Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 13. října 2017 21:33
Reakce na Berta:

Večerné Brno pekné.. a na mobil teda fakt dosť slušné fotky 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 13. října 2017 21:34

Ešte trochu pohrebnej atmosféry.. ako inak než čiernobielo..

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 13. října 2017 22:21

Hřbitovy jsou docela vděčný objekt. Na jednom anglickém se mi íbila tahle socha, jak ji čas zbarvil.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 14. října 2017 18:35
Reakce na A666:

Tak mlžný les se mi líbí moc.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 14. října 2017 18:37

Dve náladovky... nekonečný eskalátor a upršané lúčenie pred odletom...

Tak takové náladovky můžu a vůbec všechny ty černobílé fotografie.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 14. října 2017 19:17

Skvělé fotky. Někdy není nad černobíle provedení.

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 14. října 2017 20:02

Dievčatá, chodím obdivovať vaše diela každý deň a chválim všetky  

Veľmi sa mi páčia makro fotky s hmyzom a tie jesenné krajinky sú tiež úžasné  

Dnes sme sa boli prejsť celá rodinka a tak som vzala foťák. Takmer 500 fotiek a skoro žiadna nepoužiteľná  Aj keď bolo pekné slnečné počasie, všetky fotky mi vyšli nejaké tmavé alebo šedivé. Máte môj veľký obdiv, netuším, kedy sa to ja naučím  

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 14. října 2017 20:28
Reakce na Kokoska:

Miluji chození odněkud někam a přes Staré Město je to nejlepší. A květinářství Metamorphosis je pastva pro oči. Dnes jsme zrovna s mužem seděli na Kozím plácku a kochali se tím pohledem .

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 14. října 2017 21:23

Dneska jsem si užívala podzimní romantiku, tak s dovolením trochu zaplevelím.

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 14. října 2017 21:26
Reakce na cinkja:

Však jsem na fotku stála frontu :D

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. října 2017 09:26
Reakce na Kokoska:

Máš všechny fotky moc pěkné....jde ti to !

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. října 2017 09:28

Eskalátor je skvělý!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. října 2017 09:33

Ze včera z Olomouce, jedna mobilem...funkce panorama, ale na výšku. Jsem vždy překvapená,jak to má mobil dobře zmáknuté.

K fotkám z Nikona jsem se ještě nedostala...

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 15. října 2017 10:44

Dievčatá, viete mi prosím poradiť, prečo mi vyšli všetky fotky tmavé, aj keď stietilo slnko? V skutočnosti tie farby boli prekrásne, žiarivé, povedala by som, že až gýčové, keby to nevytvorila sama príroda  

Zabudla som napísať, že fotím so seťákom Nikon D5300 + objektív 18-105 a zatiaľ teda na automatike.

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 15. října 2017 10:57
Reakce na Berta:

Dík, to ráda slyším, od tebe zvlášť.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 15. října 2017 13:03
Reakce na sisa.b:

Pokud na automatice, tak je to tim - kdyz to reknu licky, fitak mel starost, abys tam nemela prepaly a tak radsi nastavil nizsi expozici. Mas nejaky program na upravu fotek? (Ne, ze bych te nutila do uprav, spis, ze kdybys mela, tak nam to rekne, co presne s tim fotak udelal). Ja myslim, ze jestli fotis na automat, fot aspon na ten "pokrocilejsi" (predpokladam, ze tvuj nikon ho mit bude, kdyz ho ma i moje D3200), ten si (s radama, ktery ti nabizi), nastavis sama aspon castecne a on si pak dopocita clonu.

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 15. října 2017 13:06
Reakce na sisa.b:

Zdá se mi, že je to focené proti světlu, pak může nastat to, co popisuje Solathis . Chtělo by to asi použít funkci HDR, pokud ji foťák má.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. října 2017 16:54
Reakce na Kokoska:

Zdá se mi, že je to focené proti světlu, pak může nastat to, co popisuje Solathis . Chtělo by to asi použít funkci HDR, pokud ji foťák má.

Jen doplnění, HDR ve foťácích bohužel většinou nedává zrovna realistické výsledky, leckdy to vypadá jako omalovánky. na HDR ideálně nafotit s expozičním bracketingem (tj. stejný záběr ve vícero expozicích s přepaly i podpaly) a složit v PC (buď přímo jako HDR, nebo ve vrstvách). Na protisvětlo to chce buď přechodový filtr (aby si člověk mohl posunout expozici do + ale neměl přpeálené pozadí) anebo pak holt úpravy v programu včetně toho HDR...

p:S. Fotky z posledních dvou stran krásné

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. října 2017 17:01
Reakce na sisa.b:

Dievčatá, viete mi prosím poradiť, prečo mi vyšli všetky fotky tmavé, aj keď stietilo slnko? V skutočnosti tie farby boli prekrásne, žiarivé, povedala by som, že až gýčové, keby to nevytvorila sama príroda  

Zabudla som napísať, že fotím so seťákom Nikon D5300 + objektív 18-105 a zatiaľ teda na automatike.

Úplnou automatiku fakt vyřadit, ona to neumí, snažís e to všechno dopočítat, ale většinou to správně nezvládá (přesně to popsala Solathis ). Doporučuju potit alespoň na poloautomatiku (P), zkoumat nastavení, načíst si něco o expozici (vztah clona-čas-ISO) případně zkusit nějaký kurz ovládání foťáku pro začátečníky a pak zkoušet. Já si třeba vyfotím fotku se 3-4 různýma expozicema, pokud se mi barvy znají divné..... Jakýkoliv foťák v plně auto režimu bohužel sám o sobě ty pěkné fotky nevytvoří

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 15. října 2017 17:32
Reakce na A666:

Mně spíš HDR občas přijde, že trochu sežere barvy. Samospásné to taky není, ale někdy se hodí. Vloni jsem testovala nový foťák:

1. bez HDR, druhá s HDR