Hrůza a děs :-)

14. zaří 2014 21:50
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 23:05

Přidám svou trošku k tématu . Mí příbuzní mají přísný zákaz pohřbít mě na hřbitově. Představa "klidu" pro mě není spočinutí společně s tisíci neznámými lidmi. Už jen z té vize se mi dělá zle. Součástí mé závěti jsou i přesné instrukce, co se mnou, včetně několika variant. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 23:20
Reakce na crazydaisy:

ve filmech se ale závěť otevírá až po pohřbu 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 23:24
Reakce na Jiná Realita:

No jo, ve filmech, tam se kvůli ní i vraždí.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 23:26
Reakce na crazydaisy:

nechtěla jsem vás děsit, tak jsem nezacházela do podrobností 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 23:31
Reakce na Jiná Realita:

Já nejsem lekavá

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 03:33
Reakce na Kokoska:

Mam za to, ze lidi proste na takovy veci u silnice cuci, takze pak nekoukaji na cestu, coz muze vest k dalsi nehode. Stejnej princip jako billboardy. 

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 06:48
Reakce na crazydaisy:

A mňa by tie varianty celkom zaujímali. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 06:53
Reakce na Kokoska:

Jak píše Setare , bere to pozornost..některý jsou fakt blízko, a nechtěla bych bejt cyklista, co do narazí. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 07:47
Reakce na Kokoska:

Celý život žiju v bludu, protože jsem měla za to, že škarpa = pangejt! 

Já se teda teď na rozdíl od neznalosti termínu myšák v souvislosti s chrupem poměrně stydím, ale já jsem na tom dodnes byla ještě mnohem hůř, myslela jsem, že pangejt je patník, případně něco konstituce sloupu

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 07:49
Reakce na Ounz:

Jezdím kolem dvou takových pomníčků, na které nejméně jednou za týden někdo chodí. Neustále tam jsou čerstvé květiny a hoří tam svíčky. Jeden z nich je na místě už opravdu mnoho let, přežil i bourání koksovny Karolina a následně i stavbu nákupního centra. Představuji si, že těm pozůstalým (myslím, že většinou jsou to rodiče) se toho dne, kdy se ono neštěstí stalo, zastavil život, nikdy se se smrtí milovaného nesrovnali a nedokázali jít dál. Chodit na místo neštěstí, připomínat si tu událost a nechávat si to v hlavě přehrávat znova a znova mi připadá jako sebetrýznění. Musí být stašné v tom stále žít. Kdybych něco takového dělal, skončila bych v blázinci.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 07:51
Reakce na Mutziputzi:

Nic si z toho nedělej, já jsem taky dodnes neznala myšáky a přesnou definici pangejtu jsem si musela vygůglit.  

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 08:05

Známému se zabil syn v autě. Za škarpou nechali postavit pomníček a známý si tam chodí jednou týdně popovídat. Na hřibov moc nechodí. A to ho má blíž. Na místě neštěstí má pocit, že je synovi blíže. Že tam byl na posledy živý. Na hřbitov donesli mrtvé tělo a mezi těmi desítkami hrobů se na nějaké povídání necítí. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 08:12
Reakce na Bledule:

No, přesně, tohle chování nemá žadný smysl, nikam to nevede a nic se tím nezmění.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 08:14

Jaktože mi tady neznáte pangejt?! Máte štěstí, že jsem nenapsala pankejt (a ne, že mě vykážete do gramatickýho pekla)

Offline Sweet Potato
39952 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 08:18
Reakce na Ounz:

Znám pangejt i škarpu. Ba i pankejt. Rygól je pro mne něco jiného. Ale taluta, to jsem v životě neslyšela.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 08:20
Reakce na Sweet Potato:

No rygól, je prostě dolík ne? Ale co je to taluta, taky nevím 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 08:21
Reakce na Máša:

To je smutný, já ty křížky u cesty chápu tak, že se tam stalo neštěstí a mám ubrat, prostě takový varování pro ostatní mladý řidiče. U našich na chalupě je za dědinou pomníček z konce války, kdy tam děcka našly granát a ten je zabil a pokud si dobře pamatuju, tak někde u zámku je na mostě pomník z roku osmnácet něco, tam zase kočár zabil asi tříletou holčičku. Pomníky ani jiný sračky mně při řízení nerozptylujou.

ano, vidím to úplně stejně

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 08:23
Reakce na Ounz:

rygól je lochna (nebo taky smrad:-) a pangejt je asi teda spíš ten patník kdežto škarpa je ten rygól alias příkop podél cesty:P

taluta to taky slyším prvně

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 08:23
Reakce na Bledule:

Jezdím kolem dvou takových pomníčků, na které nejméně jednou za týden někdo chodí. Neustále tam jsou čerstvé květiny a hoří tam svíčky. Jeden z nich je na místě už opravdu mnoho let, přežil i bourání koksovny Karolina a následně i stavbu nákupního centra. Představuji si, že těm pozůstalým (myslím, že většinou jsou to rodiče) se toho dne, kdy se ono neštěstí stalo, zastavil život, nikdy se se smrtí milovaného nesrovnali a nedokázali jít dál. Chodit na místo neštěstí, připomínat si tu událost a nechávat si to v hlavě přehrávat znova a znova mi připadá jako sebetrýznění. Musí být stašné v tom stále žít. Kdybych něco takového dělal, skončila bych v blázinci.

Taky to tak vnímám, podle mě to souvisí s tím, že možná i vlivem pokročilého ateismu, už se zanedbává rituál truchlení a pohřbu, neprobíhá to "loučení" se zesnulým jako dřív, fascinujou mě pohřby bez obřadu, vnímám to jako hroznej úpadek. Tyhle zástupný pietní místa svědčí o tom, že se pozůstalí se smrtí neumí vyrovnat, už kvůli nim bych ty pomníky kolem silnic zakázala.