Večerné Brno pekné.. a na mobil teda fakt dosť slušné fotky ![]()
Fotím, fotíš, fotíme
Ešte trochu pohrebnej atmosféry.. ako inak než čiernobielo..

Hřbitovy jsou docela vděčný objekt. Na jednom anglickém se mi íbila tahle socha, jak ji čas zbarvil.

Tak mlžný les se mi líbí moc
.
Dve náladovky... nekonečný eskalátor a upršané lúčenie pred odletom...

Tak takové náladovky můžu a vůbec všechny ty černobílé fotografie
.
Skvělé fotky. Někdy není nad černobíle provedení.
Dievčatá, chodím obdivovať vaše diela každý deň a chválim všetky
Veľmi sa mi páčia makro fotky s hmyzom a tie jesenné krajinky sú tiež úžasné
Dnes sme sa boli prejsť celá rodinka a tak som vzala foťák. Takmer 500 fotiek a skoro žiadna nepoužiteľná
Aj keď bolo pekné slnečné počasie, všetky fotky mi vyšli nejaké tmavé alebo šedivé. Máte môj veľký obdiv, netuším, kedy sa to ja naučím
Miluji chození odněkud někam a přes Staré Město je to nejlepší. A květinářství Metamorphosis je pastva pro oči. Dnes jsme zrovna s mužem seděli na Kozím plácku a kochali se tím pohledem
.
Dneska jsem si užívala podzimní romantiku, tak s dovolením trochu zaplevelím.

Však jsem na fotku stála frontu :D
Máš všechny fotky moc pěkné....jde ti to !![]()
Eskalátor je skvělý!
Ze včera z Olomouce, jedna mobilem...funkce panorama, ale na výšku. Jsem vždy překvapená,jak to má mobil dobře zmáknuté.
K fotkám z Nikona jsem se ještě nedostala...
Dievčatá, viete mi prosím poradiť, prečo mi vyšli všetky fotky tmavé, aj keď stietilo slnko? V skutočnosti tie farby boli prekrásne, žiarivé, povedala by som, že až gýčové, keby to nevytvorila sama príroda
Zabudla som napísať, že fotím so seťákom Nikon D5300 + objektív 18-105 a zatiaľ teda na automatike.

Dík, to ráda slyším, od tebe zvlášť.
Pokud na automatice, tak je to tim - kdyz to reknu licky, fitak mel starost, abys tam nemela prepaly a tak radsi nastavil nizsi expozici. Mas nejaky program na upravu fotek? (Ne, ze bych te nutila do uprav, spis, ze kdybys mela, tak nam to rekne, co presne s tim fotak udelal). Ja myslim, ze jestli fotis na automat, fot aspon na ten "pokrocilejsi" (predpokladam, ze tvuj nikon ho mit bude, kdyz ho ma i moje D3200), ten si (s radama, ktery ti nabizi), nastavis sama aspon castecne a on si pak dopocita clonu.
Jen doplnění, HDR ve foťácích bohužel většinou nedává zrovna realistické výsledky, leckdy to vypadá jako omalovánky. na HDR ideálně nafotit s expozičním bracketingem (tj. stejný záběr ve vícero expozicích s přepaly i podpaly) a složit v PC (buď přímo jako HDR, nebo ve vrstvách). Na protisvětlo to chce buď přechodový filtr (aby si člověk mohl posunout expozici do + ale neměl přpeálené pozadí) anebo pak holt úpravy v programu včetně toho HDR...
p:S. Fotky z posledních dvou stran krásné ![]()
Dievčatá, viete mi prosím poradiť, prečo mi vyšli všetky fotky tmavé, aj keď stietilo slnko? V skutočnosti tie farby boli prekrásne, žiarivé, povedala by som, že až gýčové, keby to nevytvorila sama príroda
Zabudla som napísať, že fotím so seťákom Nikon D5300 + objektív 18-105 a zatiaľ teda na automatike.

Úplnou automatiku fakt vyřadit, ona to neumí, snažís e to všechno dopočítat, ale většinou to správně nezvládá (přesně to popsala Solathis ). Doporučuju potit alespoň na poloautomatiku (P), zkoumat nastavení, načíst si něco o expozici (vztah clona-čas-ISO) případně zkusit nějaký kurz ovládání foťáku pro začátečníky a pak zkoušet. Já si třeba vyfotím fotku se 3-4 různýma expozicema, pokud se mi barvy znají divné..... Jakýkoliv foťák v plně auto režimu bohužel sám o sobě ty pěkné fotky nevytvoří ![]()
Mně spíš HDR občas přijde, že trochu sežere barvy. Samospásné to taky není, ale někdy se hodí. Vloni jsem testovala nový foťák:
1. bez HDR, druhá s HDR

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje