Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline salvia
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 12:49

Od jedné dobré duše, které tímto znovu velice děkuji, jsem dostala slušných "pár" vzorečků. První jsem zkoušela včera večer a šťastnou rukou jsem asi vybrala ten nejvhodnější do  toho ukázkového "babího léta". Brr! 

Ambre Fetiche - Annick Goutal

Parfém na zimní dny, ale hlavně nevlídné večery se žlutým tlumeným světlem a ohňem v kamnech.

Pryskyřičně dřevitá, hladce zaoblená, hřejivá muchlací vůně s lehounkým vanilkovým nádechem. Nasládlá, ale ne sladká. Vůně zdraví ohrožující. Jen pud sebezáchovy mě donutil vydechnout, nejraději bych jen sála dál a dál.

Připadá mi velmi blízká o čtyři roky starší Le Baiser du Dragon, která se při srovnání vyznačuje trochu svěžejším, kyselkavějším tónem pačuli.

Offline Woody
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 21:15

Tkliwi Nihilisci Parfum d 'Or

je to už docela dávno...vonì jako mýdla a vonné ořechy v plzeňském obchodě Botanicus...alchymistova rustikálnì nasládle kořeněná nostalgie lektvaru vařeného ze zralých hrušek, mirabelek a sladkých jablìček, spolu s hřebìčkem a skořicì vytvářì esenci k provoněnì potpouri ze suchých slamněnek. Útulná oblá jantarová vůně lineárnìho vyzněnì na kůži doplněná o trvajìcì efekt sálavého horka. Prý se špetkou právé ambry vyplavené na baltskou pláž.

Offline salvia
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 22:11

Noir d'Orient - Evody

Kadidlo a skořice? Ano. Hřebíček, rum a koření? Ano! Pačuli a naplavené dřevo? Ano!! Všechno dohromady? Vynikající, gurmánská, játrová paštika!!! Vůně je krásná, ale přes tu představu se nepřenesu.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 04:44

... opět, po asi "stopadesáté" 

Thundra Profumum Roma -

prostě je krásná, jsou to houby v lese a chladivy vzduch mezi vrcholky jehličnanů 

Sadonaso Nasomatto -

líbí se mi moc. Napřed úzké italské vlhké uličky, pačuli, jemná zatichlinka, na lhla dřeva, ale pak se to přetaví do lahodnosti oblého vzdušného pižma s bílými květinami 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 04:52

Mixed Emotion Byredo - jemňunkaté, výdrž chvilku

Pak jsem si připomněla Fiore d'Ambra Profumum Roma, Ambre Chromatique, Silk Mood, Satin Mood, Gris Chanel extrait - už se mi nelibi

A zkusila

Fantomas Nasomatto - příjemné,

Encens Suave Extrait - pěkné kadidlo, výrazné, ale chutné, po chvíli se objeví surová káva, tmavohnědá zrna. Po určité době pak na kůži si hoví lahodnost z kadidla, z hladkosti kávové hladiny, vanilky a tepla těla. Tiše sálající vůně. Pro milovníky kadidla nutno zkusit 

A jo, ještě jsem porovnala jsem EdP Radical Rose s Extraktem...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 05:04

Radical Rose Extrait

...zpočátku jsem byla otrávena, jakože vždyť je to to samé, co EdP. Ano, je. Jistou dobu.Jenze pak na kůži zůstane a sedí nekonečně dlouho, i přes déšť a sprchu -

tlumeně sytá lahodnost, mazlavá, provzdušněné olejovitá klouzavost, hedvábná tavenina v tmavých tónech čokoládové hnědé, tmavorude, zlatě pableskující,

ta vůně si jen tak smyslně distingovaně přede a myslí si něco o .., jak jen to napsat? - 

v dlaních sklenice z olovnatého křišťálu, přivřena víčka slastí, protože v ústech, na patře dochuť nechutné drahého drinku, příjemnou únavou jemně malátně zanořená do měkké sedačky, v celém těle pocit úlevy, požitku a v hlavě myšlenka "fuck off na všechno blbý; život je přece krásný..."

