Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 10:16
Reakce na palahniukowa:

Zunka je krásná a s tím ocasem stopro kormidluje, Terk jednou ukormidloval i dost velkej potok po povodni. On nebyl nijak nebezpečnej, tak jsem ho tam pustila, akorát že v jednom úseku to fakt hodně teklo, tak nemohl vylézt, kde byl zvyklej. 

Když zjistil, že to nejde, tak se s tím nepral, ale normálně se rozlídnul, nechal nést proudem a na vhodným místě elegantně zahnul kormidlem a proud ho vynesl na břeh, aniž by pes udělal jediný "tempo". Docela jsem koukala :-).

Offline Ginevra
909 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:13
Reakce na Sweet Potato:

Jo. A Keith R.

Já slyšela, že švábi a CHER. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:29

Při silném začervení jsou červi i v žaludku a kočka je může i vyzvracet. Náš speciální kocour na to fakt trpí, několikrát jsem sbírala ze země vyblitou tasemnici. Opravdu to byla tasemnice. Jako to se pak nedivím, že zvrací, když mu něco leze v žaludku. Já bych to odčervení fakt zvážila, jestli kocouři chodí ven a mají kontakt s hlodavci, od jara je to už dlouho. 

Odčervovat, až když kočky kašlou - to je drsný. To těm lidem nevadí ani to, že taková kočka prakticky zamořuje svoje prostředí různými vývojovými stádii kdovíčeho? Jako ano, prášek je jed, ale co všechen ten sajrajt, co v kočce nechávají nájemníci, to je OK? 

Offline viktorka_od splavu
49106 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:37
Reakce na dynda:

ok, zkusim jim teda neco dat, urco tam bude drontal a jeste neco, alkorat moc nevim jak to spravne stridat

no asi nevadi.. vzdelani lidi s malym ditetem

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:42
Reakce na Zina:

wau, Terk to zvladol s eleganciou flata :-) dovolim si tvrdit, ze aj v Zune je kusok flata :-D

ona nema problem plavat 45 minut vkuse, niekedy sa bojim, aby neodplavala prec - aj prudom sa nechava niest, vtedy vacsinou trpnem, ci jej nedosli sily... potok, kam chodim vencit, nie je hlboky, dokazem ho prebrodit na druhu stranu (Terk so Cidom by v nom s ohladom na velkost plavat asi nedokazali :-) takze tam velky strach pustit ju nemam, je to vlastne pritok, ale prud nie je silny a Zuna to tam miluje. Black sa najradsej postavi do vody tak, ze mu vidno iba hlavu a stoji ako krokodil. ale bala by som sa Zunu nechat plavat na nejakom velkom vodnom priestanstve, tam uz asi fakt jedine s vestou, keby nahodou...

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:44
Reakce na dzizisketa:

palahniukowa kormidluje, Boňule to taky dělá, a při otočce ocasem pořádně plácne Zunka ve vodě vypadá jako ve svém živlu

ked mam v ruke lopticku a stojim vo vode, prisaham, ze Zuna v tej vode (ktora je vyssia ako ona) skace  a ked aportuje vo vode krochka  

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:10

Jako jo, ale ono to odcervovadlo je pekne chemicka s(doplnte)a tak je zbytecny je odcervovat pokud zacerveni nejsou, zvlast, jestli maji zazivaci potize.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:14
Reakce na palahniukowa:

Tak to uučitě, ona i Boňule vypadá, že má v rodě nějakýho nadšenýho plavce :-).

Já se o ně obecně na otevřeným vodním prostranství nebojím, si nemyslím, že by jim najednou selhalo plavání (teď teda už trochu o Terka, když se pustí daleko, ale to je tím, jak na tom je). Co se bojím, je v zimě, že mi zaplavou někam pod led, jsou to magoři a jsou schopný skočit do díry v ledu, než řekneš flat. Jinak jsme Terka nechávali skákat i z jednoho bezpečnýho splavu a běžně skáče z hráze, na Soběslavsku i z takových dřevěných lávek, co vybíhají nad rybník.

Jinak mám teda vodu ráda, ale dneska už je jí docela dost, od rána tu hustě prší a vcelku by i mohlo přestat, abysme mohli jít pořádně ven :-).

49106 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:18
Reakce na Solathis:

v tomhle spíš souhlasím s dyndou

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:19
Reakce na Zina:

je takový docela zajímavý, že Rufík, kterej pro jistotu nejde ani do koupelny, aby na něj nekáplo, do toho deště, a že teda dneska leje jak z konve už od rána, vylejzá naprosto v pohodě a vůbec mu to nevadí.  Jenom ten kožich trochu nafoukne a jde. Mívali jsme fenu, která byla ochotná se maximálně vyčůrat před domem a dál ji nikdo nedostal. Když bylo napršeno, tak chodila po suchý cestičce podél baráků a odmítala vstoupit na mokrej chodník

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:19
Reakce na Solathis:

no, myslim, že u koček, co choděj ven, je to pravidelný odčervování fakt spíš dost nutný

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:27
Reakce na Potrefenáhusa:

Elzička ked prší, ani sa nesnaží vyliezť. Kupelku obchadza veľkým oblúkom. 

Predtým sme mali fenku jazvečíka a tá teda ked pršalo, skusila labkou schod, či je mokrý a potom si sadla že teda počkáme. Tu sme nadrzáka položili do mokrej trávy a bolo. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:30
Reakce na Potrefenáhusa:

Ono psům se chce, jak to tu hřmí, tak obzvlášť, ale psovod to trochu bojkotuje, protože to má do kopce  a pak velkej kus přes louku.

Rufík dělá čest svýmu původnímu jménu  :D.

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:31
Reakce na Zina:

jo, u nás je taky problém v psovodovi

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:33

Mačku aj psa odčervujem pravidelne, skočím k vet. a vypýtam si dávku. Neriskovala by som už len kvoli malému, ktorý sa so všetkým cicmá. Niekedy sa až príliš zaoberáme tým čo jedia naše zvieratá a pritom sami kolkokrát zjeme to, čo by sme im nedali. V tomto som dost liberálna. 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 16:23
Reakce na Potrefenáhusa:

Netopýrku při dešti zadním vchodem do zahrady nedostaneme. Předním si nechá říct, na procházku by asi i šla, jenže nejsou lidi. Tak je chuďátko naivní vyhnáno předem a musí oběhnout barák k zadnímu, kde je zase v puštěno.

Tymián chtěl moc moc ven, tak teď sedí na rohožce a ječí na mne přes dveře, ať tu vodu vypnu.

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 16:24
Reakce na dynda:

Jo, jednou jsem sbírala vyblité škrkavky, nikdy víc to nechci zažít!

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 16:26
Reakce na Potrefenáhusa:

Ja nevim, u nas se kocky polovenkovni odcervovaly tak dvakrat do roka (ale taky nikdy nemely zadnej problem typu vykaslava tasemnice, jak tu nekdo popisovat). Ja to u Inka nechavam testovat, na odcerveni jako sestitydenni malem umrel (proto je tak malej, tri dny v komatu) a i kdyz pouzivame jine, vzdycky ma po tom olezle cele telo. Coz se mi,  vzhledem k tomu, ze s nama spi v posteli, nelibi. Takze dokud je rozbor cistej, neodcervuju.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 19:37
Reakce na Solathis:

Šestitýdenní Inkoustek, to si nedovedu představit, jaká to byla myšička. Chudák. Jak říkám, náš Garfield taky prášky nesnese, musí dostávat pipetu, aby mu to nešlo přes žaludek. Nejsem z toho šťastná, máš naprostou pravdu v tom, že je to jed. Ale zrovna on má fakt co dva měsíce v sobě ty tasemnice, co z něj pak lezou spodem vrchem... Tak nezbývá než odčervovat. Je hodně znát, jak se mu pak uleví, není tolik lekavej a nervní, má po pár dnech lepší srst. Kočka má podle mě o dost víc "příležitostí" si červy pořídit, oproti psovi, kterého venčíte. Skoro bych řekla, že u kočky, která chodí ven, má ten rozbor předem jasnej výsledek.

49106 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 19:45
Reakce na dynda:

tak jsem je teda odčervila a dostali zas krůtu a pak jsem oběhla řeznictví (jedno nám bohužel zrušili:-(( a na večeři jim namíchala krůtí odřezky, vepřový jazyk, hovězí játra a králičí krk - bohužel jsem nesehnala to srdce:-/

všechno beru jen jediná věc mi vážně není jasná: co v těch prefabrikovaných kapsičkách/konzervách/granulích jim může dělat zle? když jim vadilo i hovězí ve vlastní šťávě (vonělo fakt jako kdysi "lidská" konzerva ze které maminka dělala boloňské špagety:-), i ty hills konzervy na GIT potíže... teďka teda s tím masem jsem se vyhýbala kuřecímu, někde jsem pochytila že může alergizovat, ale takhle naráz a oba, to asi těžko...