Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 18:22

Jasně, přijeďte všichni, Rufíček a další neplavci můžou sedět s landseerem v dostatečně bezpečné vzdálenosti na břehu :-D.

Jinak na procházky teď s nimi chodím taky ráno, většinou kolem sedmé, a večer jdeme až po osmé. I tak mají psi jazyky až u země a po otevření vrátek letí rovnou do bazénku.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 18:24
Reakce na Zina:

A to je bazén určený priamo pre psov? Rozmýšľala som na čo iné by slúžil no a nič ma nenapadlo. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 18:25
Reakce na Zina:

no my s pupákem i po deváté, ale u nás bylo včera i o půlnoci snad 24 

nicméně - i když je dnes vedro a dusno, dnes jsem poprvé zacítila podzim. asi je to směšný, ale venku má vzduch prostě jinou barvu. nedivila bych se, kdyby tohle byl poslední teplý týden :( ach jo.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 19:14

akurat vcera vraj boli v spravach merania teploty na roznych miestach: vonku 38, v tieni 35 a teplota chodnika mala naobed 42 stupnov..., takze prechadzky u nas tiez az vecer (ak vobec, lebo zahrada je k dispozicii nonstop).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 19:57
Reakce na Jiná Realita:

Presne farba vzduchu. Ja som vždy rozmýšľala či to vidí aj niekto iný, bolo mi blbé sa pýtať niekoho či už vidí vyblednutý vzduch. Ja proste vidím vyblednutý vzduch :D Posledný teplý deň to nieje, ale čo som tak priebežne pozerala predpoveď na august tak teplo už nebude. Dlhodobá predpoveď sa môže mýliť ale ja dúfam, že v tomto prípade to tak bude. 

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 20:09

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 20:29
Reakce na Potrefenáhusa:

Goliášek si vás zle vycvičil :D

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 20:32
Reakce na paktofonika:

má svý metody :-D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 21:15
Reakce na paktofonika:

jo, taky to tak mám :) myslím, že to je celkem přesný popis. v různá roční období má vzduch a nebe prostě jinou barvu.

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 22:39
Reakce na Jiná Realita:

podzim jsem ještě nezačuchala, taky mě to každoročně překvapí, ale letos zatím nic

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 23:06

Jak jsem tu četla o tom trestání, občas mi ujedou nervy s kocourem a pak je mi to hrozně líto. On je ale někdy opravdu ďábel a když se to nasčítá...Nejvíc mě rozčiluje, když honí kočku, no a tuhle jsem jí našla kousnou ránu na ocásku a když ji kocour pak zase začal ode mně odhánět, tak jsem na něj vylila umyvadlo plné vody, ve které jsem předtím omývala na zahradě mrkev. Proběhlo to úplně instinktivně. Kočka je naprosto nekonfliktní a mírumilovná, zato kocourek je nepochybně potomek nějaké pumy divoké. No, a pak mu vždycky podstrojuju...On mě zcela zjevně miluje a těžko snáší, že se musí o mojí pozornost dělit s lidmi, natož s nějakou kočkou mourovatou

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 05:21
Reakce na paktofonika:

ja ten podzimni vzduch vidim taky, pripada mi takovy jakoby vic jasny. A taky se lesknou stromy a jinak v nich sumi vitr. Letos jsem ho jeste nevidela, ale v srpnu to prichazi pravidelne, takze je nejvyssi cas. 

Offline Magráta
8096 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 07:47
Reakce na paktofonika:

já to v srpnu taky tak vnímám, že je vzduch jiný

Offline Magráta
8096 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 07:52

včerejší návštěva kočičí kavárny

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 08:54
Reakce na Magráta:

A ostatni, co vidi barvy vetru:

Vzdycky je v srpnu nejaka bourka a po ni najednou neni vzduch cirej, ale zlutej, jak kdybych koukala pres citrin. Tak vidim podzim ja. :)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 08:54

Psí bazén je bomba! Tifka by to teda sledovala z dostatečné vzdálenosti ze stínu někde pod stromem. Největším úspěchem je, když na túře přejde přes potůček hloubky maximálně kaluže.  Ale příčinou je asi to, že když byla štěně, byla s manželem na zahradě. Stála na kraji bazénu, podívala se na něj nahoru a jak udělala krok dozadu,tak do bazénu spadla. Jak se lekla, vůbec neměla tendenci plavat. Manžel říkal, že klesala ke dnu s výrazem Leonarda di Capria na konci Titanicu. Naštěstí po ní sáhl a vytáhl ji. Vodu prostě nemusí.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 09:24

Když se jeden nebohý kocourek tak tak vejde na stůl...

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 09:31
Reakce na paktofonika:

A to je bazén určený priamo pre psov? Rozmýšľala som na čo iné by slúžil no a nič ma nenapadlo. 

No, tchýně tvrdí, že ho dělali kvůli ní, že když tu nejsme se psy, že se v něm ráno koupe. Ale jak to vidím já, tak na začátku byla příhodná jáma po nějakých stavebních pracech a ten landseer (kterej, jak se ukázalo, se ač vodní plemeno koupe nerad) :-D.

Offline rasaNori
8797 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 09:45
Reakce na paktofonika:

Jsem sobec a letos doufám v chladný podzim :D nebýt těhotná, doufám ve 30 až do prosince...

K těm klošům, jsou letos nějaký přemnožený, svině. Měl by na ně fungovat výluh hřebíčku v lihu, až po 15 dnech louhování, nestříkat se repelentem, ten je přitahuje a nenosit do lesa světlé a zářivé barvy. Po minulém výletě do lesa kdy jich na mně v zářivě tyrkysovém triku a postříkaná repelentem dělali totální nálety jsem tomu ochotna uvěřit. Jo a před vstupem do lesa pokousat apoň dva stroužky česneku :D

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 09:49
Reakce na jinx:

Jj, taky to tak vidívám, ale letos ještě ne. A upřímně, mám ten vzduch s nádechem podzimu asi nejradši ze všech vzduchů. Nebo možná lepší je vzduch přelomu září a října, když je teplo a slunečno, mám ho spojený se spoustou příslibů, pramení to z dob vš studií, kdy jsme se zase po létě všichni sešli a čekal nás celý ak. rok (jo, hlavně poslední tři roky jsem si ten studentský život fakt užívala).