...jasně... Možné je vždycky všechno, nikdy se neví...
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
SERIES 6 SYNTHETIC: TAR Comme des Garçons
Ano, patřím mezi ta téměř politováníhodná individua, která se slastně přivřenýma očima hluboce, pomalu a náruživě vdechují vůni mokré omítky, hlíny, barev a laků všeho druhu, ředidla, benzínu, cigaretového kouře, vůni sluncem rozpáleného asfaltu... A nehodlám s tím nic dělat. Takže mě mí oblíbení excentrici z CdG opět potěšili, protože mi všechny mé obskurní libůstky tohoto druhu naskládali do jednoho flakonu. A nutno říct, že spolu koexistují v obdivuhodné harmonii. /Možná je to tak, že jako všichni lidé bratry jsou, tak všechny vůně, ve kterých konzervativní a necitliví jedinci beze špetky představivosti vidí/cítí spíše pachy, jsou taky bratry a souputníky - a dobře vědí, že v jednotě je síla./ Jsou tu - spolu a nerozlučně spjaty - kouř z drahých cigaret, jejich popel rozpadající se v reklamním popelníku, dým z výfuku startujícího auta, hlína usazená v podrážkách pracovních bot, pak trocha syntetické pryskyřice a citrusový detergent. Prostě bezva jízda... /A pro lidi mého druhu v podstatě aromaterapie.../
![]()
CdG je snad jediná módní značka, která má v portfoliu tolik zajímavých parfémů, které jsou kvalitně zpracované & nehrají na jistotu...
CdG je snad jediná módní značka, která má v portfoliu tolik zajímavých parfémů, které jsou kvalitně zpracované & nehrají na jistotu...
Naprostý souhlas.![]()
Líbivku líbivou v jejich portfoliu aby pohledal.
Osobně mám navíc slabost pro jejich kadidlovou sérii.
Podle mě Ouarzazate. A za úvahu stojí i Kyoto.
Na Blackpepper myslìm několik týdnů. Po recenzi euridike
na Floriental jsem si musel nahodit atmošku archivnìm odstřikem a vůni slušel i chladný máj. Cìtil jsem se jak rozcuchaný gejšák, co unikl spárům čérnovlasého samuraje.
jerry ke slabosti pro kadidlovou řadu se hlásìm též![]()
Za mě bude do mìrně sladka Kyoto.
Osobně mám navíc slabost pro jejich kadidlovou sérii.
Zagorsk má dlouhodobě jisté místo na mé pomyslné poličce, ale unosila bych všechny jejich kadidlové vůně. Celkově a dlouhodobě nejoblíbenější vůně z jejich portfolia je pro mě CdG2, ta je prakticky nenahraditelná.
euridike Souhlasím, tu si pořizuji opakovaně. Jediná nevýhoda je ten neprůhledný flakón, to mě znervózňuje.
Já mám dlouhodobě obavu, aby CdG2 nepřestali vyrábět, protože CdG2, Outrageous F. Malle a Jasmin et Cigarette ELdO jsou pro mě zásadní a nenahraditelné.
Vyzkoušela jsem Wulong-Cha od Nishane. Nádherná čajová vůně, teplá, oblá. Jen kdyby vydržela déle.
https://www.parfumanie.cz/database/detail/wulong-cha-nishane-istanbul
Sweet Potato Kdyby vydržela déle, tak ji mám už dávno na poličce.
euridike To jsou všechno velmi specifické vůně, těžko by se za ně hledala náhrada.
Fleur Škoda. Ještě za ty peníze.
Tedy nechci zbytečně provokovat
, ale na mě drží dobře. Ale protože mám nasyslenou původní The Vert od Rochera, tak ji (naštěstí) nepotřebuji.
Já asi přestanu vymýšlet a koupím osvědčený Philtre Ceylan.
No a samozřejmě Russian Tea od MM, toho mám při dně. O ten bude nejlíp zas napsat Ježíškovi.
Rose Exposed (Tom Ford) - keř obsypaný něžnými růžovými růžičkami, který se vymyká coby unisexová vůně mé fantazii. Ovšem nenápadně se mezi růžové plátky začal vkrádat sladký tekutý pepř s jemnou sladkou kůží a najednou to přestala být něžná dívčí růžička. Posléze se přidal dřevitý sladce kouřový balzám s pár kapkami jemného růžového oleje a pár suchými stonky i s trny. Má zároveň blízko i k Rose de Russie, ale ta je mnohem "hřmotnější" Opravdu je to unisex, a to hodně povedený.![]()
Já asi přestanu vymýšlet a koupím osvědčený Philtre Ceylan.
Ak by si mala miesto, kde ho vieš kúpiť, poraď mi, prosím, ťa. Pretože mi vychádza, že sa už nevyrába.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje