Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 18. června 2025 19:16

Citizen X Ex Nihilo

Velmi příjemné, čisté osvěžení...

...vše je do sebe prolnuté najednou -

jen chvilinku jako první vnímám jehličí a pryskyřice

měkce nasládlé a současně měkce větrové pepřem,

chladivé pohlazením kosatcových květů,

kdy ona chladivost téměř nepostřehnutelně

přejde do podprahově fougere, opět chladivých a opět pepřem nasládlých,

mydlin.

Měkce nasládlé mydliny svěží díky teplavému jehličí,

uklidňující...

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 19. června 2025 03:51

ad L´Entropist

...nejvíce zaujala asi ta s kávou, nejpříjemnější(odhaduji dle tónů, nenasadila jsem si z lenosti brýle...) - Dorian´s Spleen,

pak ta s pomerančem a kadidlem, ale nic objevného, taková klasika - Altamura

pak byl moc hezký a příjemný začátek, protože pak to zmizelo, řekla bych klidně, že ve složení je i kosatec, jak to hedvábně hladilo - Dawn Whispers

zbytek byl nijaký.

Intenzita velmi mírná, spíše tělová. Výdrž tristní

Offline woman27
500 příspěvků moje polička 20. června 2025 15:36

L'eau rêvée d'eliya Sisley

… aneb jak jsem našla autentickou vůni fialky se zelenými lístky.
Je teplý letní den, kráčím loukou a najednou cítím zřetelnou vůni fialek. Přijdu blíž ke stromu a kolem kvete plno drobných fialinek a voní čistě i s zelenými lístky - jako v chladném jarním vzduchu. Uff, musím se uklidnit, napiji se svého citronového zeleného čaje a přestříknu se svou lehkou vůní bergamotu.
Neřeším, fialky v létě - proč ne? Pár si jich natrhám a přidám ke květům tuberózy a pár jasmínům do vázy.
Osprchuji se, cítím vůni čistoty a květů, které povlávají někde v dáli. Ještě zahraju na své „sladké“ dřevo a moje vůně se usadí na zeleném pižmovém obláčku.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 21. června 2025 17:37

Deziro (Nishane) - vůně vzduch-voda přinášející zdáli vůni citrusů a nasládle dřevitých bylin. Typově připomíná spíš kolínskou v jemně hřejivé podobě. Bohužel má značnou slabinu v intenzitě i výdrži.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 24. června 2025 21:45

The Other Side of Oud (Atkinsons) - lehká sladce ambrová kůže (a to je jediná podoba oudu v celém vývoji) s perníčkovým kořením, káva v podobě vzdálené ozvěny café latté. V dojezdu pak jemně zaolejované dřevo.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 27. června 2025 16:43

BOUQUET HYPNOTIQUE Katana Parfums

Nedávno jsem se naučila říkat slovo 'chci'. Já byla vždy samé 'přála bych si, ráda bych', ale nikdy jsem se neodvážila něco chtít. Teď už ano /divili byste se, kolik lidí to nemile překvapilo/. A říkám to proto, že tuhle vůni chci...

Je v ní vše, co miluju. Hloubka a zenová touha, můj oblíbený oxymoron, prostor pro duši nekonečný jako irské pláně, čistý zelený chlad brzkého nedělního rána /... you know how us Catholic girls can be.../, závrať z pohledu na nebesa ukradená ze Sixtinské kaple, vzpomínka na dětství - jdu letními poli s pohledem upřeným na oblohu nad obzorem a vím, bezpečně vím, že kdysi dávno se vše ve světě otočilo o sto osmdesát stupňů a moře s větrem hnanou pěnou se stala nebem, utvrdím se v tom vždy, když zvednu oči, nikdy se na tom nic nezmění, je to uklidňující a opojné zároveň, vše dává smysl a nekonečně pluje, přes všechna slova /dnes nechci růže, dnes chci vřes/, přes sépiové bouře ve sklenici od herinků, přes zpěv bílých holubic, jež se zlatými kroužky v zobáčcích odletěly ze starého svatebního oznámení. 

Výjimečná vůně. 

Tmavé, svěže nahořklé zeleno s větrnými nitkami /v mých představách čerstvá meduňka a mladá citronová tráva/, pustoryl a origami lotosové květy rozpouštějící se na hladině /... we're gonna be sinkin' soon.../, doteky růžového oleje a oudové křižmo barvy mnohokrát dotýkaných buddhistických mlýnků. 

Jiná, přesto tak důvěrně známá...

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 27. června 2025 17:01
Online Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 27. června 2025 17:26

euridike Je zajímavé, jak tato značka umí najednou zkušeným parfumaniačkám brnknout na duši, že?

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 27. června 2025 19:37

euridike Korsičanka 

...až nyní jsem koukla na složení a tu krásu má na svědomí nejvíc sibiřské pižmo, thajský oud a lotos. Ty umí čarovat...

Offline luciole
1213 příspěvků moje polička 27. června 2025 19:57

Dneska jsem si všimla v paláci U Stýblů na Václaváku nového obchodu Scentisimo - mají tam vůně Rancé 1795, I Profumi di Firenze, La Maison de la Vanille, Step Aboard. Nezkoušela jsem zatím nic, už bylo zavřeno.

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 27. června 2025 19:59

euridike Na základe tejto tvojej prekrásnej recenzie som normálne po nej zatúžila....

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 27. června 2025 20:16

Miru

... ...

Korsičanka 

Máš naprostou pravdu, nevím, kdy naposledy mě nějaká vůně takhle nadchnula...

Biely kvet 

Děkuju , ta vůně je, tedy alespoň pro mě, opravdu výjimečná, složením, zpracováním, konzistencí /vnímám ji jako vyloženě "hmatatelnou" vůni, jako by bylo možné se jí dotknout/, nádherný minimalistický flakon jako bonus, byla radost ji potkat, objevit... 

Online Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 27. června 2025 21:00

Biely kvet Tak se modli, ať ji zase Katana vyrobí - jako náhle jiné limitky:)

Offline Woody
příspěvků moje polička 29. června 2025 10:57

Favonius Nishane ex exclusive Harrods now London

Favonius ...bůh západnìho větru, posel jara a svěžesti, milý toť bohyně Flory.

Aneb cestou do Husy na provázku v Notinu ...jejda to je Nishane nebo Amouage?Když z Řecka fouká na Blìzký východ ...hedvábný tok vonných molekul...ahá tomu asi Miru řìká tavenina...krásný nečajový bergamot, měkký olejovitý pepř, vláčné stvoly šáchoru, luxusnì bylinkové seno pro arabské plnokrevnìky, zasychajìcì navlhlá jatelina, vypulìrovaná dřevěná stáj pana šejka a vypulìrovaný kůň klimatizovaný savanovým vánkem. 

Mìrně se rdìm, prej je ta vůně taky o růži.

Barva flakonu sedì. 

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 01. července 2025 21:42

New Look Maison Christian Dior

...pěna z měkce mýdlové ambry/pěna z, ambrou nasládlého, změklého mýdla

s podprahovým, delikátně antracitovo nazelenalým popichováním z kadidla.

A nebo - změklou, zlatou ambrou nasládlé a měkkými mýdlovými vločkami krémově ohlazené

kadidlo.

...hutná, bezgravitační oblaka

Velmi příjemné

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 02. července 2025 04:17

Comete Chanel 

je

kouzelná!.

Zpočátku voní téměř samotný, hebký, delikátně dřevitý kosatec. Ale pak, vlastně po chvíli se vůně usadí ve své dokonalé finální poloze - 

chladivě hladivé, oblé, vlaze krémovo pudrové, luxusně jemně nasládlé,

kdy kosatec, jak mikro slídové úlomky dodává celé kompozici hvězdný třpyt...

Ano, intenzity jemné, ale výdrže solidní. 

...když jsem opakovaně, téměř nenabažitelně nasávala tuto vůni,

požitkem jsem přivírala oči...

(vlastně souhlasím s blackviolet )

((nádherné zpracování kosatce s otočníkem a pižmem))

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 02. července 2025 04:37

Bois d´Argent Christian Dior Privée

...v porovnání s New Look je toto kadidlo delikátnější, sofistikovanější, zásluhou kosatce hedvábnější, luxusně namýdlověle krémovější.

Vlastně má svým vyzněním mnohem blíže k vůni Comete Chanel. 

Protože onen kosatec je zde okamžitě součástí celkové kompozice, nemá ani chvíli sólo jak v Comete, ale naopak ihned se podílí na lahodnosti a komplexnosti vůně celé.

Určitě je ve složení ingrediencí více, tipovala bych pižmo, vanilku, otočník nebo heliotrop.

Bohužel oproti zmiňované Comete je intenzity velmi velmi mírné, a vnímám diorův kosatec i jako hůře držící, takový efemérnější, no naopak zase ještě lahodnější oproti kosatci od Chanelu, a takový nadýchanější - jak luxusní prachová labutěnka...

...vlastně neustále píšu o kosatci. A kadidlo.?.

Pouze v úvodu je patrné, velmi příjemně, jako taková vonná kadidlová pavučina, jež křehký květ objímá, aby se do něj po určité době, nepostřehnutelně absolutně vpila...

(narkotická krémová pudrovka)

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 02. července 2025 04:44

Bois Talisman Christian Dior Privée

Vanilka.

Lahodná vanilka.

Luxusnější, vymakanější, leč ne nepodobna vůni Gentle Fluidity Gold MFK

(zde tedy bez pichlavosti muškátového oříšku a bez alkoholové větrovosti z jalovce).

Jinak téměř totéž. A určitě je tam více ingrediencí, než pouze dvě uváděné.

...jakoby vám na kůži ona vanilka tlumeně, tiše naléhavě hořela na krémově tekutých santalových dřevech...

Příjemné, ale neobjevné,

lineární.

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 02. července 2025 04:54

Lucky Maison Christian Dior

...lahodné konvalinkové mýdélko(v tom nejlepším smyslu slova)

ještě i s dalšímí bílými kvítky.

tlumeně křupavé, tlumeně hebce a měkce křehce šťavnaté, krémově bílozelenkavé.

Kdo má rád konvalinky, romantiku - moc pěkné...

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 02. července 2025 05:13

Dioriviera Maison Christian Dior

je na první dobrou velmi příjemná a současně, hned i něčím zvláštní...

...namléčněle delikátně měkce nazelenale dřevitá,

chutná fíkovost

v kombinaci s květy růží

(přesněji - abstraktní květiny, protože vyloženě typická růžová vůně zde není, spíše zabarvení vůně do ne pouze fíkově gurmánské roviny)

s podrahovými, ultra jemnými tóny

kouře..!

Ano, myslím, že ve složení je i vetiver, který mívá jistou kouřovost někdy na svědomí.

A to je ono ovzláštnění celé kompozice.

Dioriviera voní měkce a zároveň má v sobě i jakési vniřní sametové drhnutí z tuhých ale poddajných fíkových slupek a teplou krémovou namýdlovělost.

Viděla bych ji ideálně do letních večerů, kdy vzduch už jen chladivě hladí, osvobozuje a uvádí člověka do sladkého spočinutí...