Ďakujem všetkým za rady, objednala som zatiaľ obe knihy od Šustu - z toho odkazu čo mi poslala palahunikowa sa mi páči ako píše a je mi celkom blíke ako uvažuje (resp. asi rozumiem tomu, čo tým chce povedať) a Konejšivé signály od Turid Rugaas. Knihy s clickerom som zatiaľ vylúčila, síce clicker mám, ale nejak ho neviem používať, možno na to časom prídem a prestane sa mi doma váľať.
Chlpáči a iné
Tak zase trochu toho mého fráji. ![]()
Toníček je boží!
Ten je taký zlatý ![]()
na tom Šustovi je dobrý, že tam vysvětluje mechanismy, jak se psi učí a jak fungují. Je tam hrozně pěkně popsanej na vlastním lidským případu třeba stres, jak vzniká, jak funguje a jak s tím pracovat, včetně tabulky. Krom toho se to i hodně dobře čte, je to i takový vtipný a milý.
Mně třeba, jak už tu někdo zmiňoval, moc nesedí ty americký knížky, jsou prostě takový hodně americký, ale informace jsou v nich taky dobrý a odněkud to přijít muselo :-)
+ Carries- a začíná být i poslušný. Tedy pokud se nejedná o nalezený odpadek. Nejlépe toaletní papír. Ten nevydá. Je hrozné čuně.
Já bych řekla, že myšlený vážně jsou, ale ti lidé si to neuvědomují, nebo si to moc neumí představit. Když pak dojde na realizaci a ukážou se mouchy, tak pak padají návrhy typu, že pes by mohl zatím (ty 2-3 dny) počkat ve sklepě. Se nám fakt stalo a bylo to ještě vylepšený o to, že to byla návštěva, co přijela k nám, o psech dopředu věděla a byla varována.
Já když nejde vyloženě o psí akci, tak se spíš snažím čokly nechávat doma. Si to pak víc užiju, když nemusím pořád koukat, jestli někde neškodí, případně někdo neškodí jim.
Toníček je krasavec. ![]()
krásné fotky! ![]()
Je mi to ľúto, držte sa...
Docitam az ted,le mi to s Dadoo lito. Udelali jste pro ni, co slo, i to,ze pres vedomi vlastni ztraty a smutku jste ji nenechali, aby se trapila, a to je hlavni.
Krásny Toníček. ![]()
Kdyby to někoho zajímalo, tak dneska v 10 by měl F. Šusta mluvit v rádiu o pamlscích v pozitivním tréninku
na bříško si nech zajít chuť!!! ![]()

Super fotky superpsa ![]()
dakujem!!! pocuvam :-)
Aj ja počúvam :)
Toníček je boží ![]()
Matýskova bradička 
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje