Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. října 2017 22:55
Reakce na A666:

Ty fotky jsou úžasné, budu muset fakt na ten kurz jet. Paráda.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. října 2017 22:57

A popisek už mám:

Real Spiderman is throwing a lasso...

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 15. října 2017 22:57
Reakce na A666:

Tiež sa mi diabolská veľmi páči  Tie farby sú nádherné. Podobné ružovo-oranžové farby malo aj lístie na fotke, ktorú som tu dala, len to nie je vidieť, kedže je taká tmavá.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. října 2017 22:59
Reakce na Berta:

Ty fotky jsou úžasné, budu muset fakt na ten kurz jet. Paráda.

Díky, fakt doporučuju (ale pak prosedíš víkend u pc v honbě za co nejléep vypadajícíma fotkama ). Bylo to moc fajn, v podstatě hodinka teorie a pak asi 5 hodin focení v terénu, sešla se fajn partička. Ale fakt doporučuju ten stativ a i dálkovou spoušť, samospoušť je blbá, že ve chvíli, kdy se dočasuje tam zákonem schválnosti někdo vleze

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. října 2017 22:59
Reakce na Berta:

A popisek už mám:

Real Spiderman is throwing a lasso...

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. října 2017 23:00
Reakce na A666:

Ad bracketing - tens e hodí právě pro to případné improvizovanější hdr v kombinaci se sekvenčním snímáním (aby se záběr co nejméně změnil). Jinak taky přenastavuju ručně.

Ad ISO souhlas, to je docela jednoduchý test jak poznat svůj foťák Podexponované vs. přeexponované - z totálního přepalu už človek nic nevytáhne, zase na druhou stranu moc vytahování z podpalů vede k šumu a leckdy jde černá dozelena.... Asi obecně lepší přeexponovaná fotka ale bez extrémních přepalů....

Tak jasně, přepaly jsou kapitola sama pro sebe...

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. října 2017 23:03
Reakce na A666:

Díky, fakt doporučuju (ale pak prosedíš víkend u pc v honbě za co nejléep vypadajícíma fotkama ). Bylo to moc fajn, v podstatě hodinka teorie a pak asi 5 hodin focení v terénu, sešla se fajn partička. Ale fakt doporučuju ten stativ a i dálkovou spoušť, samospoušť je blbá, že ve chvíli, kdy se dočasuje tam zákonem schválnosti někdo vleze

Tak já i tak všechny fotky ještě projíždím v komplu, to mně nevadi, pustím si k tomu dobrou hudbu, dám si víno a 3-4 hodiny utečou jako voda. Naštěstí děti už jsou z domu, tak času na blbiny mám dost :-)

Dálkovou spoušť mám a používám celkem často 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. října 2017 23:20

Jedna podzimní tráva..

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 16. října 2017 08:25
Reakce na Berta:

Ta fotka má všechny parametry špatné.... je rozmazaná, proti světlu, málo barev a kontrastu... ale mně se nějak líbí.

Potřebovala bych k ní vymyslet nějaký popis.... něco s hozením lana? Nic mě nenapadá.

Ale to je křece "klasické" Babí léto ! Proč něco dalšího vymýšlet A ten kakostík je také moc pěkný.

Tvé fotky z přírody se mi hodně líbí.

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 16. října 2017 08:25

Mám taky motýla. Kompozičně nic moc, ale ač se to nezdá, bylo to v 50 cm širokém výkopu.

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 16. října 2017 08:27
Reakce na Berta:

Jej, a ta podzimní tráva, och, ta vybízí k zarámování. nemáš někde galerii?

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. října 2017 08:28
Reakce na černá káva:

Ale to je křece "klasické" Babí léto ! Proč něco dalšího vymýšlet A ten kakostík je také moc pěkný.

Tvé fotky z přírody se mi hodně líbí.

Děkuji :-)

Co je to kakostík? 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. října 2017 08:29
Reakce na černá káva:

Jej, a ta podzimní tráva, och, ta vybízí k zarámování. nemáš někde galerii?

jenom doma a v práci  a na instagramu  :-)

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 16. října 2017 08:33
Reakce na Berta:

Omlouvám se, to mělo být žertovné pojmenování. Na fotce máš květ kakostu (Gerranium), myslela jsem, že to víš, tak jsem to zlehčila tím patvarem.

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 16. října 2017 08:34
Reakce na Berta:

Na instagramu nejsem

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. října 2017 08:45
Reakce na černá káva:

Omlouvám se, to mělo být žertovné pojmenování. Na fotce máš květ kakostu (Gerranium), myslela jsem, že to víš, tak jsem to zlehčila tím patvarem.

nemusíš se omlouvat... já  sama ještě s názvy květin a hmyzu dost bojuji,  prostě  je moc neznám. Hmyz jsem ještě schopná občas najít..ale kvítka.. to bych u toho komplu strávila fakt zbytek života.. Jenom  TO prostě fotím....

S focením makra jsem začala  cca před 3 měsíci...:-)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. října 2017 08:48
Reakce na černá káva:

Na instagramu nejsem

Tady je odkaz,   nevím, jestli je možné to otevřít třeba v komplu i když tam nejsi...

https://www.instagram.com/jana.hrouzkova/

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 16. října 2017 09:07
Reakce na Berta:

Chcela som si dať sledovačku a zistila som, že môj nový Instagram účet (ani nie týždeň) mi hackol niekto z Ruska Už viem, prečo som Instagramu celé tie roky odolávala

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. října 2017 09:23
Reakce na sisa.b:

tý jo, proč zrovna Instagram? ..Nenapadá mě žádný důvod..

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 16. října 2017 09:24
Reakce na A666:

A teď by mě zajímalo, jak by vypadala ta první fotka Hradu běžným režimem