Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 13:20

Fleur Trochu si od toho slibuji temnou inspiraci pro nějaký pěkný projekt.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 14:44

Mitziúplně tomu rozumím. Přežila bych to, ale byl by to nesmírně chudý život- necítit jarní vzduch s příměsí šeříků, jabloní, lip, necítit půdu po dešti, jídlo, co kupuju a vařím, les v létě, úly- když je teplo a včely medujou...

Luna black on black, ten první odlaz. A zrovna, když jsem se vydala z peněz

Miru dneska mi přišly vzorky z Ingredients včetně Dee April, zrovna zkouším tu Barroisovu tuberózu s paprikou.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 15:31

marieu 

...a?, tvoje dojmy?

(na mne to byl propadák, zrovna tak Tilia. Obě vůně jsou jinak velmi často chválené)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 16:09

Musk Butterfly Kilian

...krásná pudrovka.

Kdo má rád Teint de Neige, ale je pro něj příliš intenzivní svojí pudrovostí, nebo celkově příliš "hlučný", tak

Musk Butterfly je jeho sofistikovanější, hedvábnější a něžnější verzí.

Mohérově kouzelná...

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 17:21

Miru tak jsou lepší tuberózy... Tilia by se mi líbila, mám ráda vůni lip, ale měla strašně protivnej vikslajvantovej tón. Příšernej plast. A intenzivní. Zkoušela jsem ji v práci a chodily za mnou po chodbě porodní asistenky a ptaly se na ni, sillage se jí nedá upřít a v té stopě je možná i pěkná. Na kůži ne-e.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 17:27

marieu 

...hmmm.

Já právě tam měla takovou lehkou tuberozu, příjemnou. Žádná živočišnost nebo intenzita, fakt jak noční vánek. Ale pak se to zvrtlo jen v teplou zelenou trávu. 

No, ale teď jsem četla příspěvek a jsem za něj ráda, protože se mi objasnilo, proč na mně vůně voní často odlišně oproti jiným

https://www.instagram.com/p/DI_6XFRIokF/?img_index=5

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 18:51

Miru já tam měla tu papriku chvíli syrovou- a zelenou. Jemná tuberóza by pro mě byla od BDK. Tuhle jsem nechala vyhřát na sluníčku a byla tak akorát- ani málo, ani moc. Dojezd je pěkný.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 19:00

marieu 

...tak to máš ještě dobré, pěkné.

Jsem moc zvědavá na Tvé další zkoušené vůně.!

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 19:11

ad Dee April Dee April

...konečně jsem přišla na to, odkud tuhle vůni "znám" -

veliká podobnost s vůněmi Jovoy, způsobem jejich zpracování i jistou podobnost s určitými vůněmi - např. Pavillon Rouge hlavně, pak  blízko i Dee April I., II. k Jus Interdit, Les Jeux sont Fais, Psychedelique 

...a ještě - vůně Ballroom Boheme Wienerblut má podobné složení jako vůně Dee April II

Čili parfumerka mírně obměňuje svoji oblíbenou kombinaci ingrediencí

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 01. května 2025 21:10

marieuTen první odkaz je nádhera. Mimochodem...ta firma patří rodině zpěváka skupiny Sigur Rós.Rozhodně mám v plánu návštěvu, prý je ten prostor krásný.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 02. května 2025 00:11

Luna tak to je bomba! To si užiješ . Těším se na recenze.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 02. května 2025 03:46

Luna 

...jj, taky mám od nich něco v tužebníku.

Krásné flakony, celé zajímavé...

Máš krásné těšení

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 02. května 2025 08:20

Jsem moc zvědavá na dojmy dalších zkoušejících u vůní 

Dee April.

Po několikerém zkoumání jsou to pro mě osobně jemné vůně, pěkné, příjemné, líbivé, no, na mne příliš intimní,

a poměrně hodně sladké. Relativně nejméně sladká je I.

(vzdálené typově podobná Ligno Jeroboám)

Hloubka, temnota, černá, tíha, dekadence, atp. žádná -

resp. nemít ty vůně černé flakony, tak mě vůbec nenapadne výše uvedené výrazy s těmito vůněmi spojovat.

Jo, a flakony jsou opět obšlehnuté.

Nemohu si vzpomenout, co je to za značku, ale stejný tvar flakonu, akorát že průhledný a čelní plocha/tam, kde se píše název vůně, "potažená" jakoby zlatou vrstvou, víčko, myslím, zlaté.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 03. května 2025 17:50

Hundred Silent Ways X (Nishane) - kůže v hlavní roli - zpočátku jemná, postupně začala nabírat na síle, objevilo se lehké zakouření a kromě pudrově cukrové sladkosti už nic dalšího. Na můj vkus je ale dost lineární. S původní Hundred Silent Ways nemá nic společného.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 03. května 2025 18:30

Miru 

K obšlehnutým flakonům zn. Dee April - mně připomínají jeden typ flakonů značky Franck Boclet...

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 03. května 2025 18:45

D'Orsay Vouloir Être Ailleurs C.G.

Ach ano, chtěla bych být někde jinde, pod rozkvetlým trojlístkem lip, těch staletých někde na kraji vsi se zašlým litinovým křížkem, s výhledem na políčka za vlahého červnového rána. Nad hlavou bzukot včel a omamná, svěže sladká vůně jejich květů. (citronový list dělá vůni lípy velmi realistickou). Seděla bych na akátové lavičce  a dumala, jestli je lípa opravdu zlodějka medu, jak tvrdí otec, nebo jak se to s ní doopravdy má. (Vžycky říkal, že lákavě voní, láká včely, ale za suchého počasí nedá tolik nektaru, aby z ní byl opravdový lipový med, včely omámené tou vůní obletujou celé stromy a nesbírají nektar jinde, ze kterého by měly větší užitek- že lipový med vznikne jen když je vlhké počasí a lípy v plném květu). Ale jen jsem zavřela oči, jak mávnutím kouzelného proutku lípy mizí a sedím úplně náhodně, mimochodem (en passant) vedle rozkvetlého akvarelového šeříku. Kouzlo je pryč, šeříky už přece kvetly v máji.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 03. května 2025 19:19

marieu 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 04. května 2025 06:52

euridike 

...vím, které myslíš. Ale ty "moje" jsou ještě víc, je to to samé, jen "ve zlatě"

(jsem od té značky měla i svého času něco v tužebníku, a nemůžu vzpomenout, co to bylo...)

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 04. května 2025 08:48

marieu Je ako Tilleul alebo sa v niečom líšia? Podľa zložiek by malo ísť o totožnú vôňu.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 04. května 2025 09:34

Biely kvet původní od D'Orsay? Tu bohužel neznám, nemám srovnání. Tahle verze nabrala rychle směr En passant, dneska je chci zkusit simultánně.