Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 23. července 2025 10:57

...rychlý průlet/jen dojmy - 

Cometé Chanel - tak jsem znovu čichala, zda tam ten třešňový květ najdu a, jak občas zmińují recenzenti, i já tam nakonec vnímám jistou podobnost s vůněmi La Petite Robe Noire/bergamot,nějaký teda třešňový akord, růže. Ale je to v jemnějším,ne tak jasně ohraničeném provedení. Když jsem si tuto jistou "růžovost" uvědomila, už se mi vůně tolik nelíbí. Protože je tím poměrně líbivá, méně osobitá.

Privé Vert Malachite - šťavnatá sytá zelená bílokvětinovka, napadla mě asociace Aura Thierry Mugler bez rebarbory

Cristalle EdP - opakovaná zkouška, opakované zjištění, že na mně nedrží vůbec

Gold Immortals Extrait - příjemný, zapomenutelný, nedržící

Privé Iris Bleu - je opravdu krásný, chladivě hladivý kosatec, kdy osciluje, ale velmi příjemně na hraně mezi totální, jakoby skelnou hladkostí modrofialových květů za měsíčního svitu a

delikátní drsností tuhých, leč křehkých zelených stvolů

Bal d´Afrique Absolu - nuda, nedrží

Ylang Spirit - nudná, příjemno, které zde již je x krát, nějaká nasládlá mandarinka/takový ten typický mandarinkový/lákavý úvod, pak nějaké bezpečné květinky, pak - rozmlženo...

Perfect Oud Extrait Mizensir - napřed jsem nechtěla na kůži ani dát, protože u rozprašovače poměrně intenzivní oudový dojem, dost dřevité, relativně hrubé. Hm. Nakonec jo, na kůži a 

hebítkaté, jemné, nasládlé měkké cedrové dřevo, intimní a rychle zmiznuvší

Celou značku Mizensir vnímám jako líbivý mainstream. Niche vůbec. Jediná povedená vůně je Golden Oud, ve smyslu že, nejen líbivá, ale i osobitá

Ze všech výše zmíněných vůní paradoxně nejlépe držel Iris Bleu...

Online Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 23. července 2025 17:26

Miru V podstatě souhlasím, jen Armani Privé Iris Bleu neznám a Golden Oud taktéž ne. Perfect Oud se mi kdysi líbil, neb nepřekypoval oudem.

Cristalle EDP mám staále chuť zkusit, na letišti se mi zdálo, že drží

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 23. července 2025 17:34

Korsičanka 

...tak to mě těší, že takhle něco vnímáme stejně

(ad Cristalle - víš, jakou mám tu svoji chemii..., když na tobě drží Baccarat, který na mně ne, třeba bude v pohodě i Cristalle)

Iris Bleu určitě zkus, fakt je to takové pohlazení chladné ale živé, laskavé dlaně, tiše lahodné...

Golden Oud má v sobě lahodnou růži, resp. celá kompozice je velmi lahodná, oud je velmi mírný, elegantní.

Zajímalo by mě, jak by jsi tyto dvě vůně cítila ty

13410 příspěvků moje polička 23. července 2025 17:43

Miru Až se dostanu zas do Prahy, Modrý Iris někde zkusím, bude-li. Ale po vzorcích netoužím:) Alberto Morillas mě moc nebere. Cristalle zkusím určitě!

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 23. července 2025 17:44

Korsičanka 

...u Mizensir o nic nepřicházíš...

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 25. července 2025 19:43

Tuberéuses Castane Lancome

...čajově, prodýchaně navanilkověle máslový ton a k němu, ve chvíli,

fakt, pražené mleté oříšky, lískové,

už z nich máte v ústech rozmělněnou, lískooříškovou kaši a na patře zbytky mírně nasládlé, vláčné cukrové vaty.

Po další chvilince se typická vůně oříšků pro Popelku rozmlží a, ano, přechází spíše do kaštanova...

Tuberoza.?.

Nevědět dle názvu, že by tam měla být, nehledala bych ji tam.

Vůni vnímám jako nějaký, blíže neurčitelný dezert, podprahově máslový, s měkkou průhlednou glazurou, barev sytě žlutooranžových s velmi dobře ukrytými, jemnými květinami, jež nelze vůbec specifikovat.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 25. července 2025 19:54

Jasmine Bel Musk Emirates Pride Perfumes

delikátně naalkoholověle naovocnělý jasmínek.

Vůně působí jasně, plazmaticky třpytivě, velmi hladce.

...jasmín s ovocnou růží vyhlazeny pižmem do vysokého lesku.

Oud vůbec nevnímám.

Jedině snad dojmově, ve formě příjemné, velmi jemné, sofistikované pichlavosti, pocházející z výše zminovaných naovocnělých tonů.

...taková slunečná vůně

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 25. července 2025 20:02

Mimosa Supercritique Les Eaux Primordiales

...krásný začátek! -

vlaze pudrově mydlinkový, jak chmýří hebký, lahodný, téměř jakoby nasládle prachově kosatcový.

Pak ale velmi přitažlivý úvod zmizel a více se projevuje cyklámen, jenže ještě pak, ve chvíli vůně slábne a mizí, jako když sfoukáváte mimozový pyl ze své paže...

...zbytky vůně ulpělého žlutého pylu na vaší teplé pokožce

Značně intimní  dílko.

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 27. července 2025 21:17

Alexandria II (Parfum) (Xerjoff) - jemná nasládle bylinná s nádechem jemné přesušené a hodně dřevité levandule, postupně pak ještě suché květiny s dřevnatými stonky lehce zasypané sladce kořeněným ambrovým prachem. V dojezdu jemně dřevitá s vanilkovým pudrem a několika zrnky sladké skořice. Bohužel intenzitou je to pro mě spíš tělová vůně, zato na výdrž si stěžovat nemohu.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 28. července 2025 16:33

Korsičanka

...jak podle tebe voní duch, láska a světlo skrze šedavý kouř.?. Co cítíš ty.?.

13410 příspěvků moje polička 28. července 2025 19:06

Miru Ptáš se stejně jako Werich v Císařově pekaři Ráda bych stejně jako Sirael odvětila:"RUM."

Ale cítím složky tak, jak jsou vyjmenovány: u rozprašovače všechny vůně z hlavy parfému ostré, v srdci zakulacené kadidlem, myrrhou, sušeným ovocem a příjemným fíkem. Hyacint ani opoponax, natož tousty teda necítím. V DD vše uhlazují ambra a santal, takže se vůně stává klouzavou, útěšnou, až chumlací. Všechno skvěle vyvážené se prolne a úvodní podoba s Rudis od Nobile1942 je po hodině jemnější a hladká. Úplně mi na ni teda sedne ten popis značky/parfuméraVýdrž na mém zápěstí 7-8 hodin. 

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 28. července 2025 19:12

Korsičanka 

...děkuju

No, taky jsem měla obavy z toho chleba

(občas to ve vůních je a mně to vadí, nikdy mi to s vůní neharmonuje, chlebový tón),

tak to zní celé moc hezky...

13410 příspěvků moje polička 28. července 2025 19:31

Miru Yes. A v Lulua ji mají, ale 267 Euro je fakt pálka

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 28. července 2025 19:35

Korsičanka 

...všechno je relativní...

Osobně říkám, že pokud ti zbyde na chleba a tohle ti udělá velikou radost, tak proč ne.?.

Co je měřítko na cenu za radost.?.

13410 příspěvků moje polička 28. července 2025 22:21

Miru To víš, že já se k němu nějak dostanu

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. července 2025 20:25

Nezkoušela jsem dnes, ale postupně a tematicky na cestách po propršených horách, v mechu, bahně, tlení a všudypritomnem jehličí.

Děkuji prďola za vzorky od Pineward, asi bych nedokázala rozlišit Fanghorn, White Fir, Snoqualmie nebo Brokilan, všechny byly nádherné.

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. července 2025 20:27

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. července 2025 20:30

Co se úplně vymykalo, byla vůně Velvetine, tu jsem si nechávala až do civilizace, moc se mi do ní nechtělo, ale nakonec mě úplně okouzlila a strávila jsem několik hodin ocichavanim rukávu místo konverzace, ale snad mi to místní odpustili, když jsem zrovna vyšla z lesů

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 30. července 2025 01:02

Mha Tvůj koment k Velvetine mě potěšil Pro mě (a pokud vím, tak nejen pro mě...) opakovaně bývá vůní, kterou používám na Štědrý večer. Ona se samozřejmě hodí i v jiný čas, ale se Štědrým večerem mi skvěle souzní.

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. července 2025 12:11

prďola

Tak na vánoce si to dovedu dost dobře představit, stejně jako na listopadový večer. 

A samozřejmě opakovaně zkouším Čaj o páté se zázvorem. Líbí se mi, ale zároveň nevím, jestli je to niche. Jestli ano, tak pro začátečníky a jestli ne, tak krásně vyladěný mainstream.