Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 16:32

Atelier des Sens

Rozzo

Vemi pekná, temne žervená, jemne koreniestá ruža.

Malá trocha oudu ju posúva do ľahko orientálnej polohy a zabezpečuje hĺbku a komplexnosť. 

Asi by sa tu hodilo niečo o temných osamelých zámkoch v hlbokom lese, jedinej ruži pre Belle, osudovom rozhodnutí a teda žiaden disney,to všetko v temnom Grimmovskom podaní, aj keď s happyendom, sle do toho sa pustím, až budem mať viac času. Tá vôňa si viac času zaslúži. Koniec koncov,, v temnom zámku v strsšidelnom lese ten čas asi tak rýchlo neubieha.

Fleur nedalo sa mi na Teba nemyslieť

Spiros

Táto vôňa je úplne, ale fakt úplne iná ako Epic od Amouage, ale napriek tomu mi ju pripomenula.

Možno tým, ako stojí sebavedome mimo všetkého, sama o sebe, a nepotrebuje žiadnu podporu, možno tým, že sú v nej skĺbené tóny, pri korých by človek nepredpokladal, že vytvoria tento výsledok, možno tý,m, že za ňou človek tuší príbeh, aj keď nevie aký.

Výsledok je skĺbením tmavej zelene s jemne gurmánskymi tónmi, na pozadí s trochou splývavých kvetov a trochou jemnej škorice.

Zino

ˇUuuuu, toto je tená čerešňa. Pánska čerešňa. Temná čerešňa s hutným suchým tabakom, ale absolútne nie nejaké vodnotabakové výplody. Toto sú proste dve veci, ktoré vedľa seba stoja, a temne sa na seba mračia. Nebyť trochy medu, snádˇvytasia aj kolty. Znie to dramaticky, ale je to krásna vôňa, naozaj skôr pánsky pôsobiaca

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 16:49

AMBITCHOUS Grammatik Drammatik

... vůně tahitské gardenie, sladká a krémová, která plynule sklouzne do jemných santalových tónů... Nic víc tu není, není k nalezení, snad ani pomyslná kapka kávy či rumu, na něž jsem se naivně těšila...

Miguel Matos poznamenal, že tato rumunská značka je určena spíše nenáročným a méně zkušeným milovníkům parfémů - a po vyzkoušení několika dalších vůní této značky s ním musím souhlasit - jednoduché/neoriginální kompozice v prvoplánově drzých flakonech. Škoda.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 16:51

Calaj

Delizia Fruttata

Kopa zrelého ovocia, ktorú rozhŕňa nejské zvieratko. A ak ho nikto rýchlo nevyženie, pustí sa aj do karamelových veterníkov, pripravených na piknik.

Je to milý a optimistický obrázok, ako strvorený medyi veselé videjká so zvieratkami na internete, ale na nosenie ju budem musieť vyskúšať vo väčšom teple.

Gym Rat

Keď kov, tak fakt kov. Neviem, ako je to c´tiť v posilke, ale toto je úplne presne vystihnutá tá vôňa, ktorú má kovové zábradlie z ktorého sa už olúpala farba a medzitým začernelo. V mraze.

Ja si to síce neviem predstaviť nosiť, ale ten obraz je to dokonalý.

Korsičanka výzva pre Teba, hlavne tá prvá.

Fun fact. Keď som Flaviovi Calajovi hovorila, že jeho vône majú u nás celkom úspech, pozrel sa na mapu a bol prekvapený, že by ho nenapadlo, že to v našej zime môže fungovať.

Online Korsičanka blogger
13414 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 19:43

slniecko Ta mě teda ze vzorku nedostala:) A s kým vším ty už se neznáš

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 20:46

XJ 1861 Naxos (Xerjoff) - Začátek je trochu neuspořádaný - trochu dřeva, trochu medově krémové hladkosti, trocha květin. A tím vším se proplétají zřetelná lékořice s nesladkou skořicí. Rozvoněla se ale rychle do podoby jemné nasládle kořeněné s lehkými květinkami a pižmově levandulovým nádechem..

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 09:27

POST HUME Son Venïn

Nasucho opražený kmín spařený vařícím plnotučným mlékem. To je můj prvotní a počáteční dojem. Zvláštní. Lehce iritující. Na rozhraní mezi "příjemné" a "ne příjemné". Vkrádají se pocity na vařící se brambory ve slupce a mléčnou polévku. Během niterného pátrání po tom, co mi tento vjem nejvíc připomíná, se vůně /pro mě naštěstí/ začíná měnit, kmín sládne a metamorfuje do podoby větrového anýzu v krustě ze světlého karamelu, přidává se vůně předloňského sena, archivního papíru a jemného suchého tabáku. Pozdní podzim budiž pochválen... 

//Nezávislou norskou značku Son Venïn založil Dag Solhaug Laska & parfémy z jejího portfolia by měly být zpodobněním přírodního i kulturního dědictví Skandinávie.//

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 18:30

Flying (Maison Martin Margiela) - sytá neroliovka se zeleným mechem připomínající velmi koncentrovanou klasickou 4711 v nasládlejší podobě. Po rozvonění výrazná podoba s Mugler Cologne a petigrainovo mandlovou Dior Star. Tohle je na léto vůně přesně mého gusta...

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 18:38

Absolus Allegoria Épices Exquises (Guerlain) - počáteční plná hrst sladkého jemného pepře je skoro až solipepř (odvozeno od slova "soliflor"). Naštěstí pepř byl pohozen na kůži, ve které je zabaleno sladké dřevo. V dojezdu zvláčněla do vláčně krémové ambro-kardamomové sladkosti. Ve spojení s lehkým koženým nádechem je to luxus na druhou.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 15:31

Amora Hendley Perfumes

...chlast.

Nehorázně drahej a chutnej, skoro až pálí v chřípí, ale je lahodnej a současně s ohnivou vodou vnímám i

- jakoby vnitřní bublina -

chladivá vláčně prachová aldehydovost,

skla v okeních tabulkách a

na kamenném parapetu pevná křupavá, velmi šťavnatá jablka - chladná kamenem a zároveň alkoholem teplá...

(chlast, dojem skvělýho drinku - ovoce macerované v ambře a pryskyřicích)

((jablka, ten dojem - mohla by to být kombinace bílých a bledo žlutých růží i se zelenými stonky))

Vůně má v sobě zvláštní melancholii...

...jakoby jste vešli do domu, do jeho šera, navlhlého chladu,

kde jste kdysi byli,

na chvíli,

na chvíli, která se vám ale

vpila do kůže,

zůstala vsáknutá

do kostí,

až na dřeň... 

...tak jen přivřete oči,

potáhnete z cigára, olíznete z kovové lžičky med,

zhluboka se

nadechnete a

zase se otočíte k východu -

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 15:52

(jako to složení je tak ku****ky luxusní, krásný!, že mám strach, abych to nepos***a a nebo, abych naopak nebyla rozpačitá třeba...)

Ghaliya Rosarie Elixir Attar

...olejovitá růže,

tichá,

hustě tichá,

tlumená,

intenzivně tlumená/tlumeně intenzivní,

klouzavá, provzdušněně mazlavá, a

v té vonné pěně se plazmaticky vlní, líně těkavě se pohybuje

živočišno -

chlípné, různobarevné

pižmo

a klouže si po teplém hedvábí současně i s teplými mydlinami,

voní oble, hladivě, hustě mohérově 

(ale vlas onoho kašmírového kožíšku velmi krátce střižený),

...v horkých ústech převalovány nasládlé molekuly z cigár...

Vznešená,

elegantně erotická,

nepolapitelná/těžko uchopitelná,

příjemně iritující a současně přitažlivě provokující

pro člověka, jenž je v blízkosti navoněné...

Naléhavě šeptaná lahodnost na ntou...

...LUXUS

(stručně? V nevinně bílých krajkách ukrytá nadržená růže)

((divoká, vášnivá aristokratka...))

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 19:22

Rosa Moceniga The Merchant of Venice

Růžové mýdlo.

Hebce bublinově pižmové.

Růže vůbec nehraje prim. Je to spíše krémové mýdlo s růžovou parfemací, kdy dojem čistoty, oblosti a téměř neposkvrněnosti dodává magnolie a lotos, ale jen dojmově, resp. jakási plně vzdušná mydlinková čistota na růžičkách.

Příjemné, jemné, milé.

(no, vůbec ne pro mě)

Vůně do pyžamka nebo do porodnice mezi miminka

(podstatou typ vůně jako třeba Calypso Fracas...)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 19:43

Brecourt Haram/Farah

...nádhera

...lahodnost

...pryskyřice ochucené hebkou skořicí, zahřáté teplem těla

...delikátní kůže s lehounkou medovou glazurou

...provzdušněná tonka

...objevují se téměř i čokoládové tóny

...jakoby konzistence průhledné vodní, pružné, bezgravitačně husté vodní kapky

Ale "tahle"/obdobná vůně už tady někde je, u jiné značky, možná u Jovoy...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 20:00

Aurum Xerjoff

...moc krásné...

