Dík za tip. Mají tam i jiné zajímavosti.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
mirajo nemůžu nic slibovat vzhledem k těm konstelacím, ale ráda bych. V životní velikosti se spoustou uživatelek.
Teda jsem si tu zazáviděla... za prvé bych vás taky už chtěla potkat... a navíc mi je mizerně, takže skoro nic necítím... ![]()
Mitzi Přeju, ať to co nejrychleji přejde!
Fleur děkuji Ti.
Zůstávám teď (doslova) ve známých vodách, abych se denně přesvědčovala, že jsem úplně neztratila čich ![]()
...on se Ti vrátí. Určitě.!![]()
![]()
Miru Vím, že jsem s tím zde OT, ale musím zareagovat.
Ztráta čichu je fakt moje noční můra. Vůbec se neodvažuji dělat nějaké hodnocení důležitosti smyslů, ale když mi pár lidí řeklo, že se jim po nějaké nemoci už čich nevrátil (v mém blízkém okolí mám 2 takové osoby), tak je to pro mě podobně děsivé jako hluchota nebo slepota.
Vím, že to člověka tolik neomezuje v běžném fungování, ale přesto to musí pro parfumaniačku mít dopady asi dost podobné jako ztráta sluchu pro hudebníka...
...vím, o čem mluvíš.
Za život jsem dvakrát přišla o čich při silném nachlazení. Ale to trvalo asi jen tři dny. Ovšem při coronaviru to byly týdny, už nevím, kolik, ale hodně, možná měsíc, dva.?.
A ano, i pro mě hrůza!. Necítit absolutně NIC. Co vůně, ale i blízké lidi, a pak naopak i smrady, pálené jídlo na plotně, WC, domestos, prostě nic!?!. A ke všemu strach, že by to takhle mělo zůstat. No, věřila jsem, nutila jsem si představu, že se to spraví. A jo, spravilo. Postupně, ale jo.
No, je fakt, že některé kolegyně v práci byly bez čichu přes rok.
Takže myslím, že z klasické nemoci se to vrátí mnohem rychleji![]()
A zase budeš zkoušet, nejen exclusivky
...čtu Tvé recenze na MiN New York - jak je, prosím, vnímáš kvalitativně.?., daly by se k nějaké značce kvalitou přirovnat.?.
Miru Nevím. Mají zajímavý vývoj, nedají se jednoznačně charakterizovat a přiřadit k nějakému typu vůní, výdrž solidní, projekce spíš mírná, složky kvalitní. Možná v něčem D´Orsay, takový tichý luxus, nic okázalého, vonět si pro vlastní příjemný pocit.
Long Board je moje oblíbená "zážitková" vůně & Tvoje recenze je naprosto skvělá. ![]()
Fleur Ano, setkání bylo moc hezké ![]()
Do islandské lávy se těším tak napůl: Není to má vysněná destinace, ale jednou za život to chci vidět. A taky mě zajímá tohle:![]()
Luna Určitě to bude úžasný zážitek, jak příroda, tak parfémy!
...dekuji![]()
Dee April Dee April
...úvod je, na mé kůži,
slaďoučkatý -
velmi měkký , téměř plyšový tabák máčený ve vlaze hedvábné tinktuře z labdana a benzoinu, oslazený vláčně prachovou, tekutě jemnou ambrou, obarvenou/ochucenou tmavě modrofialovými květy fialek(zde stáčející se mírně pudrovo rtěnkovým směrem)
...úvod je promyšleně rafinovaný -
protože si můžete myslet, že toto bude snadno nositelná a líbivá vůně
(i když podle flakonu a ingrediencí jsem prvotně čekala něco ve stylu Black Afgano třeba...).
Ne tak docela -
pod oním neškodným a moc příjemným začátkem, pod tím, co je cítit nejprve, se po chvíli začne nenápadně, potichu, projevovat guajakové dřevo.
Počáteční milé tóny se svým způsobem mírně rozmlží, dostanou akvarelovou podobu
(jen svým vyzněním, nikoliv však "zřídnutím" vůně),
vlastně se o své místo na slunci rozdělí
s přicházejícím temnějším a ukotvujícím akcentem z guajaku,
ono jinak těžké černé dřevo se zlatými vlásečnicemi v sobě a
ještě k tomu, po další chvíli
z dubových suchých dřev mikropilinky, spíše už jen prach z nich, padající do hloubky mechových polštářů...