Čili rozdíl mezi EdP a Extraitem je hlavně ve vydrží -

kdy, přestože EdP drží velmi dobře, tak Extrait

famózně,

a v konzistenci - 

kdy EdP JE kvalitní, no Extrait je dokonale vymazleny luxus, 

jakási plazmatická, tepající, tlumeně jiskřivá, vazká, táhlá, hustě klouzavá hmota, líně si z pokožky vydychujicí

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 05:15

PS: dojmy zde i v mainstreamu psány na mobilu, proto bez zvýrazňování, obrázků a s možnými překlepy, za ty se případně omlouvám

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 06:33

Jo, ještě Tom Ford

Vanille Fatale - 

lahodná, příjemná vanilka, lehce likerovita, typově jak vanilka od Lorenza Pazaglii

Vanille Sex -

hezká vanilková vůně se syrovou mandli

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 12:35

ad Sadonaso Nasomatto

už vím, co mi připomíná - jemnější Ligno Jeroboam a Musc Samarcand Les Nereides.

To bych brala hned

Offline salvia
příspěvků moje polička 21. zaří 2024 20:00

Tuscan Creations: Gentil suono  - Salvatore Ferragamo

Z vialky se vzorkem je cítit koncentrované švestky, kyselkavé jako v čerstvě připravovaném kvasu na kořalku. 

Po aplikaci na kůži se vyznění úplně změní. Tentam je "trnkový solifruit", je to ozvěna po trnkové klevele se rumem a skořicí a něčím malinko štiplavým. Žádná z přísad nemá navrch, nevyčnívá. Už se zcela prolnuly, takže vůně není ovocná, ale zaoblená kyselkavě hřejivá. Zbytky ovocných kyselinek postupne oslabí, z ovoce zbude spíš ta lehce nasládlá vůně, kterou doplní náznak kouře. Jako řada dalších Tuscan Creations není silák nejsilnější, těžko to s aplikací přeženete. Slabší výdrže je rozhodnè škoda, ale do oběda vydrží.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 01:23

Miru fakt sa na tebe pekne rozvinie Sadonaso? Wow....to som ešte nikdy na nikom nezažila.

Ktovie, čo by na Tebe robia kolekcia X SÉ od Sorcinelliho.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 05:39

slniecko 

...opravdu je to pro mě velmi lahodné, až narkotické. Ale také hodně intimní/malá intenzita(drží se těsně u pokožky) a průměrná až podprůměrná výdrž(po hodině velmi slabé, po dvou hodinách - pryč). Ale objevit ho někde za dobrou cenu, koupím si ho.

Dalo by se to ještě vzdáleně připodobnit k vůni Original Musk Kiehls. 

Kdy Sadonaso je luxusnější delikátnější vzdušnější verzí...

Co jsem od Sorcinelliho zkoušela - líbilo se mi všechno. Jeho vůně mají náladu, emoce, dekadenci, trochu temno, někdy až bolestnou touhu,

je to velká poezie zachychycená do malého skleněného prostoru...

Svého času jsem měla něco i v tužebníku, ale pak jsem to smázla, kvůi dostupnosti, ceně...

Kdyby byly někde vzorky jeho vůní k dispozici, moc ráda zkusím!

Offline salvia
příspěvků moje polička 23. zaří 2024 00:33

Iris de Syracuse - Boucheron

Citrusový kosatec s kapkou ovocné sladkosti. Svěže, elegantně veselá, tak akorát přiměřenè, aby nebyla protivně jásavá. Kdyby byla psem, je to afgán vesele štěkající na pozdrav, žádná chihuahua vyskakující po ramena a olizující obličej. Drží se u těla a koupel nepřežije.

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 16:58

Lucky (Esprit de Parfum)

Pokud si můžu dovolit být "tak krutá", musím konstatovat, že nová Lucky je hodně za mým očekáváním. Může to být jen osobní, ale (věřte - nevěřte) na mně líp drží původní verze. Po několika hodinách už z Espritu zbyl náznak, který vnímám jen díky tomu, že mám hodně natrénováno.

Přidali do ní něco gurmánského, co mi lehce vadí, takový ten lehoučký závan sladkého popcornu, který úplně překrývá konvalinkové tóny, díky nimž mě první Lucky okouzlila.

Kdyby nová verze byla dárek, určitě ji unosím a nepošlu dál. Ale pokud bych měla vybírat sama, rozhodně beru první verzi.

