Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 20:45
Reakce na janejane:

Z výletu - připomínka včerejšího krásného počasí. Možná kýčovitá.

Jani, ta je moc pěkná. Kýčovitost jí vůbec neškodí. To světlo tam moc pěkně vyšlo a pes jí dodal život. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 23:51

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 23:51

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 23:52

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 23:54

O víkendu jedu s kamarádkou do Budapešti na koncert  a na trhy a jen tak. Foťák už je nabalený, i malý stativ, tak držte palce, ať se něco povede :-)

Offline Garfie
28276 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 02:34
Reakce na Berta:

V Budapešti se to fotí samo, i street tam půjde báječně! Já to město miluju, užij si to moc!!

nellielovett Děkuju!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 08:14
Reakce na Renusatko:

Som si kúpila individuálny kurz, som chcela niečo pre úplnych začiatočníkov aby mi to niekto vysvetlil od začiatku poriadne, takže pôjde skôr o vysvetlenie rôznych nastavení, režimov, hodnôt, ako použivať blesk, aký objektív, správna kompozícia a tak. Píše sa, že pán ponúka aj poradenstvo pri výbere fotoaparátu, rada si vypočujem jeho názor ale ako tak čítam recenzie tak čo jeden doporučuje iný odrádzajú...No vyber si.

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 08:25

Můj street

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 08:25

A tady panorama mírně křivě

Zjistila jsem, že jsem celou dobu měla špatně nastavený foťák  a do toho dětičky zdrhající na různé strany. Nešlo to.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 08:27
Reakce na paktofonika:

Preposilam info od Davida (ale srovnava jen Fujiny teda)

"Čauky, do té ceny nic moc. Jedině snad model X-T10 který se doprodává za nějakých 15 tisíc. Novější X-T20 nebo X-E3 jsou ale mnohem lepší, hlavně co se týká rychlosti ostření. Oba poslední zmíněné modely jsou na tom úplně stejně. Liší se jen konstrukcí - X-E3 má hledáček umístěný vlevo, nemá výklopný displej ale má pro změnu joystick. X-T20 má hledáček uprostřed a má výklopný displej :)"

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 09:00
Reakce na Solathis:

Ďakujem  Na X-T20 som pozerala ale priateľ tvrdí že ak to nevie 4k tak ani nahodou.  No neviem co by chcel za tú cenu.

Som včera pozerala na Sony a A6300 vyzerá celkom ok, ani by mi nevadilo ze nemá otočný displej. Čítala som čosi o prehrieva í a potom o rolling shutter. O rolling shutter issues si teraz čítam ci je to niečo co by mi vadilo a tak. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 09:15
Reakce na paktofonika:

Nevim, pokud chce pritel natacet, at si poridi kameru, myslela jsem, ze primarne to mas ty na fotky...  4k mi fakt prijde uplne zbytecny...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 09:18
Reakce na Solathis:

4k vôbec nieje dôležité. Ja som mu totiž kameru kúpila ako vianočný darček len o tom ešte nevie. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 09:23
Reakce na paktofonika:

Aha  Manzel si vcera uhodl dalsi darek.. Volal s maminkou a prej co by chtel, tak rikam tasku na cviceni. A on se najednou tak rozzaril a rika "ne, pockej, ja uz vim! Batoh na pocitac!" Podle myho vyrazu a rozhozeni rukama mu velmi rychle doslo, ze to uz asi ne... Tak to pak zas opravil na sportovni tasku, no :-D

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 09:52
Reakce na janejane:

Kýčovitá, leč moc pěkná!   Uřízla bych klidně toho psa, ať je tam jen ta cestička s atmosférou... krásný světlo, jako živý! 

Berta 

Taťka v interakci s prckem je úplně super 

domenica 

Tradičně dobrý, to nábřeží. Takovej klid... 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 10:00
Reakce na Solathis:

To nevadí, veď nevie aký presne dostane :) Hlavné je, že sa teší 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 10:14
Reakce na paktofonika:

Slozil mi na to kompliment, ze nechape, jak to chytam  rukavice s funkci na dotykovej display, co jsem mu taky poridila k vanocum uz nosi, bala jsem se, ze si je stihne koupit, nebo to navrhne nekomu dalsimu.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 13:15
Reakce na Garfie:

V Budapešti se to fotí samo, i street tam půjde báječně! Já to město miluju, užij si to moc!!

nellielovett Děkuju!

Nějaké tipy na zajímavé místo  třeba mimo úplně hlavní turistický ruch?  nebo co určitě nevynechat? Případně které lázně jsou fajn a nepřeplněné?  Díky :-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 13:18
Reakce na Solathis:

Offline Garfie
28276 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 00:17
Reakce na Berta:

S lázněma moc neporadím, já vždycky byla jen v Szechenyi (a ty jsou moc heké i park naproti).

Tak Buda je povinná, tomu se nevyhneš, ale jakmile se vzdálíte od Rybářských bašt, moc turistů tam není. V Pešti je sousta malých uliček, kde to hlavně večer dost žije, různé pasáže a podobně, je zážitek to už jen procházet. Třeba Gozsdu Udvar, to je trochu stranou od těch hlavních atrakcí. Ale teď během adventu to asi bude žít všude. 

A můj tajný tip-a moc fotogenické místo je Szimpla, hlavně v neděli dopoledne, když jsou tady trhy. Je to hned za Velkou synagogou, pokud tam budete ještě v neděli, určitě zaskočte, aspoň na chvilku. 

Vůbec mi Budapešť připadne tak nějak víc obydlená a pro místní, než většina metropolí, mám to tam moc ráda.