No ale o tom píšu, ideální stav je nečumět po vejrech, ale ty musíš počitat s tím, že to někdo udělá..no a to, že by se 'nedovolovalo' řídit neschopům, myšlenka zajímavá, ale poněkud utopistická (zrovna včera jsem jela asi 20 minut za pánem, kterej se zjevně kochal, po obyč silnici jel šedesát a to v prostředku, tak aby se nedal předjet)
Hrůza a děs :-)
Ty sloupy už tam dávno nejsou, jejich ohrazení jim na jejich nemalé vlastní náklady přikázala předchozí novela silničního zákona, teď to prezentujou pouze jako že to nebude rozptylovat, já bejt majitel outdoor ploch jdu do arbitráže obratem.
No podle mě tady toho visuálního smogu je ažaž, a to bilboardy při jízdě nijak nestuduju (aby si zas někdo nemyslel) a takový reklamní poutače v centru přes celou fasádu - peklo. Jen si tak trochu říkám, aby se to teď nezakázalo s velkou pompou a pak se to v tichosti zas někomu dovolí..
Lochna je díra v něčem jako skrz, například v punčoše, rygol je díra v zemi, podlouhlá, ale může to být i výtluk na silnici. (Najela jsem kolem do rygolu.) A smrad je u nás rychna. ![]()
aha uz na to koukam, rozsirili ochranne pasmo a ciste jen pro reklamni poutace, souhlasim s tebou
Mně jde spíš o to zdůvodnění, řidiče může rozptýlit absolutně cokoliv, to je jak zakázat aby se u silnice pásly krávy, navíc v autě nemusí jet jenom řidič, že. Jednou je v pravidlech, že se má řidič věnovat jízdě, podle mě zcela dostatečný pravidlo. Pokud by důvod prezentovali jako odstranění vizuálního smogu a estetiku, neřeknu ani popel, ale "bezpečnost" je nesmysl.
napriklad s oduvodnenim, ze predvolebni poutace nejsou reklama? no samo...
souhlas, akorat tu estetiku by si meli hlidat na statnim a soukromy nechat na pokoji (s cimz jsem zde v mensine ale neva:-)
No jako koukat po dopravních značkách v některých úsecích pražských spojek je jako hledat jehlu v kupce dementního reklamního balastu.
Jezdím autem i na kole poměrně hodně a pomníčků jsem viděla taky dost, ale ani jeden na takovém místě, že by mě to jako řidiče nějak rozptylovalo nebo jako cyklistu ohrozilo. Všechny jsem zatím viděla dál za krajnicí, to by cyklista fakt musel přeletět pangejt aby do toho vrazil. Daleko nebezpečnější jsou podle mě billboardy, oko se zachytí a mozek čte. A strašné jsou takové ty svítící, jednu chvíli nic, je to tmavé, a najednou se to změní na zářící obrazovku. jeden takový je za Nuselským mostem, když se jede do centra, a je to fakt nepříjemné.
Ad pangejt - u nás se to opravdu používalo ve smyslu příkop u silnice.
Jakou značku na spojkách hledáš?![]()
A že v cizině to jde, aby kolem silnic nestály zbytečné cedule?
Když jsme projížděli Bulharskem, tak jsme u cest viděli ne pomníčky, ale regulérní pomníky, velké, žulové. Dokonce na jednom místě stál na betonovém piedestalu sešrotovaný automobil. To by se to bouralo!
Já s tim vůbec nemám problém, ale ať to neprezentujou jako eliminování rizika při řízení, sama jsem psala, že z estetickýho hlediska se mi taky nelíbí. V cizině nejsou ani benzínky na každym dvacátym kilometru, to nikomu neva.
Já tam to riziko trochu vidím. Na ty statické ani moc nekoukám, ale když se všelijak rozsvěcují nebo se tam ty obrázky přesouvají, oči to přitahuje. I když ty jsou spíš ve městě a tam to odstraňovat zatím nemusí?
Ty světelný jsou hlavně ve městech a tam můžou zůstat. Řidiče může rozptýlit 150 jinejch věcí, bych treba spolujezdce zakázala
Říkám, klidně odstranit, ale ne v zájmu mé bezpečnosti, za tu jsem zodpovědná já.
prej zatím:-)))
já bych teda doporučila nějakej ten zákon na odstranění rozpytlujících spolujezdců![]()
No tak se přiznám, že jsem nějak vytěsnila, že je to odůvodněný bezpečností. Mně vadí ten smog..
No, já právě teď jela kolem učiněnýho hrobu, až sem přemejšlela, jestli tam ty mrtvoly náhodou nenechali, když už tak už, žejo..
Kokoska já se přiznám, že mi to vadí z principu, ta 'teatrálnost' nebo jak to napsat..no ale ještěže se to pěstuje jenom podél silnic, taky by za chvíli mohly bejt pomníků plný nemocnice a domovy důchodců a bazény a taky na Matějský možná někdo 'tragicky zahynul' a pod Nuselák naskládáme hromadu náhrobních kamenů..
tahleta teatralnost je mi sice taky cizi ale sem patri. bylas nekdy v katolickym kostele?;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje