Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 15:30

GRETEL Criminal Elements

Provence, břehy Rhôny, Arles & nikoli Vincent, ale Theo, ten, jemuž Vincent v důvěrném dopise psal "jsem vášnivec, schopný a předurčený dělat víceméně hlouposti, jichž potom víceméně lituji", fatální slova mého dospívání, Theo přístav a pevný břeh, jehož je možné se zachytit - a strhnout ho s sebou... 

Ano, Rhôna a Arles, pozdní srpnový podvečer, žlutý dům na Place Lamartine, okenice i okna dokořán, stejně jako bouřně modré nebe, pod okny projíždí povoz naložený voňavým senem z Camargue, na okenním parapetu odložena Gauguinova dýmka, dotkneš se a ještě hřeje, do pylu neviditelně usazeného na slunečnicově žluté římse vepsaná tajná slova, která otevírají všechny dveře světa /ty, které se otevírají až ve chvíli, kdy už jimi nemůžeš vejít/, La Nuit étoilée, ticho a idylický klid před ještě netušenou bouří, taková je to vůně, bylinně medová vůně sena, hebce hřejivý sladký tabák a kořenitě vanilkový pyl, vůně klidná a tišivě hřejivá, vůně měkkého, usínajícího podvečerního slunce... 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 15:43

euridike 

...nemáš, prosím, nebudeš zkoušet i

Blackwater Thistle

Sanquinem Harena

?

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 17:25

Miru 

Zatím jsem zkoušela jen Gretel a Tobacco Jam, pokud se mi dostane do ruky něco dalšího, řeknu. :)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 17:28

euridike 

...tak jo

Offline slniecko admin
19459 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 17:35
Reakce na jerry:

Korsičanka 

Vyzkoušela jsem zatím 2 (Ani X a Wulong Cha X) a souhlasím s tebou. A nějak nechápu záměr "akce X".

​X ako 10, mali to byť limitky k 10-temu výročiu značky.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 17:38

slniecko 

Díky za vysvětlení. 

Offline Korsičanka blogger
13411 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 18:16

slniecko I tak má pravdu jerry s jejím: 

"Nebo marketingová snaha vytřískat z povedené (a oblíbené) vůně co nejvíc"

Offline slniecko admin
19459 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 19:53

Korsičanka no ale, neviem, čo je akýkoľvek iný dôvod všetkých týchto limitiek

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 20:01

slniecko 

...tak může to být na počest někoho nebo něčeho. Ale prvotně je tam, podle mě, vždy, bohužel, ten vyšší/další zisk...

Offline Korsičanka blogger
13411 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 20:37

slniecko Taky by mohli pojmout jako limitku tu vůni, o jejíchž složkách už parfumér ví, že je neseženou? Nebo že jich je opravdu hodně a jsou příliš drahé ?

Offline andry spravce
2931 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 21:10

Za me ke kolekci X od Nishane - vetsina puvodnich je lepsi nebo srovnatelna (Ani), zajimavejsi je jen Hundred Silent Ways X, ta kuze dela vyrazny rozdil. 

Koho zajimaji jiny vune teto znacky nez variace na drivejsi, zkuste Time Capsule kolekci :)

A ten zisk bych jim nezazlivala, je to byznys.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 05:27

andry 

...tak jasné, že je to byznys.

Ale za mě by to nemělo bý na úkor kvality.

I když, i to je asi relativní, resp. požadavky dnešní doby, dnešních spotřebitelů...

(většiny, čest vyjímkám)

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 22. dubna 2025 18:43

Gold Fair In Mayfair (Atkinsons) - vichr z hor (aneb ledové pižmo či rozpuštěné antiperle) přivál i suché byliny obalené v jemném semiši. Postupně se vůně začala prohřívat, na semiš kápla rozpuštěná pryskyřice a spadlo pár zrnek pudru se sladkým kořením.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 16:31

...podruhé

Close To You Coquillete

...hutné, temně rumovo, delikátně kořeněné perníčky máčené v tekuté, velmi tmavé 70% čokoládě,

pokládané na tmavé ylangové listy s podrahovou mazlavostí a svrchu jemně poprášené tuberozovými třpytkami

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. dubna 2025 16:33

O, UNKNOWN! Imaginary Authors

Já a jeho entourage, oni všichni tak... Tak neznámého druhu, živí a fanfaronští, lahve a sklenice všude kolem, holky na měsícem ozářených plátěných lehátkách //nebo někomu na klíně, jistě...//, nálada a vůně barově barbarská...

A já ve své tiché mikrokapsli uprostřed toho žití, na zemi u nízké kamenné zídky, nohy opatrně složené vedle dohasínajících kosatců, abych ty křehce lámavé listy a stonky nezranila, v ruce bílý plechový hrnek s černým čajem. //"Smetánku do toho asi nechceš, co?" otázal se R., s malinkým, zavíčkovaným plastovým kelímkem v ruce, když jsem s horkým nákladem odcházela z kuchyně. Jen jsem se usmála. A on odpověď znal.//

Tma venku voní vlhce, zeleně, však kousek za mými zády je temný les, co ševelí a tiše láká, šla bych, ale už bych se nevrátila. //Hledali by mě, R. by řekl: "První zkusíme jezevčí nory, tam by mohla být..."//

Ale jsem tu, jsou tu oni, je tu on, tmou se rozhlíží, z ramene sundavá dlaň útlé plavovlásky, tak ještě jednou se napít chladnoucí tmy - a jít dohrát svoji dnešní roli...

... černý čaj /silný, ale jemný/ & kosatce /květy, pyl, listy i kořen, krásné a čisté, přirozené/ & vlhký lesní mech...

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 24. dubna 2025 17:47

euridike Tu asi moc potrebuju zkusit. Treba by se mnou jela na Island

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. dubna 2025 19:41

mirajo 

Spojení O, Unknown! a Islandu zní skvěle, protože v té vůni ozvěny Islandu jsou - vlhkost, mech, lehká, jemně kouřová zemitost... 

A cestu na Island Ti moc přeju, je to jediné místo, kde každý strom může být Yggdrasil & kde se mytologie prolíná s realitou...

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 24. dubna 2025 19:55

euridike Prani stare asi 20 let. Tak letos, snad...uverit na skritky, cvicit jogu a vonet kosatcem:)

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 18:25

Hundred Silent Ways (Extrait de Parfum) (Nishane) - sladký oříškový vetiver, pořádně silný, nešizený. Ale ani jeho síla nestačila na to, aby jen na vedlejší kolej neodsunuly nadýchané průsvitné bílé květiny obalené v akorát tak sladkém vanilkovém pudru. Je vlastně pěkná, líbí se mi, ale na nikovku mi to celé (s výjimkou vetiverového začátku) přijde trochu málo.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 08:02

mirajo tak se tam mozna potkame.