...jakoby hladký citron a kadidlo byly zrcadlem, jakýmsi vonným zrcadlením, odlesky skla, světla -

a v tomto provedení kadidla se měkce plazmaticky prolínají delikátně nakaramelovělá smetana s vmíchanými jahodami a k tomu necháte ze lžičky pomalu stékat rozpuštěnou, lesklou čokoládovou nit a

netrnou zuby cukrem, protože nejspíš zásluhou oudu a větvičníku má vůně v sobě stabilitu současně s křehkostí, hebkost s hloubkou a zvláštní podprahovou tíhu s lehkostí...

...vše se na kůži prohřeje, vypne do hladka, z pokožky jakoby začala svítit tichým jasem elegantně delikátní gurmánština.

Jak na jazyku rozpouštná luxusní pralinka...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 05:42

The Cora Thameen

...úvod je celkem intenzivní - jakoby jste na sebe šplíchli lehce jetou(= už ne zrovna čerstvou...) osmdesátkovou vůni, 

prostě poměrně pronikavá květinovka staré školy.

Po chvíli se ale kompozice srovná, uhladí i ohladí, zjemní, při zachování vlastní, dobré, intenzity.

Typově mi evokuje velmi elegantní květinové vůně Hermes nebo Lancome(dřívější, neošizené, tvorby. Někdo by to mohl zařadit i do skupiny "ruských vůní"...),

do hedvábných šátků, slunečních brýlí kostěných obrouček a auťáků se staženou střechou...

...French riviera

(na vůni se mi moc líbí její kvalita, intenzita, výdrž. Takhle by měly vůně vypadat. Všechno akorát. Jen teda samotná kompozice pro mě vůbec není...)

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 23. listopadu 2024 14:37

Dancing On The Moon (Maison Martin Margiela) - studený aldehydový vítr přinesl i kašmernovou syntetiku. Po rozvonění suchá na prach rozemletá omítka s občasným závanem bílých květin - tuhle neplechu mi dělají i bílé květy v Hypnotic Poison.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 23. listopadu 2024 14:50

POUDREXTASE Marlou

... tělový pudr sestávající z na prach rozdrceného rýžového papíru a usušených okvětních plátků čajových růží... ...ten papír kdysi býval popsán duběnkovým inkoustem, jenž měl sladkou, ovocně cibetkovou vůni... ...když tento pudr měkkou, nadýchanou labutěnkou naneseš na pleť, objeví se na ní již neexistující slova v podobě blednoucí zlatorůžové kurzívy... 

... vůně pro princeznu Čau, křehkou jako lomikámen v dešti a moudřejší než mladší bratr s první vráskou na čele, pro tu, jejíž jméno dodnes připomíná italský film a sbohem na ulici, když auta rozžíhají světla a na nebi je čistě zametené místo pro druhou hvězdu...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 26. listopadu 2024 13:28

CORPALIUM Marlou 

... kdyby byla v pozůstalosti Jakuba Schikanedera objevena malba s názvem "Staří Slované obětují bohyni Živě", jistě by její barvy a atmosféra byly v souladu s touto vůní... 

... ta vůně je... ... kouřově měděná, podzimní, oddenky kosatce zpola skryté pod vrstvou teřejícího lipového listí, zemitý živicový prach, sušené byliny a pohanská vykuřovadla, bílá šalvěj, březová kůra, borovicová pryskyřice & dotek sladké živočišnosti k tomu...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 11:54

CARNICURE/L'ANIMAL SAUVAGE Marlou

... odér olejového laku na housle z koksované pryskyřice & vůně kadidla a pryskyřičné kalafuny...

... hřejivě živočišné teplo sálající z včelího úlu...

... Musc Ravageur Frederic Malle v pevném objetí s Original Musk Kiehl's... 

... vintage kožešinka z lasice hranostaje zapomenutá na divanu v budoáru Rossy de Palma...

... lady Godiva a její walk of fame... 

//... vůně sladce živočišná a melancholická, dřeva s oprýskaným lakem, pryskyřice a kadidlo, tělový pudr z uvadajících bílých květů a nihilistická hebkost pravých kožešin...//

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 13:19

euridike 

...tahle vůně mě moc zajímá, roky ji mám v tužebníku.

Ale podle Tvého popisu ji vnímám jako, ano, melancholickou a pro mě, bohužel i vintage, což by se mi nelíbilo. Leda by na mně vykvetla jinak...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 13:25

euridike 

...no, momentálně jsem moc zvědavá na novinku Toma Forda Black Lacquer.

Ale ta cena za vůni je nechutná...