jsem ráda, že jsi tu diskuzi otevřela, bohužel teď nemám čas se vyjádřit, snad zítra. Ale ráda si přečtu názory i ostatních.
Fotím, fotíš, fotíme
Fotíš krásně! Líbí se mi Tvůj cit pro detail.
Fotky jsou povedený, a zveřejnění bych se nebála - jednak jsme tu celkem malá komunita (vždyť to nedáváš na facebook) a za druhý nejsou nijak dehonestující... Čistě teoreticky by ti to ti vyfocení mohli zatrhnout asi, ale to už by musel bejt velkej šťoural... a velká náhoda, že by to tady viděl.
Pri tvojich fotkách sa mi zatajil dych, pokračuj, si talentovaná.
A na uverejnených momentkách z ulice nevidím nič zlého, takýchto fotiek je na nete nespočetné množstvo...
kuřáci jsou fotogeničtí:-) taky na tom zas tak extra nic nevidím, do knížky už by to asi byla jiná. seš fakt úžasná!
Berta Kuřáci jsou fakt dobří, obzvlášť ta holka s klukem. Ta se mi líbí moc.
S focením lidí mám taky problém. Fotím se nerada a odtud asi pramení nechuť fotit cizí.
Děkuji všem za názory a dovolím si napsat trochu delší příspěvek.
Street fotografie je pro mě úplnou novinkou,takže se to učím. Trošu jsem se při focení cítila divně, přece jen člověk tak trochu šmíruje, je to nezvyk, ale na to se dá učitě zvyknout. Včera jsem to na jedné akci konzultovala s jedním profi fotografem a údajně je to tak, že pokud člověk není novinář,tak by neměl zveřejňovat fotky, kde jsou lidé poznat, je jim vidět do obličeje a tak. Novinář může,ale fotky by neměly být dehonestující (haha Blesk a podobné..)
Na druhu stranu, kde "prý není žalobce, není soudce" a fotek lidí je plný internet.
(Tak že bych sekla s medicínou a dala se na svoji kdysi vysněnou novinařinu na stará kolena?)
Sama nevím, jak se k tomu postavit. Sem si myslím, že by to nemusel být problém, je zde opravdu omezená skupina lidí ..jak psala barbucha . A pokud by to nějak zásadně vadilo, můžu je třeba i po nějaké době vymazat,ať tady nevisí věčně.
Spíše jsem je chtěla dát na instagram... a to je to, co mě mrzí. Protože musím (vím, že neskromě) říct, že se mně ty fotky dost líbí. Třeba ty zamilované páry jsou pro mě velmi něžné a emotivní a přijde mně škoda že (zatím) skončí jen v mém PC ve složce streetphoto. Ještě to někde prokonzultuji. Tak možná dám prozatím na insta jen fotky, kde není lidem vidět úplně do tváře......nebo které nemají ten intimní náboj, že by to nemuselo vadit... nebo jsou to týpci, kteří to dle mého subjektivního názoru řešit nebudou.... No a uvidím...... doufám, že žalobu na mě nikdo nepodá, asi by jen napsal, ať to smažu, což bych samozřejmě udělala. Ale vzhledem k tomu, kolik lidí chodí na můj instagram, nemyslím, že by se tam někdo našel. A hlavně se tam nesnažím nikoho nějak zesměšňovat.
Třeba tato se mně hodně líbí a myslím... co myslíte,jde dát na insta? Nezdá se mn jako typ, který by to nějak řešil.

Tato je z těch intimnějších
těmto je to myslím šumák

Nevím, jestli je to barvou, ale mi právě ty dvě barevné připadají takové nějaké, uričtě nejslabší z těch vašich streetových.
Ke zveřejňování: já nevím. Ono se lehce řekne, že těm bezďákům to vadit nebude, ale co vy víte. Osobně bych to asi nedělala, ale je to hlavně tím, že si představuju, jestli by se to líbilo mi. Na druhou stranu jsou některé ty fotky moc pěkné a já být třeba to dlouhovlasou slečnou s klukem (předposlední fotka??), tak bych ji chtěla mít doma.
edit: předpředposlední fotka to je ![]()
tie street fotky sú božské, hlavne tie páry. A fajčiari, fakt sú fotogenickí. No za mňa, mne by napríklad vôbec nevadilo, ak by ma niekto cvakol na ulici a vyvesil by to hocikde (pokiaľ by to nebolo dehonestujúce), ale tak ja som celkom imúnna, môj partner má blog a moje fotky tam vešia každú chvíľu :-)
Také se mně čb verze líbí víc, tady je na porovnání 
A pak mám ještě pár fakt pěkných portrétů děti, ale to už je kapitola sama pro sebe a ty as nebudu dávat ani sem. Ale je to taková škoda!
Ta z těch intimnějších je super - ta atmosféra mezi tou dvojicí! ![]()
Taková fotka by neměla vadit nikomu, pokud ovšem nejde o nějakou nevěru!
A - podle mě - jsou dost na hraně ti houmlesáci, to už je přece jen kapku dehonestující, ten stav sám o sobě... natož jeho zveřejnění.
Som rada, že si si našla čas sa vyjadriť... ![]()
V tomto vlákne to uvidia maximálne registrovaní členovia, to mi ešte príde relatívne v pohode. A rada sa pokochám peknými fotkami, musím sa priznať, že pozorovať ľudí na ulici ma hrozne baví a určite by ma bavilo aj to fotenie, ale musela by som sa prve preniesť cez ten blok.
Čo som tak googlila, tak mi príde, že na západe je v tomto viac voľnosti, vo verejnom priestore môže street fotograf vyfotiť kohokoľvek a zavesiť to na net (v rámci umeleckého vyjadrenia, nie pre komerčné účely), v Česku je to prísnejšie. Vychádza mi z toho ale, že najhoršie čo sa môže reálne stať je, že sa konkrétny človek ozve a požiada o zmazanie foto... v prípade, že fotka nie je kompromitujúca alebo zosmiešňujúca by nikto rozumný do žaloby asi nešiel...
Takže teraz aby som sa po centre Brna pohybovala s väčšou opatrnosťou inak tu bude za chvíľu visieť aj moja fotka ako niekde introvertsky čumím do knihy! ![]()
![]()
Tie fotky sú fakt krásne, zamilovaný pár neskutočný
A čo keby si potom oslovila fotografovaných, požiadala o súhlas so zverejnením, prípadne im aj poskytla fotky?
Ja totiž keď si predstavím, že niekto fotí mňa a je mi vidieť do tváre a dá to na net bez môjho dovolenia, asi by mi to bolo nepríjemné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje