jo to si ani nemyslím, jen že se fakt nenudí no
Chlpáči a iné
Já se chci paničky od toho psího důchodce přizastat, protože nám Terk taky nechtěl do roka a půl asi při návratu do Prahy vylézt na Roztyelch z auta a v neděli večer při odjezdu od mámy z chalupy nechtěl nastoupit do auta, normálně by nás nechal odjet!
Přitom jsem v té době pracovala 100% z domova, psa jsem si vysnila, tešila se na něj, pořád jsme lítali někde po psích aktivitách, pořád jsme byli venku, vyrůstal v bandě 8 dalších štěňat všech ras, když neblbul s nimi, byli jsme v Kunratickým lese, chodila jsme s ním do vody, prostě fakt si myslím, že se nenudil a měl se pomalu jak vysněný dítě.
Ale co naplat, u mámy byl statek, takový to jihočeský účko s vnitřním dvorem a obrovskou zahradou za stavením, byl tam kolega ridgeback a kočky, hlavně tam velkou část roku byla volnost v tom smyslu, že mohl chodit sám dovnitř a ven (plusj sme samozřejmě venčili kolem tamějších rybníků), to se mu myslím líbilo hrozně, a taky tam bylo víc lidí a retrívři jsou dost společenští.
S postupem věku se na nás víc navázal, tak už začal hlídat, jestli neodjíždíme, a honem nastupoval do kufru auta, ale stejně měl vždycky v pondělí lehkou depku. Tak si myslím, že dost bodů z toho je u Dadoo na rekreaci společnejch, plus se důchodce ještě asi sám doma nudí, tak mi to jeho chování přijde vcelku logický :-).
Vidím, že je to zas dlouhý až běda, to vás nechci tak hrozně přesvědčovat, to jsem se spíš tak zasnila.
Ještě mě napadlo, že je to asi i od povahy, u Belisy by něco podobnýho fakt nehrozilo, i dkyž to tam měla taky hodně ráda a bylo to jedno z mála míst, kde si madam dokonce i hrála :-).
Já mám depresi kdykoli vidím při návratu z výletu/chaty/dovolené/povedené služebky ceduli "PRAHA", Terka hluboce chápu!
Bonnie je teda dost gaučový/postelový povaleč, ale stačí se zeptat "půjdeme ven?" a už je připravená u dveří.

V neděli jsme chodili furt nahoru nebo dolů

Pejsek měl děsnou radost a kochal se

ubohá kočička trápí mě
protože nežere nic, akorát granule a kapsičky značky whiskas
a že jsem toho už zkusila. dávám jí třikrát denně, mezitím tam má nasypané granule, dnes dostala hrst nakrájeného vařeného masa, načež mne zbytek dne pronásledovala s důrazným mňákáním, že chce ještě (teda asi, já se v ní nevyznám...), granule v nově vypulírovné misce leží netknuté. a na zahradě leží mrtvá myšice lesní ![]()
a syrový maso? nemám moc široké zkušenosti ale tři kocuři=milovníci kuřecího/hovězího.. prostě kousků libového čerstvého masa. dokonce ochotni dělat různé prostocviky že by snad šli i vycvičit:DDD
VEN je kouzelné slovo a člověk s ním musí opatrně. A hlavně to nevypouštět z pusy předčasně, pokud nechce, aby pes vyřvával celou dobu u dveří.
to jsem nezkoušela, protože mám obavu, že by pak nežrala nic jiného, na krmení takto nemám moc kapacity, je venkovní a já nebývám někdy doma celý den až do pozdní noci, maso jí tam nemůžu nechat jen tak ležet jako granule
teď to dělám tak, že ráno dostane část kapsy, pak nasypu granule a večer dostane zase část kapsičky+granule, semtam dávám vařené maso (když vařím psovi nebo když zbude na kosti z polévky), semtam rybu, semtam i kousky syrového masa, když mám odřezky od oběda, ale pravidelně ne.
on by syrové samozřejmě žral rád :)
ale spíš si myslím, že se nějak chystá na zimu, mám pocit, že i přibral. hladem každopádně netrpí, protože v misce má vždycky něco.
zatím s jeho "chovem" trochu občas válčím, kočku jsem nikdy neměla, tedy někdy před sto lety, když jsem byla dítě, a tento macko je nečekaný nalezenec. už teď mám vrásky, kam ho dám na zimu.
jo, to mi taky vadí že se to nedá nechat ležet:-(
ale kocourek si určitě svoje místo na zimu najde![]()
"Von","ideme" a "mňamka" sú 3 slová,na ktoré naša Lily na 100% reaguje.Aby náhodou nemeškala, čaká občas aj s granulou pri posteli,kým sa doobliekam ![]()

PS:super fotky ![]()
pup by teda s granulí nečekal nikdy na nic ![]()
Lily niekedy okolo granule tancuje šamanské tance
Zoberie si ju niekam najlepšie na koberec,si ju akoby hodí,poskakuje okolo nej ako malé teľa,potom si ju posunie/pohodí a celé to pokračuje ![]()
Přesně jsi to popsala. Myslím, že to hlavní, co ty čokly k nám táhne, je ten klid, pohoda, svoboda a stála společnost. Psí i lidská.
A vždycky se hrozně smějeme, když páníčci přijedou, tak při jejich odjezdu se pravidelně ztratí bílej, který zaleze a tváří se, že tam vůbec nikde není, jenom aby ho nezavolali a nemusel pryč. A jen naskočí motor vyletí, hupne na bertu a radostně se začnou zase mordovat. ![]()
Krásný fotky a krásný místa, se Bonnie nedivím, že vypadá tak šťastně.
Lily niekedy okolo granule tancuje šamanské tance
Zoberie si ju niekam najlepšie na koberec,si ju akoby hodí,poskakuje okolo nej ako malé teľa,potom si ju posunie/pohodí a celé to pokračuje ![]()
zdá se, že máš doma kočičku;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje