![]()
![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Ve Florencii jsem chtěla navštívit Aqua Flor. Jenže ještě předtím jsem se vyhrabala k bazilice San Miniato. V místním obchodě měli parfémy, které vyrábí tamní mniši a byly moc hezké. Já ale měla pořád jasný cíl :-). Po cestě dolů jsem narazila na obchod s parfémy Alessandra Serpico. Tam se mi teda jeden parfém líbil moc, Oud Rose, ale pořád jsem se těšila na Aqua Flor. A ten obchod, nebo spíš jeho personál, byl pro mě zklamáním. Bylo to tak profesionální, chladné... takže zase zpět do Alessandra Serpico. Parfém byl bohužel limitka a to já nemám ráda, ale kamarádka si ho koupila. A když jsme celé nasáklé parfémy vpluly do jedné restaurace, servírka hned volala, vy teda skvěle voníte :-). Daly jsme jí hádat, tipovala velké značky , a když jsme jí řekly, že je to místní parfumérie, dost se divila. Byl z toho nakonec příjemný pokec o parfémech, zklamání nad tím, že se některé nedělají nebo se změnily. Asi by se jí tady na Parfumanii líbilo :-).
...Ježíš, to je krásný!, to se tak krásně čte!![]()
![]()
![]()
Miru Byl to super den :-).
...to věřím ![]()
999 Limitky také neberu, naprosto ti rozumím. Vůně jsou samy o sobě dost efemérní, takže limitovaná efemérnost, to už nedávám
.
Fleur Přesně :-). Ale tahle by se ti taky líbila :-).
...hmm, na jednu stranu máte určitě pravdu, s těmi limitkami.
Ale na stranu druhou, mě napadlo, že -
prostě když se Vám ta vůně teď líbí a hodně líbí, tak si ji prostě kupte!
Neřešte, jestli bude ještě k sehnání.
To přece vůbec není podstatné. Podstatná je radost, momentální požitek a prožitek...
Jednak, budete ji mít spojenou s jistým zážitkem, místem, dobou, s lidmi/člověkem
(je to jak flashka nebo fotoalbum...),
druhak, kdo ví, jestli po vypotřebování flakonu budete chtít ji pořizovat znovu,
a za třetí, když se dovypotřebuje a budete chtít, pokud možno to samé, hm, tak je zase větší radost z hledání něčeho, ani ne třeba zrovna tak podobného, ale něčeho, co Vás zase silněji osloví...
![]()
Radost je teď, a má se teď prožívat. Neřešit dopředu, že nebude![]()
Miru Máš úplnú pravdu, aj ja to tak cítim. Niečo už bolo, niečo je teraz a niečo bude potom...
Žiť ale treba pre prítomný okamžik. ![]()
400 (Xerjoff) - medová nasládlost v kombinaci se sametovými lehkými bílými květinami. Po rozvonění opravdu nádherná mýdélková vůně - bílé mýdélko pokryté mýdlovým prachem s pár molekulami vanilky. A intenzita i výdrž na jedničku.![]()
jerry musím vyskúšať, tvoj popis je lákavý![]()
Oraculum Arabesque
Jemne sladká drevitá vôňa, kde najskôr dominuje mrkvové semienko, tichý luxus, ktorý spája kvetinové a drevité zložky, bylinný, jemne sladký a nerušivý. Prichádzajú kvetinové tóny, kosatec sa rozvinie čisto, elegantne, pudrovo s trochu zemitou až chladivou eleganciou. Figa pôsobí mediteránsky slnečne, s krémovým sladkastým nádychom. Kombinácia kosatca a figy vytvárajú zamatový kontrast. Púdrová suchosť kosatca a krémová mliečnozelená sviežosť figy pôsobia čisto, nevtieravo, jemne sladko, elegantne. Heliotrop, céder, tonka a santal upokojujú, ich mliečna drevitá voňa pôsobí až zmyselne, ako teplá pokožka alebo kašmírový šál. Krásne.
Určitě vyzkoušej, mám momentálně u Xerjoff 2 favoritky a toto je jedna z nich.
Typově bych ji přirovnala k No.5 č.p.
Ani X (Nishane) - svěže sladce bergamotová se sladkokyselou jemně naovocnělou cukrovou krustou, po rozvonění lehoučká sladká pačuli zalitá ve ztuhlém balzámu. V dojezdu pak uhlazený vanilkový prach. Je pěkná, ale kdo zná původní Ani, jeho úhel pohledu bude asi jiný. Na mě působí jako naředěná a vykuchaná původní Ani.
jerry Ne že bych po ANI znovu toužila, ale ty "X" mi přijdou jako vykuchání kreativity Nishane vůbec...
Vyzkoušela jsem zatím 2 (Ani X a Wulong Cha X) a souhlasím s tebou. A nějak nechápu záměr "akce X".
Nebo marketingová snaha vytřískat z povedené (a oblíbené) vůně co nejvíc![]()
...to nejspíš.
Tak většinou se to tak dělá - x variací na Angel, Idole, La Vie Est Belle...
Prostě původní vůně už je lehounce zapomenuta, ale dobře se prodávala/prodává, tak šup s trochou obměny, ať se byznys hýbe
(to, že kvalitou jdou ty vůně na 95% dolů, je věc jiná...)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje