Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:18
Reakce na barbucha:

třeba je doma hodnej:-) njn to je těžký, jak s děckem. se můžeš snažit a stejně nevíš... a do útulku ho nedáš;-)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:22
Reakce na Potrefenáhusa:

ano, to je malá Godzillka :-D

Goliášek nakráčel středem a moc se s tím nemazal :-) (První foto hned po příchodu, myslim, že Čenda litoval promarněnýho okamžiku celej zbytek života :-)))

Jak spí na tom notebooku.

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:22

Doma ho slyšim jen vztekle řvát. Oni ho - patrně v zoufalství - docela často strkaj na balkón... a jakmile vidí jinýho kolemjdoucího psa (což je dost často), tak se může strhat. Někdy už jen zuřivě chrčí, jak už nemůže 

49114 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:25
Reakce na barbucha:

aha, a to prej neštěká:-O

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:27

Ale to je pravda. Skutečně neštěká - protože prostě jenom řve 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:33
Reakce na Dadoo:

Chudinka Dadoo. Taky moc držím palce, ať jí ty opakované jaterní testy dopadnou dobře.

Offline Ayuri
669 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:37
Reakce na barbucha:

Ja stretávam rovnako "milú" Akitu Všetci psíčkari sa jej už z diaľky vyhýbajú, aj keď je na vodítku. Pani majiteľka má tak 40kg aj s topánkami a má čo robiť aby psa udržala. No keď sa ten satan rozhodne vyštartovať, tak by ho mal problém udržať aj poriadny chlap. Aspoň, že ho vybavili náhubkom, bez toho už asi vôbec nevychádzajú​ z domu.

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:40
Reakce na Ayuri:

No, ono dostat takovým náhubkem do nohy v plný (rozběhnutý) rychlosti, taky není nic moc.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:48
Reakce na barbucha:

kamarádka měla poměrně hlubokej zářez v noze zezadu pod kolenem od cizího samonavíjecího vodítka, je to dost nebezpečný

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:49
Reakce na Dadoo:

litujeme a foukáme! 

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:54
Reakce na Potrefenáhusa:

Jo hele... to už jsem se chtěla mockrát zeptat: proč jsou ty samonavíjecí vodítka poměrně dost odsuzovaný? Že všichni vždycky zdůrazňujou, že oni mají stopovačky? 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:01
Reakce na barbucha:

jednak tohle, jednak je na tom ten pes dost neovladatelnej, spousta lidí nechápe, že když míjí druhýho psa, není dobrý toho svýho mít vypuštěnýho na 5 metrů a jen se koukat, jak se motá do vodítka druhýho psa....

My ho teda máme, protože moje máma neumí chodit s obyčejným vodítkem (musí se s nim prostě pořád v ruce pracovat), akorát jsem teda pořídila takový, že má ten placatej popruh po celý dýlce a neni tak dlouhý. Já s ním chodím v noci na poslední venčení, je to pohodlný, když už není venku žádnej provoz a nemusím rufíka moc hlídat.

Jinak pokud to někdo používá jako klasický vodítko, tak asi proč ne. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:05
Reakce na barbucha:

no a v neposlední řadě se na tom pes nanučí chodit u nohy a netahat, taky už jsem viděla dost flexin vytržených z ruky a letících za psem...

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:05
Reakce na Potrefenáhusa:

Já jsem chodila právě jenom s tímhle, klasický jsem zavrhla poměrně rychle (moc krátký). Bylo mi vhod, že se dá kdykoliv v případě potřeby přitáhnout, kdykoliv povolit (právě třeba za tmy, kdy šlo na jednu stranu o to, dopřát trochu volnosti, ale přitom neztratit psa ).

Ty stopovačky mi přišly vždycky děsně nepraktický 

Offline Ayuri
669 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:08
Reakce na barbucha:

Nosí kožený, ale aj tak... Myslím, že veľa ľudí, ktorí si poriadili tieto japonské plemená  si vôbec neuvedomili, do čoho idú.  Pes ich očaril svojim vzhľadom (.. uznávam, že sú to krásne potvory) tak si ho jednoducho kúpia. O povahe si nezisťujú nič. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:09
Reakce na barbucha:

my používali stopovačku pro pohyb navolno třeba v lese, učí se na tom přivolání, dá se rychle zadupnout atd., pes jí za sebou táhne

Ta flexina je podle mě prostě mimořádně blbá do hustýho provozu, neni to bezpečný, může se přetrhnout, vytrhnout z ruky, popálit, říznout, prostě ty vytažený psi na tom 5 metrů od lidí nejsou dobrý, na ty noční venčení nebo venčení bez provozu okolo je to fajn. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:12

Taky venčím s navijákem. Bez vodítka bych si netroufla vůbec, přece jen to není můj pes (se "svýma" lidma chodí i navolno). Když vidím, že potkáme dítě nebo jiného psa, kolo nebo tak, prostě navinu a zablokuju, zatím nikdy nebyl problém. Případně přidržím za spodní plochý kus, má to tam takovou dvojitou část, za kterou se to dobře a pevně drží. Nemá teda obojek, na tom je schopnej se uškrtit, blbounek, ale chodí na kšírech. Spona od kšírů se s nějakým nástavcem dá zacvaknout i do pásu v autě. Faktem je, že s ním chodím u nás za vsí, provoz jako na Václaváku tu rozhodně není :)

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:17
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak v hustým provozu jsem ji mívala nakrátko. Ale asi záleží taky na velikosti psa, menší se hned tak nevytrhne, resp. udržíš ho.

Ale byla bych uvítala jen na tý flexi i vlčáky a jiný potvory - který se u nás pohybujou v 99% případech na volno. Z toho zas není příliš volno mně, i když teď chodím jen sama 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:25
Reakce na barbucha:

no může to uříznout i prst třeba, já už jsem byla nějakým jorkem na vytažený flexině omotaná docela dostkrát, o zamotaným vodítku s mým psem ani nemluvím. Je to samozřejmě o tom, jak to kdo používá, to je jasný. 

49114 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:28
Reakce na barbucha:

já si nemůžu pomoct, ale pes by měl imho chodit po městě/ulici u nohy až k místu, kde jest ho možno vypustit (volně nebo povolit šňůru) tzn venčicí louka, psí výběh apod. aspoň tak jsme to se psem dělali my... jako jo, pokud má pejsánek tři kila... ale jinak