Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online blackviolet
3453 příspěvků moje polička 22. října 2024 16:33

Mha No asi tak. Co bude za rok, nikdo neví. Možná budou pokračovat. 

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 22. října 2024 19:03

Korsičanka tak 22 je a ten cistý parfem Gabrielle fakt odporúčam vyskúsať!

Offline Woody
příspěvků moje polička 22. října 2024 19:53

Novellista Vetiver Myth

Poslednì chvìle na podzimnì zahradě, natě celeru stále v záhonu čučì na bulvách, jsou studené a mokré rannì jinovatkou, halda zázvorových oddenků in natura, zemitost fialkových listů.  Vysvobozujì mě táhlé stvoly vetiveru z Haity a den se pozvolna stává  čisťounce nasládlým jako prvnì jarnì tráva. Šup šup vymydlit se, něco hezkého na sebe a hurá do kanclìku. 

A teď by mě zajìmal ten zeleninový Vetiver od L'Artisan.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. října 2024 19:10
Reakce na blackviolet:

Ani letošní limitka Shalimaru Millésime s jasmínem mě nenadchla. Málo jasmínu a málo Shalimaru. Jen ta vanilka na konci je pěkná. Ale bude se líbit těm, kteří Shalimar nemusí.

​Tak, že se líbí i těm, kdo na Shalimar nejsou, jsem slyšela. Já vlastně klasický Shalimar nemám, ale znám ho a přijde mi, že je tam z něho víc než v jiných limitkách. 

Tentokrát mi přijde, že jde o celkem poznatelný Shalimar, což mi u některých posledních limitek chybělo. Přijde mi opravdu jen zjemněný vanilkou. Kdo nemá rád jasmín sambac a jeho gumovost, tak se nemusí bát zkoušet. Není ho tam moc a nemá dlouhé trvání.

Bohužel to musím říct i o celé vůni, což mě hodně mrzí. Intenzita a prostorovost  nikde a výdrž na kůži i oblečení je necelé dvě hodiny. Na Shalimar dost nemilé překvapení. 

Online blackviolet
3453 příspěvků moje polička 24. října 2024 19:53

Renusatko Zkoušela jsem na papírku a na kůži. Na tom papírku byl Shalimar celkem rozpoznatelný, ale na kůži mi zůstala po chvíli jenom vanilka. Letošní limitku zkrátka tentokrát vynechávám, a ano, výdrž opravdu není moc dlouhá.

Musím přiznat, že od té doby, co vůně dělá Delphine Jelk, pro mě už není Guerlain to, co býval.

Online Korsičanka blogger
13417 příspěvků moje polička 24. října 2024 19:57

blackviolet Pro mě nakonec nebyly ani ty předešlé odnože. Takže zůstávám u klasiky a pak mě dostává neustále Shalimar Philtre

Online blackviolet
3453 příspěvků moje polička 24. října 2024 20:04

Korsičanka Já mám tonku, ta je dobrá, pak iris protože kosatec. Philtre mám taky ráda. A naštěstí mám v rezervě pár Shalimar Cologne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. října 2024 21:06

Korsičanka blackviolet Já asi z posledních nejvíc Tonku a Philtre, tu mám taky ráda. Potom teda ty starší vanilkové odnože. 

13417 příspěvků moje polička 24. října 2024 21:19

Renusatko No, ty byly fajn. Ale kde že jsou...

blackviolet K Shalimaru Cologne se taky možná vrátím, bude-li k mání, až na něj dostanu chuť

Offline andry spravce
2931 příspěvků moje polička 26. října 2024 11:53

Korsičanka neprestal se Cologne vyrabet?

13417 příspěvků moje polička 26. října 2024 15:16

andry Přestal, ale občas se někde na parfu webech objeví.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 28. října 2024 16:30

Absolus Allegoria Cuir (Intense Guerlain) - sklad plný nových kožených aktovek, mezi které se po rozvonění prodral sladce ovocný tón zralé černé třešně. V dojezdu paní třešeň zmizela do nenávratna a kůže na sebe vzala podobu kouřovou - nejprve kouř "mastný" (blížící se ke kůži zašmírované), v úplném dojezdu pak částečně utlumený suchými tabákovými listy. Oproti původní Cuir Intense (2019) je té koženosti na můj vkus příliš - a z ryzího unisexu se tak stala vůně ryze pánská. A jen pro drsné chlapy....

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 29. října 2024 02:06

jerry hmmmmm......nemyslela som si, že toto budem chciet niekedy skusať, ale teraz uz hej! Mam rada ten tón tmavej cerešne, ale v poslednej dobe su v móde skôr take letne čerešnicky, co nosia dievčatka na uškach (aj to je pekne, ale uplne inak)....a teda čerešňa s dymom pre drsných chlapov...to znie super!!!

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 29. října 2024 05:16
Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 29. října 2024 09:43

slniecko

Tak on to T. Wasser s cernymi tresnemi dost umi - ja mam rada LRPN Black Perfecto a tady se mi mezi kozenymi aktovkami pripomnela.

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. října 2024 18:44

Agatho Castiamanti

Masakr motorovou pilou (živého plotu). Pak rozšlapat nějaké kytky, po práci medovina.

Tohle není vůně pro mě, já nejsem tenhle typ zahradnice. 

(Přesto si ho na svém kašmírovém nežmolkovém svetru nechám)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:07

Falcon Leather Extrait Matiere Premiere

...lahodnost.

V této vůni je kůže v konzistenci tekuté...

...ano, rozpuštěna v hmotu podobnou pohybem, hustotě i lesku lesního, zlatistě hnědavého medu stočeného z luxusního labdana a benzoinu(ten vnímám méně) 

a

vše je provzdušněno a prozlaceno šafránovým prachem.

Delikátní, ultrajemnou nakyslost má na svědomí bezpochyby kvalitní oud.

...břízu uváděnou ve složení jako takovou nevnímám, ale když přivřu oči a přičichnu ke kůži, tak přes teplé čokoládové, medové a zlaté odstíny cítím současně

i šedavo stříbřitě tlumeně zelenakavou - jakoby se lístky nemohly dohodnout s kůrou stromu, kdo bude mít větší slovo...

...zlatá, zlatě černá, černo zlatá, lesklá, vláčná,

požitkářsky distingovaná

distingovaně požitkářská

...podprahově jsou zachytitelné i stopy oříšků, čokolády, kouře. 

Na jednu stranu se dá označit jako velmi sofistikovaná, ovšem na stranu druhou i jako poměrně živočišná.

Falcon Leather na tom správném chlapovi - to musí být

slast...

(kombinovala bych ji s něčím měkčím podstatou, jedno stříknutí pod vlasy a k tomu klidně Satin Mood třeba)

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 30. října 2024 23:09

jerry to bola jedna z dvoch odnoží LPRN co sa mi páčila (druha ta pistaciová)

Miru tieto orientalne značky mi väčšinou robia na kozi neplechu, ale skusiť to asi stojí za to....

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 31. října 2024 07:08

...chtěla bych zkusit od Toma Forda

BLACK LACQUER 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 03:55

slniecko 

...no, já také oud zrovna nemusím, resp. málokde ho snesu tak, abych vůni ráda nosila.

Falcon Leather - v úvodu/hlavě i ještě trochu i v srdci je vůně kouzelná, ingrediencemi barvitá, zajímavá, přitažlivá, osobitě krásná. Škoda, že v základu pak zůstane pouze

oud. 

Oud sice vysoce kvalitní, ale samotný...

...napřed mě to hodně otrávilo, mrzelo, jakože co s takovou vůní.?.

Jenže pak, ten "mizera", držel cca 36 hodin vč sprchy a prostě se mnou byl a neptal se, jestli chci nebo neee, a vlastně

bylo to takové tiché neohrožené sebevědomí, jistota, nedostupnost a ochrana...

...jakoby se nikdo nedovolil jakkoliv to/vás/mě komentovat, jako bych měla za zády neviditelného bodyguarda.

Tichého ale přítomného.

Po určité době, právě když zůstane "jen" onen základ, dá se ta vůně míchat s mnoha dalšími typy vůní, dodá se jim stabilita, zajímavost...

(i kombinace s Chance Chanel byla dobrá. Mmch, dost často mám na sobě třeba Gabrielle Essenci a Satin Mood, Satin Mood a Ombre Leather, někdy i všechny tři...)

Falcon Leather je jedna z velmi mála vůní, u které bych i já stovkový flakon spotřebovávala "ne tak snadno"

(čest vůni Insolence čistý parfém...)

...byla by parádní na ženě v mužském obleku -