Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 09:32
Reakce na Solathis:

No ja by som potrebovala aby mi niekto napísal presne ktorý kúpiť  Keď čítam recenzie tak to je ako u telefónov...iOs vs Android. Nuž u fotoaparátov je to DSLR vs mirrorless. Vyber si...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 09:53
Reakce na paktofonika:

Co ocekavas od fotaku, krom dobrych fotek Amy a Percyho?

Offline moora
8665 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 10:00
Reakce na paktofonika:

Mam bezrcadlovku Olympus E-M5, spokojenost, s jinou teda zkusenost nemam (tuhle jsem "zdedila", takze jsem slusne podekovala a jsem rada, ze :-) )

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 10:32
Reakce na moora:

No fu...to je už dosť nad môj fin.limit. Som si predstavovala tak max. 800€ za telo. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 10:34
Reakce na paktofonika:

No ja by som potrebovala aby mi niekto napísal presne ktorý kúpiť  Keď čítam recenzie tak to je ako u telefónov...iOs vs Android. Nuž u fotoaparátov je to DSLR vs mirrorless. Vyber si...

Je to fakthodně o preferencích. Momentálně to vpadá tak, že je válka mezi příznivci zrcadlovek a bezzrcadel - většinou záleží na tom, co kdo zkusil Obecně zrcadlovky jsou výrazně větší a těžší a to jak těla, tak objektivy. Já šla do bezzrcadla Olympus E-M10 (ale teď pošilhávám po M5 ) právě kvůli rozměrům, nechci s sebou tahat xy kilo. Jiní zase nedají dopustit na fulframe a zrcadlo.... Já z bezzrcadlovek viděla fotky, co můžou fulframům směle konkurovat. Zrcadlovky s menším čipem jsou zase levnější, zejména co se týče objektivů )ty má třeba olympus dost drahé, ale endiv se, když se koukneš, kolik opických komponentů nacpou do tak malého objektivu).

Každopádně za sebe doporučuju si foťák 100% ošahat před koupí, ideální je si ho někde zkusit (třeba olympus dělá kurzy, kde si můžeš fotovýbavu půjčit).

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 10:35
Reakce na Berta:

Street a zimní jako vždy super, tahle mě zaujala asi nejvíc

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 10:36
Reakce na Garfie:

Ty rámované fotky mě nějak přitahují, už jsem jich tady měla víc, tak další do party...

To rámování je fakt povedené, taky ho mám ráda

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 10:37
Reakce na janejane:

Z výletu - připomínka včerejšího krásného počasí. Možná kýčovitá.

Tahle fotka je jak obraz Krásná atmosféra a světlo

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 10:38
Reakce na Solathis:

Aby nebol obrovský. To by splňovala zrkadlovka, tam sa ale bojím aby nebol fot. malý a nešikovný. Cez víkend idem do BA tak niekam zájdem a poskúšam si, prípadne sa poradím ale predavačom akosi špeciálne nedôverujem...Tipujem že bez výklopného displeju sa dá žiť ale bolo by fajn ak by bol, to isté stavový displej(v prípade zrkadlovky). Príslušenstvo v rozumnej cene... 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 10:43
Reakce na A666:

No full frame...Pre začiatočníka asi zbytočné si myslím. Čítala som o tom dosť, ja sa prikláňam k tým bezzrkadlovkám, fotky z nich sa mi páčia viac, rozmery sú tiež výhoda, odrádza ma vyššia cena samotného fotoaparátu a príslušenstva. 

Ako som písala cez víkend sa zájdem aspoň niekam pozrieť. Ono to má byť vianočný darček pre mňa ale ak si nestihnem vybrať nič sa nedeje. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 10:48

A môžte mi doporučiť blog s recenziami fotoaparátov, kľudne aj zahraničný. Teraz si čítam fotoguru ale ten sa venuje a preferuje zrkadlovky a ja by som si rada prečítala o tých bezzrkadlovkách. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 11:13

A z bezzrkadloviek som si vyhliadka Fujifilm X-T20. Tam som sa ale dočítala o nie príliš rozsiahlom príslušenstve, no plus tá cena príslušenstva. A čo si myslíte o redukciách? No pozerám aj na ten Olympus M5, teraz je cashback akcia,to by šlo. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 12:57
Reakce na paktofonika:

Mam kamarada profesionalniho fotografa, co foti s Fuji, muzu vas nakontaktovat, kdybys chtela.

Co sony? To dela i male bezzrcadlovky (i to, co se tvari jako zrcadlo, je u nich bezzrcadlo), ale objektivy s bajonetem sony dela myslim i sigma a tam jsou ty ceny i rozumne...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 14:22
Reakce na Solathis:

No pozerám to Sony A6500, vyzerá dobre len ja som si akosi predstavovala že sa vojdem a to už fakt prekračujem limit do 1000€ Vážne mi ako začiatočníkovi treba tak drahý fotoaparát? Ja som zástanca kúpiť raz a poriadne ale tak aby som to aj využila no.A to som si hovorila že strednú triedu od 1 a vyššie nebudem ani pozerať. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 14:27
Reakce na paktofonika:

Zkusim se optat toho kamarada, ja do bezzrc nedelam, vim, co bych ti doporucila u nikonu za zrcadlo (7100 nebo jeste lip 7200), ale nevim, co tak odpovida u fuji a ostatnich bezzrcadel.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 14:32
Reakce na Solathis:

No ak by sa ti chcelo 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 14:35
Reakce na paktofonika:

Uz jsem mu psala, tak uvidime. Jinak bych se osobne ani nebala bazarovyho fotaku ani skel.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 16:13
Reakce na paktofonika:

A nechceš jít do bazarovýho foťáku?

Přítel se věnuje focení docela dost, takže se u něj nezdrží foťák dýl jako 3-4 roky. Poté prodává cca za poloviční cenu. Už si takto pár foťáků i koupil, nějakou dobu užíval, pak zase prodal dál. Podle mě na naučení dobrý. 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 16:13
Reakce na Garfie:

Nádhera! 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 20:41
Reakce na paktofonika:

Potom taky pozor na ten kurz. Někde je upozornění, že je to pro zdcadlovky. Na nějakých jsem byla a občas se stalo, že potom tam ti lidi jen bezradně seděli a ten fotograf to říkal všobecně pro zcadlovku a oni nemohli nic nastavit a fotit, protože to tam bylo dost jiné.