...přesně - ach, ty reformulace...
Jj, jasně, že se občas i v současnosti vyskytnou originální/osobité a kvalitní vůně ![]()
...přesně - ach, ty reformulace...
Jj, jasně, že se občas i v současnosti vyskytnou originální/osobité a kvalitní vůně ![]()
...já ti věřím, ráda čtu tvé recenze
Neopomeňme původní růže od Malleho a Tauerovy růže. Určitě je jich ještě spousta dobrých, ale bohužel většinou předreformulačních. Jsem zvědavá na Tauerovu "novinku" Rose Absolue
si tak trochu myslim, ze to bude Rose Flash ![]()
Edit: a koukam nejsem jedina, kdo si to mysli.
andry Však se už těším na porovnání - letí ke mně odstřik:))
Aphorismes by Dominique Ropion
Innocent Tuberose
Zelená a krémová tuberóza, moderní ve své lehkosti bez tíže kafrových a indolických tónů. Mladší sestra Carnal Flower.
Po citrusovém začátku s bergamotem, grapefruitem a zázvorem ji tady máme, v obvyklém doprovodu jasmínu, pomerančového květu a také ylang ylangu, který prosvítí zeleň a krémovost pár slunečními paprsky. Nevinná je možná ve srovnání s jinými tuberózovými peckami, nemá jejich opulenci a vyzývavost, ale jí stačí být přirozená, aby vynikl její půvab.
My Clémentine
Opravdu komplexní a bohatá citrusovka s nevídaně dlouhou výdrží na tento typ vůně.
Zelená mandarinka s nahořklým pomerančem a neroli a s lehkou ovocností rybízových pupenů, se svěží mátou a petitgrainem. Ale není to vlastně jen a jen citrusová vůně. Velkou roli hrají i květiny, jasmín a pomerančový květ, a hlavně mechy a pačuli, které vytvoří efekt chypre. Ty přetrvají nejen citrusy, ale i květiny, a zůstane nám něco jako vůně lesíka v Středomoří.
Encens Insensé
Lehoučká květinová kadidlovka. Na začátku je svěží, citrusově zázvorová a okořeněná růžovým pepřem. Kadidlo je prostoupeno květinami, v tomto případě růží a na chvilku i fialkou, a objevi se i vodní tóny a mořské trávy. Což ve spojení s kadidlem je trochu zvláštní a působí poněkud synteticky. A v duchu moderní syntetiky se vůně usadí na dřevitých, ambrových a pižmových tónech.
si tak trochu myslim, ze to bude Rose Flash
Edit: a koukam nejsem jedina, kdo si to mysli.
Jsou skutečně totožné. Lišit se budou při porovnávání maximálně tím, s jakou šarží Rose Flash bude člověk srovnávat, ten vysoký podíl přírodních složek vždycky výsledek trošku ovlivní.
Victrix Profumum Roma
...hebká, delikátně větrová hustota
...svěží měkkost/měkká svěžest -
nasládlý,
pružně bezgravitační,
chuti plný pepř a s ním,
téměř v prach, v rukách nadrcené, suché vavřínové listy,
jenže současně i ty ještě živé, právě urvané se stromu a nyní mnuté v pěst zatnutých dlaních,
kdy mezi pevně sevřenými prsty se snaží nenápadně proklouzávat pomalá, jemně lepkavá rostlinná míza chutnající po kopinatých aromatických lístcích...
..pak,
k tomu
luxusně ultra jemná pikantnost z koření, no,
zároveň s ní i
- ó, ano!, nikdo mi nevymluví, že zde není pačuli!?!, je. Trvám na tom -
pačuli...
...houževnaté listy máčené, macerované v decentně naalkoholovělém sirupu
(velmi kvalitní chlast)
svařeného na, tlumeně zelenavě, akurátně nasládlou nit,
a ještě k tomu, podprahově,
vlhkost z chladných kamenů, šero úzkých uliček, pach těžkých dřev držících pohromadě ve formě masivního nábytku, polstrování ze silné kůže, nyní již změklé letitým používáním, efemérně dráždivě navalující a současně nesmírně erotizující odér nepostřehnutelně tlejících vysokých dřevěných oltářů s olupujícími se barvami pokrytými patinou věků...
Jen si tak přivírám oči, slastně nasávám lahodný mok ze své kůže a
za zavřenými víčky vidím Řím,
cítím jeho vůně a slyším všechny ty zvuky, které k němu patří a
je to
slast...
...každý má svá
soukromá,
malá velká vítězství...
((dobře, jestli tam to pačuli fakt není, tak
hutné vavřínové listy v narkoticky pižmově mazlavém provedení))

Miru
vida, musím si ji připomenout, už je to dlouho... Victrix taky, překrásné obrazy z nich máš
...jej, Ty jsi tu.?! Piš, prosím, Tvoje texty jsou perfektní!, moc ráda je čtu...![]()
Lust in Paradise Ex Nihilo
...hmm, vlastně -
nádhera!
Ale jen chvilku...
...úvod je famózní zpracování růže na lahodně pižmovo aldehydovém obláčku
(blahé paměti Stella Stella McCartney a O de Azur Lancome),
pak velmi hezká jahoda ráchající se ve smetaně i se zapomenutým zeleným lístečkem
(a možná i jedna malina a kulička rybízu).
Je to akorát intenzivní a pěkné.
Jenže rychlá změna a na kůži mám blíže nespecifikovatelnou, květinově ovocnou směs.
Jako jo, příjemnou, držící(jak jinak), no, jaksi nepřirozenou.?.
(něco jako filtry na insta odstraňující vrásky a nevhodné fleky, kdy tvář pak JE hezká, ale "vygumovaná" příliš,
krásná leč prázdná...)
Luxusní(cenou) verze vůní Chloé.
Takže kdo má rád vůně značky Chloé a chtěl by něco jiného, ale vlastně stejného, tak prosím...

Spiky Muse Ex Nihilo
Chemie.
Cedr, jakožeovoce, jemný pepř.
V drogerce za třista max.
...jako kde je ta exploze koncentrátů růzí.?!, pistácie?!, smyslnost z ambry, tonka.?..
To vzali asi popis z jiné vůně, ne.?.
(aneb vtip za solidní peníz)

Ilio Diptyque
čisté tričko nebo košile - okamžitá asociace po přivonění ke kůži bezprostředně po nástřiku.
A jo, pak fakt vůně opuncie, její jemná nasládlá svíravost a současně tlumená svěžest,
a jakoby v opunciovém toniku se oplachoval kosatec, jenž touto lázní měkne a vláční,
téměř žádné drhnutí, jen pocit, jako když vytahujete třeba zapomenutou jablečnou slupku ze šťávy kompotu...
Naovocnělé, hebce vánkově jasmínové, osvěžující, teple chladivé, příjemné

Ylang 49 Le Labo
...prvotní vjem -
lahodný, měkce mydlinkově nasládlý větvičník
s téměř načokoládovělými podtóny,
kdy
nejspíš hustá pěna vyšlehaná z benzoinu, máslového ylangu a poměrně masité gardenie
vytvářejí tento nagurmánštělý dojem.
Vlastně -
pak se vůně otočí a
uvědomuji si, že naopak
ylang má hlavní slovo a ostatní ingredience ho dobarvují, dochucují, ohlazují a
ještě pak, po chvíli,
více
cítím zeleně houbičkovité gardenie
ležící na mechových polštářích nacucaných děštěm
(šťavnatá mechovost/chuti plná, vodně lesní zeleň),
jenže do gardenií pálí shora slunce a
z květů barvy slonové kosti tak vytahuje jejich typickou, sytou,
delikátně pižmovobílokvětinovou vůni.
49 se opět mírně mění,
houstne zásluhou pačuli - pačuli hutné a současně bezgravitační,
houževnaté a zároveň měkké,
tmavé khaki tóny a podprahové doteky vintage pout pouri i s pár drobky z přeschlého tabáku zapomenutého cigára(vetiver).
Dekadence/distingovaná živočišnost ukryta v eleganci.
...chlad,
adrenalin,
vášeň, touha,
chtíč.
Ode zdi
ke
zdi...
...pevný
stisk
a
hltání,
sedřený
záda,
spálený
lokty i
kolena,
prostě
božský
......
Nic
není
pryč...
Jediná postava, jež mě okamžitě napadla -
(...nevím, proč se mi ta vůně tak líbí.?.,
jeden z důvodů/možná i proto, že držím cigáro úplně stejně jako ona...)

Erba Pura (Xerjoff) - svěží dřevo nasáklé bergamotem pomalu sládlo do dřeva sladce ovocně sirupového, přesto stále s dávkou svěžesti. Ale v dojezdu začala převládat sladce ambroxanová syntetika,
Dnes dva různé kosatce:
WienerBlut: Ballroom Bohème
Krásný máslový kosatec v jemné a sofistikované vůni.
Vídeň kdysi dávno, když na trůně seděl císař a Johann Strauss slavil úspěchy se svými valčíky a polkami.
Elegantní dámy se vznášely nad dřevěným parketem v obláčku pudru a ve vůni tabáku galantních pánů.
A ten máslový kosatec na vanilkové tonce je zkrátka skvělý.
d'Orsay: Tonka Hysteria
Kosatec na krémové mandlové tonce a vanilce, doplněný o teplé a jen lehce zakouřené kadidlo. Balzamický benzoin a pudr a trocha karamelu se skořicí, takřka gurmánka. Ne hysterická, ale hodně výrazná vůně, která jde do prostoru a má nekonečně dlouhou výdrž.
Ballroom Bohème se po asi sedmi hodinách loučí, Tonka Hysteria, která ji od začátku válcovala, je tady pořád ve velkém oblaku.
Obě jsou pěkné, ale Ballroom Bohème je mi nějak bližší, mám ráda, když vůně šeptají a jsou tady jenom pro mě. A ten kosatec.
...Ballroom zní krásně.!
A Tonka - oblak?, prostor.?. Noo, to bych chtěla na někom zažít...![]()
Miru Ballroom na tebe bude určitě moc slabá, když ani intenzivní Tonka na tobě nedržela. Na mě intenzivní až moc, asi by mi to vadilo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.