Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 11. října 2017 08:16
Reakce na Zina:

Normalne se odebiraji nejdriv na osmi tydnech, nekteri chovatele dokonce nedavaji stenata driv nez na desiti tydnech. Ale u techhle malych plemen minimalne se chamovody zaviraji az na nejakych peti ci sesti mesicich a do te doby muze stene kulicku vtahnout zpet, treba ze zimy (coz je v pohode) nebo pri stresu (coz se stalo mladymu) a tam uz nemusi sestoupit samovolne a musi se jim pomoct. Jo, tak jako u Percyho by to bylo burt, je stejne nestandardni, jen ta kastrace je jednoduzsi, kdyz jsou obe varlatka tam kde maji byt, nez aby ho veterinar lovil nekde v trisle nebo jeste hur v brise.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 11. října 2017 08:16
Reakce na Zina:

Duplikatni, nejdriv se odmital odeslat a pak se poslal dvakrat...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. října 2017 08:52
Reakce na Solathis:

Tak super si to napísala presne ako som to myslela. Radšej nech zostupia neskôr ako vôbec a bude to bez komplikácií. Ale ešte som sa neodhodlala masírovať. A Percyho sme brali až keď mal 10 týždňov. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. října 2017 09:18
Reakce na Solathis:

Díky za vysvětlení. Vím, že u těch větších plemen je standard 8 týdnů, vlkodavku tuším vydali až skoro ve 3 měsících, ale nebyla jsem si jistá prcky. S tím vtažením jsem to vlastně někde četla, když to tu čtu, je mi to povědomé. 

Jo, a vzpomněla jsme si na martýrium kamarádů, co byli takovej učebnicovej příklad toho, jak si nepořizovat štěně. Nikdo to k sobě nevztahujte, je to jen historka do placu :-).

Kamarádi nikdy předtím psa neměli, ale zalíbil se jim výmaráček, že je stříbrnej a štěně má modrý oči. Tak se spontánně rozhodli, že jednoho potřebujou ve svým životě, ale papírový psi jim přišli drahý, tak oslovili nějakou "hodnou paní", která nabízela štěňátka levně. S tou se během pár dnů domluvili, vzali si nejmenšího pejska, samozřejmě žádný dokumenty k němu nedostali "však stejně vystavovat nechcete, tak je to jedno, varlátka nemá, protože je ještě malej", dali paní dva a půl tisíce a odjeli. Varlátka se samozřejmě neobjevily vůbec, co bylo horší, pes začal mít záhy problémy s močením, nakonec veterináři zjistili, že má nějak nestandardně umístěný močový měchýř, takže poměrně záhy musel pes podstoupit dost náročnou operaci. Během ní mu ten močák přišili tam, kde by měl být, a rovnou vyndali i zakrnělá varlata, co stejně nijak neplnily svojí funkci, celá ta legrace je stála kolem třiceti tisíc. Paní "chovatelku" se samozřejmě pak už nepodařilo kontaktovat.

Mělo to pak ještě pokračování, ale to nevím, jestli sem psát, bych byla jak černá kronika :-) :-).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. října 2017 09:57
Reakce na Zina:

Správne som pochopila ze to bola mnoziteľka? A nebol im divne ze bol pes tak lacný? Ako ja chápem nie každý je skúsený a v podstate aj ja som si vyskúšala na vlastnej koži že an pes s PP neznamená zdravý pes bez komplikácií a nože sa to stať aj u psov z najlepších chs.

Tu ma napadla aj príbeh esmee a jej kocúrika. Tiež ho mala z jednej z naj chs a aj tak mal fip, chudáčik 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 11. října 2017 09:58
Reakce na paktofonika:

to už je normální provokace tohleto štěně 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 11. října 2017 10:16
Reakce na Zina:

Ja myslim, ze jediny plemeno, ktery se driv davalo novejm majitelum brzy i s papirama, byly ČVčka. U velkych se davala pozde kvuli vyvoji, u malych zas kvuli vaze, no :)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. října 2017 10:21
Reakce na Janulik03:

Hehe, to je Bu schopna ty dvere vyvalit

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 11. října 2017 10:28
Reakce na paktofonika:

Třeba já se s problémem množírek setkala až potom, co jsme si Boňuli vzali - jak jsem se více začala zabývat výchovou, péčí aj. věcmi spojenými s vlastnictvím čoklíka. Do té doby jsem o tom byznysu neměla ani páru. Ovšem taky se tato doba mého bádání časově shodla s dobou, kdy se o množírnách a nepapírovém chovu psů začalo více mluvit. Nemyslím si, že bych byla nějak zabedněná. Takže se těm lidem s výmarákem moc nedivím.

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 11. října 2017 10:29
Reakce na jinx:

přesně, já se zamknout v koupelně, tak za chvíli ještě ráda polezu z vody otevřít...

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 11. října 2017 10:51
Reakce na jinx:

Potrefenáhusa no ako možete vidieť, tak zatial su trpezliví. Vedia, že inak by leteli von na mráz, mrchy. Či ja som mrcha. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. října 2017 10:55
Reakce na dzizisketa:

To je fakt že sa o tom začalo hovoriť až pomerne nedávno,  som rada že vôbec.

Ale vzhľadom na cenu im to mohlo byť aspoň trochu podozrivé. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. října 2017 10:55
Reakce na Janulik03:

Chúďatká malinké nevinné...na mráz by ich zlá baba jaga vyslala.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. října 2017 11:07
Reakce na paktofonika:

No jasně že to byla množitelka. Divný jim to být mělo a zas to teda není tak dávná prehistorie, asi 14 let. Ale byli blbí - jejich slova - nezjistili si nic o psech, ani o plemeni, on výmar taky není úplnej plyšák, a pak si to s ním docela užili. Ale zase je to fakt vycvičilo a kamarádka je dneska asi jedinej člověk, kterýmu bych svěřila psí celej cirkus, tchýninýho landseera a mamčinýho problematickýho ridgebacka, kterej tu bohužel už není, nevyjímaje.

Jinak máš samozřejmě pravdu, že PP neznamená absence komplikací, sami jsme toho taky příkladem. Ale beru to tak, že kdyby Terk k tomu neurologickému problému neměl ještě příkladný kyčle a lokty, což má díky kontrole chovu, tak se s tím tak nevypořádá.

Solathis My jsme dostali PP před 10 lety i vloni hned při odběru, brali jsme v 8 a 10 týdnech. Ale třeba Ionicera tu psala, že jim přišli až někdy po pár měsících, a to mají taky retrívra, tak se to asi liší i v rámci stejnýho klubu.

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 11. října 2017 11:47
Reakce na paktofonika:

Offline Magráta
8096 příspěvků moje polička 11. října 2017 12:00
Reakce na jinx:

já taky v koupelně nikdy nejsem sama (ani na WC, a když náhodou zavřu dveře, tak škrabají...)

jinak všechna zvířátka tady jsou boží

Offline Magráta
8096 příspěvků moje polička 11. října 2017 12:01
Reakce na Potrefenáhusa:

jo, asistence je potřeba

Offline rasaNori
8797 příspěvků moje polička 11. října 2017 14:48

Ježiš ale i dneska jsou lidi, co jsou schopní tvrdit že jejich půlroční štěně nemá PP, protože byl 7 z vrhu a dostávají PP jen těch prvních 6 štěňat. Ta informovanost sice vzrostla, ale nijak markantně mi příjde. Na FB jsem ve skupině australáků, a každou chvíli tam píše někdo že chce štěně, klidně bez PP, protože na výstavy chodit nemusí atd.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. října 2017 15:03

Ty zas dnes rano kuly pikle 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. října 2017 15:08
Reakce na jinx:

Bu leží na vankúši ako kráľovna a Su len z diaľky sleduje čo sa bude diať. :D Podarené sú. A úchytky sú super.