Naked Dance, .Oddity
"Naked Dance is an olfactory impression of our lives at home, where we jazz through space filled with our attachements, memories and comforts in bliss of intimate liberty to be ourselves"
Nevím, jestli se o té vůni dá napsat víc a líp. Je pro mě vším, co jsem chtěla od Fleur de Peau, jejíž poctivá vydrhnutost byla nakonec chladně odtažitá a vzbuzovala tesknotu. Naked Dance je vůně osobního vesmíru, prostoru, kde se cítíme ve své kůži nejlíp, bez nástrah, nároků a přílišných očekávání, kde můžeme být zcela sami sebou. Zcela naplňuje pojem "comfort scent", aniž by byla nudná nebo jednotvárná. Úvodní citrusové tóny bez obvyklé pichlavosti s pár lístky čaje přechází ke krémově květinovým a mléčným tónům - lilie je skoro inkognito, cítím zlehka rýžový tón a jíl, který nepůsobí těžce a zemitě, ale evokuje spíš bílou hlinku, jako líčidlo pro gejšu a pak samozřejmě kosatec, pojítko mezi květinami a vyhlazeným pižmově dřevitým základem.
Jako když přijdu po službě do prázdného bytu, ten klid a ticho v celém domě protože všichni ostatní jsou v práci, den teprve začíná, slunce zkoumá paprsky škvíry mezi záclonami, dlouhá sprcha, prohřátá kůže a pěstící krém, neuvařím si obvyklou kávu, ale mléčný oolong, křesílko vedle knihovny je teď jen moje i čas je jen můj, zavadím pohledem o hřbety knih, vybírám, přemýšlím kterou, dřevěná knihovna je plná svazků, před nimi pár našich fotek a drobností, co byly kdysi dárky, nebo vzpomínkami.