...rychlý průlet/jen dojmy -
Cometé Chanel - tak jsem znovu čichala, zda tam ten třešňový květ najdu a, jak občas zmińují recenzenti, i já tam nakonec vnímám jistou podobnost s vůněmi La Petite Robe Noire/bergamot,nějaký teda třešňový akord, růže. Ale je to v jemnějším,ne tak jasně ohraničeném provedení. Když jsem si tuto jistou "růžovost" uvědomila, už se mi vůně tolik nelíbí. Protože je tím poměrně líbivá, méně osobitá.
Privé Vert Malachite - šťavnatá sytá zelená bílokvětinovka, napadla mě asociace Aura Thierry Mugler bez rebarbory
Cristalle EdP - opakovaná zkouška, opakované zjištění, že na mně nedrží vůbec
Gold Immortals Extrait - příjemný, zapomenutelný, nedržící
Privé Iris Bleu - je opravdu krásný, chladivě hladivý kosatec, kdy osciluje, ale velmi příjemně na hraně mezi totální, jakoby skelnou hladkostí modrofialových květů za měsíčního svitu a
delikátní drsností tuhých, leč křehkých zelených stvolů
Bal d´Afrique Absolu - nuda, nedrží
Ylang Spirit - nudná, příjemno, které zde již je x krát, nějaká nasládlá mandarinka/takový ten typický mandarinkový/lákavý úvod, pak nějaké bezpečné květinky, pak - rozmlženo...
Perfect Oud Extrait Mizensir - napřed jsem nechtěla na kůži ani dát, protože u rozprašovače poměrně intenzivní oudový dojem, dost dřevité, relativně hrubé. Hm. Nakonec jo, na kůži a
hebítkaté, jemné, nasládlé měkké cedrové dřevo, intimní a rychle zmiznuvší
Celou značku Mizensir vnímám jako líbivý mainstream. Niche vůbec. Jediná povedená vůně je Golden Oud, ve smyslu že, nejen líbivá, ale i osobitá
Ze všech výše zmíněných vůní paradoxně nejlépe držel Iris Bleu...