukal.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 18:37
Reakce na palahniukowa:

Chudák Black. Ešteže to dopadlo dobre. Čo na to majiteľ? 

A na fotke vidím super dvojku 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 18:49
Reakce na Jiná Realita:

Nesnědl kocour moc kostí? Ty způsobují zácpu, vnitřnosti naopak. Jak pomoct, netuším.

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 18:59
Reakce na paktofonika:

léčba psem :-)

ad klíšťata: denně jich z nich tahám tak 6 kousků, z každýho... nám Frontline Combo na blechy nezabírá, loňskou bleší invazi jsem vybila nakonec advantage. ale na klíšťata to není :-( ještě na blechy i klíšťata kromě frontlinu je vectra (ze spot-onů, v obojkách se neorientuju)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 19:02
Reakce na Zina:

paktofonika nie, dotycny bol mimo, pes bol bez dozoru. a este bol nastvany, ze sme, my, co sme riesli konflikt, mali pomale reakcie - pricom on tam ani nebol. ze vraj stacilo chytit Blackovu stopovacku a tahat. Black som si pokojne viedla na kratkom voditku vedla nohy, ziadnu stopovacku nemal. a tahat naozaj neslo, Black nevydaval ziaden zvuk a nehybal sa, no ja som bola mimo a iba sa snazila jednou rukou tahat voditko a druhou odtlacat psa. nastastie jeden uzasny pan (ten, co ma toho slepeho dobermana) sa hodil na zem, chytil retrivra za krk a tahal ho prec, kym ja som vytahovala Blacka. do toho pribehla Zuna, tu som odkopla hned prec a nastastie prisli nam pomoct dalsi ludia. ten pan je v poriadku, dakovala som mu stokrat a zajtra ho po cvicaku pozvem na pivo (dnes som s nimi utekala domov). samozrejme, ze MY sme idioti, lebo nikdy sa clovek nemoze miesat do psej bitky (co je blbost, hlavne ked 3x vacsi pes ma v papuli mensieho a meta s nim na vsetky strany) a stacilo ho odtiahnut. tak to fakt neviem, co by som odtiahla, asi Blackovo torzo. no klepem sa este teraz.