Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 15:12

Hacivat (Nishane) - zelená, trochu květinová, pelyňkově bylinná, postupně se štědrou porcí dřevitého vlahého větvičníku. V dojezdu pačuli v podobě vlhké hlíny. Drsná vůně pro drsňáky a drsňačky, a to ještě jen na občasné nošení.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 27. dubna 2025 11:09

PERVERSO Baruti

Perverze hřejivě hedonistická. Medové přítmí, rumová nálada, stíny vystupují pomalu a tiše z příšeří jako Hannibalovi sloni, šetřit slovy, ne pohledy, ne doteky, stisky a otisky, otisky na sklenkách, na kožené pohovce, vně i uvnitř, protože chceš a můžeš - dotýkat se všeho, čeho se dotýkat lze - i vůně, kterou vyvolává teplo, je pryskyřičná, je pižmová, je v ní chlast /jak by asi řekla Miru/ a pražené makadamiové ořechy z Wine & Food, stejně tak rytmicky se zvedající dřevitý, pryskyřičný prach... 

/Jsme tu už strašně dlouho, víš, všechno to začalo už velmi dávno.../

Hedonisticky hřejivá vůně, šťavnatá, hutná, sytá, sladce medový alkohol, měkká kůže, lehce pražené ořechy, dřevitý prach & mléčné karamelové pižmo.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 27. dubna 2025 11:57

euridike 

...ještě než jsem došla ale svému jménu, říkala jsem si, že tohle se mi líbí...

Luxusně sofistikovaně popsána erotika a chtíč...

(...ano, velmi dávno..., pro mě z dob Private Blend Toma Forda...)

Nádherné...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 27. dubna 2025 14:28

Miru 

Vždy, když narazím na tento typ vůně, tak si na Tebe vzpomenu, to už se asi nikdy nezmění...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 27. dubna 2025 14:36

euridike 

...

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 09:26

Hacivat X (Nishane) - zpočátku naředěný původní Hacivat - postupně květinovější, se sladším nektarem. Po rozvonění zřetelný odkaz na Aventus - nesladký ananas s citrusy a usychajícím vetiverem. S původním Hacivatem má společný pouze začátek, ostatní už je svébytná (a povedená) vůně.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 14:22

House of Bō - Casa Blanca

Mám nesmírně ráda bílou barvu. Jsem s ní spojená profesně, mám ji ráda i na nepracovním oblečení, líbí se mi v interiérech, přestavuje pro mě čistotu, vzdušnost, klid i volnost. Casa blanca je pro mě bílá vůně- zvláštní, čekala bych to spíš od muskového, nebo andělsky aldehydového parfému. Není to žádná ostrá bílá, spíš ecru, off white. Není chladná, jako leštěný mramor, spíš jako světlý travertin (minerální tón), není sterilní, nebo ostrá, jako mrazivý zimní vzduch, ale jako k večeru chladnoucí středomořský kostelík- pomalu chladnoucí kamenný prostor se stopou bílého kadidla s nasládlými pryskyřicemi, malinko dřeva. Meditativní. Přezrálé fíky (jen trochu)  s bílým čajem vůni krásně zaokrouhlují a prohlubují relaxační vyznění. Jako nosit auru luxusního spa všude s sebou. Slepák, který se hodně povedl.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:08

marieu 

Ta vůně v Tvém podání zní skvěle , budu muset vyzkoušet... 

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:15

euridike já nevím- možná je ta vůně "málo" zajímavá, přínosná nebo objevující. Není v ní žádné drámo, neuměla bych o ní vyprávět příběh. Zdá se mi, že mi ale velmi sedí, doplňuje mě, uzemňuje v tom dobrém slova smyslu. Přijde mi i hodně univerzální. V nynějším počasí je moc pěkná, tak jsem zvědavá, jak bude pracovat ve větším teple i v chladnu.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:19

marieu 

...ta bílá, to jsi Ty...

...to vřelé objetí -

pro lidi tak uklidňující a

současně velmi příjemně chladivé -

to zase jak chvátáš dlouhou chodbou a

rozepnutý plášť za tebou jemně vlaje,

proud vzduchu nestačí Ti v tempu a

hladí Tvé tváře a ony pak naopak něžně chladí...

...člověk, jenž Ti tak věří a hledá u Tebe útěchu,

vnímá letmý dotyk hebce studivé tváře - jakoby ho to probere, rozevře oči v naději

a

současně

cítí Tvé měkké teplo,

jistotu a že všechno

bude

dobré...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:20

marieu 

I když to tak asi nevypadá, tak i mně jsou takovéhle vůně blízké - přesně z těch důvodů, které zmiňuješ, jsem ráda, že jsem právě tuhle díky Tobě objevila /a složení se mi moc líbí/... 

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:21

marieu 

To zní tak dobře, že bych i já, slepákový "srab", se nechala na slepáka přesvědčit.

Složení má tedy moc pěkné.

A dost by mě zajímalo, jak to děláš, že ti slepáky tak vycházejí

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:22

Miru 

... a Ty jsi to jako vždy zase vystihla... 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:23

euridike 

...to tak cítím...

(když jsem tu recenzi četla, musela jsem to jít hned napsat, samo mi to naskakovalo a současně jsem byla naměkko, z té naší doktorky prostě...)

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 17:08

marieu To zni moc dobre! Vlastne jsem na tu "moji" cistotnou jeste nenatrefila, nemam rada pudrovky, pizmo...a tady jsou hodne sympaticke slozky, vc. fiku. Philosykos mi porad dela radost

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 18:07

Miru euridike nevím, jestli si mě až moc neidealizujete. Plášť od školy nenosím, překážel by mi. Není pro obor, kdy musím kolikrát rychle přiložit ruce, nebo se rychle celá převléknout. Navíc firemní "dresy" vypadají absolutně tristně- tmavě modré kalhoty jen o něco tmavší než montérky (bezvadně je na nich vidět talek z rukavic) a na vrch bílá košile s tenounkým kárem v tmavě modré. Pánské košili chybí už jen odznáček ČSAD a na hlavu kapitánka a dámská - na tělo- se zapíná ke krku s velmi nízkým stojáčkem. Nedá se v tom hýbat v situaci, kdy je potřeba určitý rozsah pohybu v ramenou a pažích. Úzkostlivě si uchovávám posledních pár bílých kalhot a asi nafasuju alternativní pánská polo trička. Košili se stojáčkem nikdy. Ta bílá mi chybí- má být vidět, že je doktor čistý.

Je asi pravda, že už jsem toho pro ty "své" pacientky udělala dost, ambulantní den v nemocnici mám plný. Minulý týden jsem byla naměkko- nezávisle na sobě se mi ozvaly dvě spolužačky, zda by ke mně mohly přivést i dospívající dcery. Tak snad to dělám dobře. Konec off topic.

jerry slepáky poměrně ano. Ale. Kolikrát jsem si už koupila vyzkoušenou vůni, zdála se, že je to "ono" a poměrně rychle mě omrzela. Musím se dokopat a dát ty své vyřazené do bazaru, abych ten nákup mohla ośravedlnit... mimochodem, zvládla jsem si podle tebe koupit Jil Sander Simply Touch of Violet, cos měla tuhle "na sobě" a ta se mi tedy taky líbí moc! Poohlížela jsem se po nějaké fialce delší dobu.

mirajo je moc krásná. Philosykos jsem taky měla, ale je to přesně ta vůně, co jsem psala výš- omrzela mě nosit. Ještě jsem uvažovala o Debaser... až ke mně došla tahle. Fík je tu jen jako přezrálé ovoce, které sladí ten čaj- chybí mu ta mléčnost mízy, zeleň listí a dřevo větví,  což jsem všechno ve Phylosikos(ovi) vnímala. Tenhle mi sedí líp. Prakticky už dva roky se rozhoupávám, že bych taky vyrazila na pražský sraz. Nevím, zda se někdy účastníš, ale klidně bych ji přinesla. Musí ale nastat konstelace, že bude muž první středu v měsíci doma a ve čtvrtek budu moct začít práci později...

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 18:39

marieu 

Se Simply Touch of Violet jsi měla štěstí - byla to limitka a objevila se po několika letech a byla hned pryč. Mně už zbývá poslední flakonek z původní docela slušné zásoby. 

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:08

jerry parfumerie Orion na Slovensku, posílají přes zásilkovnu, ještě pár flakonů mají.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:12

marieu 

...no, dobrý, s tou služební ústrojí jsi mi vzala iluze

ale jinak to celé, ta podstata, platí...

Ano, to je nejkrásnější reklama, ty dcery...

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:19

Miru jo, no, holding na to prý najal návrháře...