...hlava v oblacích a současně nohy pevně na zemi.
Dee April voní velmi lahodně.
Vlastně nejlépe vůni vystihuje kombinace samotné parfumérky, její vzhled a černý masivní flakon
(který se mi, mimochodem, líbí moc) -
je to světlo a tma,
je to jak šaty z pohádky Princezna se zlatou hvězdou na čele, když Lada chtěla šaty barvy noci poseté třpytem hvězd z půlnoční oblohy,
jsou to požitky - tabák, siesta...,
jsou to sofistikované hovory o čemkoliv, co máte rádi...
A tak, jak píšu, na své paži vnímám i mikro nebo dokonce vymazlené nano tóny vintage -
podprahová, luxusně subtilní chuť, jež cítíte při vstupu do zšeřelého italského kamenného domu v úzké uličce, zařízeného těžkým koženým nábytkem, mírná navlhlost kamene, dřeva i kůže, a možná někde zastrčený, schovaný zbyteček kvalitního jointa.
Krásné.
Luxusně sofistikovaná, elegantní dekadence
(k vyzkoušení určitě doporučuji, není nutno obávat se jakékoliv nálože z čehokoliv)
((není to prostorovka, drží se u těla, moc hezky))

Dee April I Dee April
...úvod obdobný jako u Dee April -
stejná lahodnost, vyznění, ale nyní bez tabáku a naopak značně namkčená a proslazená pelargonie, delikátně ozvláštněná šafránem ve vlaze hedvábné tinktuře z labdana a benzoinu, oslazená vláčně prachovou, tekutě jemnou ambrou, obarvenou/ochucenou tmavě modrofialovými květy fialek(i zde je vnímám, byť uváděné ve složení nejsou).
Vůně opět působí velmi měkce, téměř narkoticky, požitkářsky,
rozdíly sice jsou, ale minimální.
Zde vnímám navíc miniakcenty čokolády - přikládám to přítomnému pačuli, ambře
(obdobné zpracování mají v sobě některé vůně od Nobile 1942, třeba A´Grazia, prostě ona italská vintage s podrahovou načokoládovělostí).
Hedvábná likérovitost,
mírně, ale velmi přitažlivě, zlatistě tmavým likérem nasládlá dřeva, jež tím pozbývají na své tvrdosti, stávají se skoro hadrovými...
Nakonec delikátní vnitřní drhnutí - jak klouzat brkem, namočeným v inkoustu, po ne absolutně hladkém papíru,
nebo jak
mezi prsty mnout zchladlý, ohořelý dřevěný uhlík...
...jenže to není vlastně dřevěný uhlík, ale bezvládný, původně pevný, vetiver.
Po více jak třech hodinách se vůně usadí v podobě neznatelně naslanělé, jemně nasládlé, šedé ambry vpité do změklých pačuliových listů a šeptajících dřev a zasypané koženým prachem...
April Dee I mi ve srovnání s April Dee vyznívá první polovinu svého rozvoje podprahově "zeleněji" právě díky vetiveru a pelargonii, je i celkově jemnější.
V každém případě se vůně opět příjemně čichá,
je vymazlená, je černá a současně něžná/křehká...
...černý, hutně mlžný opar chránící vaší jasnou auru...
((typově vzdálené podobná Ligno Jeroboam))

Dee April II Dee April
...ultra chutná kombinace kardamonu, eukalyptu a špetky měkké skořice.
Ano, opět měkkost.
Měkkost, něha a lahodnost je vlastně poznávacím znakem všech Dee April...
...prvotní dojmy - chvíli mátové furé v hořké čokoládě a pak
lahodné vánoce, vůně jehličí(měkkého, jak jinak)/
nasládlá vůně poddajného jehličí,
to znám, už jsem to někde cítila...?
Ano, vlastně skoro přesně takhle voní
svíčka Woodwick Frasier Fir
(složení svíce i této kompozice je značně podobné)
Krásné
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje