Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 23. června 2017 14:40

a na tomhle výletě mu bylo cca 4-5 měsíců a musel bejt na vodítku, protože prolejzal plotem do tý obory (Aglája u Dobříše) a lovil tam jak šílenec 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. června 2017 14:43
Reakce na paktofonika:

Taky se mi líbí, že když jdu s ním, vyvolává úsměv na tvářích. A spousta lidí se se mnou chce bavit.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. června 2017 14:44
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak ten byl tedy také roztomilý.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. června 2017 14:47

Vysvetlí mi niekto, ako ten náš malý diabol vždy zistí, že sa niekam zberáme - s ním?? Ideme na víkend preč, ešte nebalím tašky ale robím také tie bežné veci (údržba bytu) a pes tu už 30 minút lieta úplne na pokraji vzrušenia, ak by si vedel zabaliť kufor, tak už ho má podľa mňa pri dverách. 

Je inak sranda, že rpesne vie rozoznať, kedy ráno ideme von s ním a kedy ideme do práce a podľa toho buď lieta nažhavený po byte alebo si sadne na svoj pelech a pozoruje nás pri tom, akos a chystá na spánok...

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 23. června 2017 14:52
Reakce na DrowRanger:

v nějaký knížce jsem četla, že pes je mistr v dávání si věcí do souvislostí, vlastně se pořád snaží vypozorovat nějaký spojitosti, takže maj dokonale zmáknutý naše drobný rituály, který třeba vedou k odjezdu, aniž my bysme je zaznamenali. Jsou to potvory mazaný (kočky jsou podobně fikaný, stačí jenom pomyslet na přepravku ve špajzu a už se ten hajzlík dekuje)

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 23. června 2017 15:09
Reakce na ionicera:

Na fotce se mi líbí oba objekti :-)).

Potrefenáhusa A čím vás Čenda zlobil, tipuju lovením, když jste chválila Rufíka, jak se hezky drží cestičky? Čenda mi moc jezevce neevokuje, jsem si navic dlouh myslela, že byl o dost větší větší než Rufík, pak jste psala, že nebyl. Rufík mi ho evokuje, hlavně těma rajtkama a právě tím držením se cesty, to nám jezevec dělal právě taky. Ne jak moji stávající pitomci, hup výpad doleva, vrátit se, hup výpad doprava atd.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 23. června 2017 15:12
Reakce na DrowRanger:

Zaprvý si myslím, že mají vypozorovaný nejmenší detaily, jak píše Potrefenáhusa , a zadruhý jsme přesvědčená, že umí, některý, přečíst změněný rozpoložení mysli. Vy ještě nemusíte nic dělat, ale už to máte v hlavě, a oni to odečtou.

Terk to taky umí, muž má teď v neděli odjet na služebku, ještě jsme nezačli nic balit ani organizovat a pes už tu chodí jak tělo bez duše.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 23. června 2017 15:25
Reakce na Zina:

lovil - ale to nebyl hup do lesa a zpátky, ale hup kilometr až dva a hlásim stopu (ženu stádo srn, zajíce apod.), pak honil cyklisty, běžce, vybraný chodce, jakmile někdo udělal něco trochu divnýho (tlačil káru, zvedl brečící dítě, co spadlo atd.), tak strašnej psí řev, hlídal moje věci před cizíma lidma, prostě měl ty nervový spoje takový hodně rychlý a strašně rychle se překlápěl do nějakýho amoku - když jsme chodili na cvičák, tak tenkrát taky radili bejt na něj drsný (jako půlroční malinkej Čenda tam například kousnul trenéra, když mu chtěl podepřít břicho při přechodu přes kladinu), jenže Čenda, když se na něj moc tlačilo, propadal do takový zoufalý hysterie a všechno bylo ještě horší. Myslím si, že tohle byl důvod, proč ho nejspíš někdo vyhodil. 

Doma a v prostředí, který znal, byl ale zlatej a tak od cca 3. roku už to byla celkem pohoda, od toho 8. už úplná. Nejkrušnější byly ty začátky :-D

Jako myslim, že časem jsme to docela zvládli seznamováním s co největším počtem situací a trénováním, fakt škoda, že tenkrát ještě u nás nebyla pozitivka, protože si myslim, že Čenda by byl na tenhle způsob tréninku strašně vhodnej adept.

Offline Hanele12
79 příspěvků moje polička 23. června 2017 15:38
Reakce na Potrefenáhusa:

Hlásím. My máme taky želvovinovou a je to kočka. A tu informaci o kocourech v této barvě  jsme dostsli také.  Prý se to geneticky neshodne.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 23. června 2017 16:13
Reakce na DrowRanger:

hluchy a poloslepy Black to vie odcitat z mojho odevu!!! ci ide von aj on :-D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 23. června 2017 16:18
Reakce na dynda:

Jé, nová kočička bude, hurá. Já bych teda navrhla podívat se kousek pod ocásek, tam se docela dobře pozná, jestli je to kocour. Ten výraz tváře může někdy klamat.

jj, ved ja si robim srandu, jasne, ze z vyrazu tvare to neurcim :-) ale ja sa kociek vlastne dost bojim, este som sa jej/ho nedotkla - ale ono sa ma dotyka - vecer iba nastrazim veceru a potom z okna striehnem a srdce mi bije ako zivot, len aby sa objavil/a. ale hocikedy sa zjavi na zahrade a pride ku mne... uvidim, co z toho bude, vlastne sa aj bojim, aby nebola besna alebo chora... som taka opatrna.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 23. června 2017 16:23
Reakce na paktofonika:

Amy je prenadherna, sa necudujem, ze sa na nu stale niekto usmieva  ja ked ich mam oboch a zarozpravam sa s niekym neznamym a poviem, ze jeden ma 13 rokov a druhy 20 mesiacov, tak si myslia, ze ten mlady je Black!  :-D on posobi tak steniatkovsky, Zuna je drsnacka 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 23. června 2017 16:26
Reakce na ionicera:

ako sedi cely rozvaleny, bobanek maly :-) Tonicek je proste pes do voza aj do koca  a tie chlpy hore na usiach milujem, tie ma aj Black a ked sa nieco deje, tak ich ma napnute ako antenky 

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 23. června 2017 16:56
Reakce na ionicera:

Toníček je krásnej, kolegyňka si tuhle rasu dovezla až z jižních Čech (bydlíme na severu Moravy) v březnu a je z něj taky nadšená, a taky začíná na T., kdoví, jestli s Toníčkem nejsou bráchové

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. června 2017 17:10
Reakce na Hanele12:

Myslom, že želvovinový nebo trojbarevný kocour může být, ale je neplodný. Taková hříčka přírody.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. června 2017 17:22
Reakce na palahniukowa:

Kdo má kočky nakoukaný, tak to většinou ppzná i podle tváře, ale jsou výjimky. Ale to bude stejný i u psů, ne? Jestli se otírá o nohy, už si tě značkuje. Venkovní kočka bude pravděpodobně mít červy, možná ušní svrab, klíštata a možná něco málo v kožichu. Kdyby jí bylo nějak zle, asi by jí bylo vidět třetí víčko. Jestli ji krmíš, tak si pomalu začni na kočky zvykat 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 23. června 2017 17:42
Reakce na palahniukowa:

ja se cizich venkovnich kocek taky docela stitim. pokud nejde vzit k veterinari tak muzu doporucit stronghold

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 23. června 2017 20:26
Reakce na KoraKora:

Ja uz jsem se chtela zeptat,jak se mu dari!

musim rict,ze mam aktuálně dojem,ze psa,co na většinu veci reaguje az tak za 5 minut,mi seslalo samo nebe ... (ne,ze by byl v lese zcela netecnej, ale dlouho mu to trvá,nez se rozhodne vyrazit :-)