Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 18:17

Vetiver Myth (Novellista) - zelený napůl uschlý vetiver se závanem zázvorového čaje s citronem. A všude kolem jemný prachová suchá hlína, ze které vyrůstají zelené fialkové listy. Po rozvonění sladce kouřový olejový vetiver. Má to být unisex, ale pro mě je to spíš vůně pánská....ale zato moc pěkná pánská.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 18:19
Reakce na Woody:

Novellista Vetiver Myth

Šup šup vymydlit se, něco hezkého na sebe a hurá do kanclìku. 

Jo, přesně. Ale tuhle vůni bych ráda potkávala i jinde, opravdu povedené a neotřelé pojetí vetiveru.

Offline Woody
příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 19:42

jerry ...

Kanclìkem jsem deklaroval mìrumilovnou neobtěžujìcì povahu vůně. 

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:21

Woody 

Přesně tak jsem to i pochopila.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 22:17

Prima del Teatro di San Carlo Carthusia  - Nákup téhle italské krasavice jsem vůbec neplánovala. Ale občas se tak stane, že vám to tak nějak cvrkne do nosu, jako tři oříšky. Když rozlousknete první, objeví se v nich šaty v mojí nejmilovanější barvě, které se říká chartreuse - taková zlatavě zelenkavá, víme? Jako křidýlka zlatohlávků. A tuhle barvu má proto, že ji víly utkaly z rozmačkané máty a bergamotu. Ale ještě jsou tu ty lískáče dva. Ten další obashuje šaty v lesklé bronzově hnědé, jakou mají vzrostlé kyperské cedry. No a ty třetí, samozřejmě - jako takové pohádkové klišé- ty nejkrásnější, jsou svatební. Mají barvu chladných bledých růží se stříbřitým leskem. Nebo stručněji: Kdyby Popelka byla Mozartova opera.

Online Korsičanka blogger
13417 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 07:23

Luna Krásná a super, že skutečná pohádka.

Offline Woody
příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 18:21

Tkliwi Nihilisci  Parfum L eau No 1

Ostřejší zelený úvod z galbána a listů pelargonie rychle dohání maskulinní závány otevřené krabičky s mýdlem na holení, stačí namočit štětku a vyšlehat krémovou pěnu. Po oholení zůstává na tváři nasládlá pudrová vůně čistoty. A k tomu ošetření zelenkavou kolínskou vodou potvrzuje návrat do časů minulých - s podzimem vyloženě rezonuje retro maskulinní vibráto parfému. Vynořuje se vzpomínka na Cabochard - zde však v jemnější podobě - semišová kůže, prašná zemitost s pepřovými akcenty - je to jako kartáčovat semišky po procházce lesem. A na závěr očista v podobě květinového mýdla, jehož hoblinky tiše a lehce padají na měkkou kůži jako první sníh. Jen dodám, že v teplejším počasí je vůně více unisexová a více moderní. Spíše decentní projekce, ve své jemnosti dobrá mnohahodinová výdrž.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 10:08

MILE HIGH/38 Parle Moi de Parfum

Pro mě je toto noční můra z Pineapple Street, ale buďme stateční, milý Crillone, my přece dokážeme napsat objektivní recenzi i na něco, od čeho se v hrůze a bázni odvracíme. 

Hned z počátku si přiznejme, že jsme padli do léčky. Ach, my naivní... Protože když ve výčtu ingrediencí vidíme na prvním místě slaměnku, očekáváme co? No ano, slaměnku, přirozeně. Slaměnku v hlavní roli. Furt na forbíně! Nebo alespoň slaměnku, která se coby deus ex machina zjeví v tu správnou chvíli. Ale ne, to ne. Slaměnka se tu objeví v roli Lethe's bramble, ostružiníku Léthé, jehož růžové květy přinášejí zapomnění - zapomnění toho, že tu kdy byla jakákoliv řeč o zlatých imortelkách... 

A tak tu tedy máme ve stěžejní roli... Ananas. Sladký. Přezrálý. V skrytu lehce hnijící. /Ten nasládlý nádech počínajícího tlení dodává ananasu syntetické pačuli./ A to je všechno. Kolem a kolem - tohle je monodrama. Odehrává se řekněme v Kostarice a barvitě vykresluje smutný příběh mladíka, který jedné slunné soboty neprodal ani jeden jediný plod ananasovníku chocholatého, což způsobilo pád jeho slibně se rozjíždějícího ananasového byznysového impéria. /Naštěstí je to jen aktovka./

//... k tanci i k poslechu...//

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 15:01

Methexis Manos Gerakinis

Velmi krásná vůně, ale trochu mě znepokojovalo, že dost lidí během dneška převedlo řeč na alkohol. Vlastně jsem celý den jen poslouchala, kdo měl kdy jakou whisky nebo bourbon nebo si aspoň vyměňovali recepty na vaječný koňak. Způsobila to ta vůně? Ve složení alkohol není. Náhoda? Nemyslím si... 

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 15:05

Mha 

Methexis zni podobne jako Metaxa

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 17:07

jerry

To jsem nikdy nepila, ale možná jo.

Google říká, že Metaxa je taky z Řecka a že má vůní jako hrozinky a karamel, to by bylo podobné.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 18:11

Mha 

Mě to napadlo i podle řeckého názvu značky a přirovnání k whisky.

Každopádně Methexis by mi voněla taky, protože i Metaxa je moc dobrá.

Pře lety jsem se dostala v práci do podezření, že jsem si dala Fernet Citrus (bylo 8.00) -  a přitom to byla  Aubépine-Acacia, která tedy i mně v jedné fázi voněla jako žaludeční likér. 

Jo, to se pak dostaneš do řečí raz dva

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 19:06

Azabache Chapter 2 (Pigmentárium) - sladké suché koření v čele s hebkým pepřovým pudrem a jemným dřevem do sebe postupně "nabralo" suché seno s bylinami a lehce drhnoucím suchým vetiverem a následně i jemně kouřovou sladkou ambrou. A v dojezdu (dlouhém a intenzívním temném) se vše usadilo do konečné podoby zakouřených suchých bylin s vyhlazeným dřevem impregnovaným balzámem.

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 12:12
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 18:19

MURMURE D'ÉTÉ Plume Impression 

Čerstvé fíky, aristokraticky nedotknutelné a nedotknuté, bez modřinky, uložené na sotva tajícím jarním sněhu jako na platinovém podnosu, z něj jako temně tmavé drápky čnějí polámané metličky cypřiše, duch věcí minulých, i zelenavé korunky hlíz frézií a puky konvalinek, naděje časů příštích. Sníh nemizí, vše přesto nakvétá, půda voní po medové živici, stejně jako rozpůlené rudé srdce vláknitého sykonia. 

Minimalistické nonsensové haiku.

Stylově čisté.

Philosykos uvězněný v hrubě bělostném firnu.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 14:52

POP HEART Plume Impression 

Zjištění, že tato vůně je z dílny Marka Buxtona, je asi tak nemilé, jako kdybych seznala, že Jaroslav Rudiš stvořil románek Jak přežít svého muže.

Pop Heart je s prominutím tuctovka. Je tu od všeho trochu - nějaké to sladké ovoce, líbivé květy a gurmánské tóny v základu, to vše ve formě bonbonu, který vypadá jako dokonale vyleštěná skleněná čočka, v jejímž středu se převaluje opálová hmota barvy i konzistence sladké Jesenky. //A co mně osobně vadí nejvíc, a je to skutečně jen otázka osobních preferencí/averzí, je pocit, že ovocně květinová hlava a srdce vůně absolutně nekorespondují se sytým gurmánským základem, který jakoby patřil k jiné vůni//. 

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 15:27

euridike 

To neee..Mark Buxton je pro me "Mistr kadidla".

Ale toto

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 17:54

jerry 

Já mám Buxtonovy kreace moc ráda, ale na tuhle se budu snažit rychle zapomenout. /Ale všimla jsem si, že blackviolet byla ve své recenzi mnohem smířlivější, tak třeba je to jen mnou... /

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 22:23

So Delicious (Novellista) - gurmánská vůně pražených pistácií a čerstvě pečených kořeněných vanilkových sušenek s kousky mandlí. Není nijak silná ani přeslazená, všeho je tak akorát.

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 11:35
Reakce na jerry:

Vetiver Myth (Novellista) - zelený napůl uschlý vetiver se závanem zázvorového čaje s citronem. A všude kolem jemný prachová suchá hlína, ze které vyrůstají zelené fialkové listy. Po rozvonění sladce kouřový olejový vetiver. Má to být unisex, ale pro mě je to spíš vůně pánská....ale zato moc pěkná pánská.

​Miluju Vetiver ve všech jeho podobách a když jsem zadávala složení, to spojení s fialkou mě hned zaujalo... těším se na vyzkoušení na vlastní nos.