No a co jsem čekala? Čekala jsem návrat k Diorissimu ze 70. let... já vím... jsem naivní.

Nebyl někdo v poslední době na Chodově? Mají už tuhle řadu k očichání?

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 12:49

...zkoušeno, mimo jiné,

v Profumeria Divina Toscana San Gimignano:

Night Idol Coreterno

... krásný, můj typ vůně, brala bych.

No Sleep Coreterno

...velmi příjemné, brala bych.

Psychedelicious Coreterno

...příjemná ovocenka. Psychedelického v ní není nic.

Last Season Meo Fusciuni

...to není na běžné vonění se.

Drží fenomenálně.

Offline Woody
příspěvků moje polička 28. zaří 2024 19:06

Elan Vital Vert Tkliwi nihilisci 

Zprvu ji krátce opanuje zeleň ostrá až galbánově vtìravá a vlhká. Umravňuje ji hořkost a jemná nasládlost právě kosených útlých stvolů travin i lučnìch bylin (výstižnou jevì se vůně řebřìčku). Lučnì masa pozvolna zasychá, čas odpočinku je sladký, po zemi se válì pohozený brousek. Do lučnì kratochvìle poněkud netaktně vstupuje mýdlově mazlavý odér mnělněných alaburek (parfém pro děvečku/ chasnìka v panslovanské pohádce). Krkolomné kontrasty se nakonec snoubì do pylově nasládlého ořìškového vetiveru uloženého na kupce čerstvě prosušeného sena. Výraznějšì tělovka je cìtit na zápěstì až deset hodin...zajìmavé.

Offline Woody
příspěvků moje polička 28. zaří 2024 20:47

Elan Vital Rouge Tkliwi nihilisci

Rozkrojená čerstvá šťavnatá jahoda (pravá ze zahrady) plus smetanová krémovost hebká jak okvětnì plátky růže, vzpomìnka na Jovonku a načechraný chomáček cukrové vaty - těsně u kůže. Ze vzdálenosti přìjemně kyselkavá rebarbora podmáznutá malinovou marmeládou. A jemný šeřìk zmodernizovaný pomerančovým závojìčkem to završì. Malinové rty a rozpustilý úsměv nebo candy boy. Jemná tělovka.

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 12:49
Reakce na Miru:

...zkoušeno, mimo jiné,

v Profumeria Divina Toscana San Gimignano:

Last Season Meo Fusciuni

...to není na běžné vonění se.

Drží fenomenálně.

​Tak teď jsem zvědavá na recenzi (a varovala jsem tě ).

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 13:46

Fleur 

...já nemám vzorek, vlezla jsem do parfumerie s zkoušela plno dalsich

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 01. října 2024 17:04

Dior - Oud Ispahan

při mém prvním seznámení s La Collection Privée úplně vypadl ze hry. V době, kdy jsem ho poprvé vyzkoušela (cca 2013?) jsem už při pohledu na oud v názvu dokázala parfém zařadit do kategorie: "tohle nemá smysl zkoušet, nebude se mi to líbit a jako bonus potom čtvrt hodiny kloudně nic neucítím". Zkusila jsem tedy jen letmo a asi jen jednou. Dneska to vůbec nechápu, protože ho zkouším pár dní a okouzluje mě nejméně ve dvou ohledech. Za prvé se vymyká zbytku La Collection Privée. (Mám v plánu brzy vyzkoušet i všechny 3 ostatní oudovky, ale určitě ne dneska, tohle potřebuje čas a odstup.) Ten druhý důvod, proč se mi opravdu nesmírně líbí, je vzpomínka na původní Magie Noire. Ten překrásný chyprový základ se mi vybavuje zas a znovu a moc mě baví.

V nové verzi Esprit mi chybí hloubka. Dám mu určitě další šanci, ale zatím mi oproti předchozí receptuře přijde jako byste tu samou symfonii poslouchali jednou v koncertním sále a podruhé doma z CD. Je to čisté, krásné, ale takové sterilní... Jako by to netvořila živá bytost, ale AI se zadáním "udělej to ještě lepší, líbivější..." ale má to méně života, žádnou živočišnost, která je na oudovkách (dle mého vnímání) nutnou podmínkou.