Perfumed Prague Hinoki tea
Značku jsem zaregistrovala už před časem, ale až teď jsem na základě tvé recenze prošla ve zdejší DTB i ostatní vůně značky a složení se mi líbí snad u všech.
Perfumed Prague Hinoki tea
Značku jsem zaregistrovala už před časem, ale až teď jsem na základě tvé recenze prošla ve zdejší DTB i ostatní vůně značky a složení se mi líbí snad u všech.
krásné...
Madagascar (Gisada) - sladká jakožegurmánská, ale vše přebíjí syntetika (vytrvalý ambroxan). Až po několika hodinách ambroxan malinko ustoupil nepříliš sladké vanilce, ale ani tak to nepomohlo. Tahle drogerkovka má do proklamované exkluzivky proklatě daleko.
Acqua di Sale Profumum Roma
...minerální voda a její tiché řetízkování
...mořská voda a její hlučný šum
...jemný písek s drobounkými kamínky a jejich zvonivé šustění, když s vlnou běží zpátky do moře
...zelená myrta a měkká dřevitost jejích mladých čerstvých výhonků
...podprahová, jemně nasládlá naslanělost
...neustálý, stejného rytmu, pohyb
...příjemné nicnedělání
Na celé vůni je pro mě nejvíc pár chvil v úvodu, kdy zachytím lahodný odér mušlí i s jejich obyvateli vyvržené i s pár šlahouny mořských řas na neúprosné jižní slunce...
(velmi podobná, pro mě narkotická naslanělá živočišnost, jako ve vůni Sea of Grey Solstice)

Oud Stallion Maison Crivelli
...z růží slaďoučký úvod, sladký je i šafrán
Vůně je tlumeně, plně sladká, lahodná a
hebká -
jak hladit arabského plnokrevníka po jeho vyleštěné srsti...
...růže - její oblé, téměř namedovělé zpracování
(na začátku, chvilku, značné procentu cukru, nikoliv však nepříjemně)
do konzistence táhlého, teplého, třpytivého sirupu,
vonokvětka - spíše pouze její podprahové, delikátně naměruňkověle kožené akcenty, hebké jak koňské nozdry,
prach - může to být ten z udusaných cest, drah, nebo ten z kožených sedel, jež na rahnoví z bělostného cedru jsou delší dobu uložena
(nejspíš na ultrajemno namleté houževnaté pačuliové listy a tonka),
kouřovost - tichá a elegantní, měkká, líná až bezvládná, nonšalantní pokuřování nechutně drahých doutníků, flambování dezertů a jemná cigárka dam,
a pod tím vším, nebo, lépe řečeno, tím vším protéká neviditelný, neslyšný, ale neoddiskutovatelně přítomný, jak životadárný pramen - oud.
Sofistikovaný arabský luxus.

Aqua Celestia Cologne Forte Maison Francis Kurkdjian
je moc pěkná.
Osvěžující, sladká, podprahově delikátně nahořklá.
Optimistická(téměř naivisticky, v tom dobrém smyslu slova).
Slunečná.

Aqua Media Cologne Forte Maison Francis Kurkdjian
Přesně takhle jasně a postupně to je cítit:
...hedion
...pižmo
...bylina
...matcha
...delikátní citronky
...a pak takovej příjemnej plyšovej tón napříč celou skladbou. Leda by to byla pěna, která vzniká při míchání matchy metličkou a ona pěna pak jak téměř smetanový balzám hladí útroby.

...když porovnám dvě oudové vůně od Maison Crivelli, tak
Oud Stallion mi vychází jako měkčí, lahodnější, zaoblenější, elegantnější
oproti
Oud Maracujá, který je relativně "agresivnější" zásluhou rybízu a zesílených ovocných tónů, pižmovější.
Před pár dny v Praze ale jsem párkrát potkala Oud Maracuja a je to velmi příjemná stopa v prostoru.
Líbí se mi oba.
Včera přinesl MS61 hromadu vzorků, zase zajímavejch... mně se zalíbil Steam, Perfumer H.
Pěkná svěže dřevitě zelená vůně, vč. zelenýho čaje, malinko jehličí a s kapkou sladší citronády, myslím že by se mi nosila moc dobře.
RoSa - ty jsi myslím říkala že ti připomíná něco od Miller Harris? No není divu když ji dělala Lyn Harris, tos trefila!
Mně něčím, takovým vyzněním nebo jak to říct, duchem? připomněla Kitreu od Maria Candida Gentile, která se mi taky líbí moc.
barbucha fakt že jo! no, to bych do sebe neřekla, že jsem tak dobrej nos! ![]()
Já věděla že tě to potěší ![]()
Mha Jak je vidno, naše nosy se liší...a to je dobře. S jinými Pinewardy bych možná taky váhala, ale Fanghorn je krásné čisté jehličí, White Fir je les s výraznými pomeranči - ááách. Snoqualmie je na mně pačuliový sklep a Brokilan nepopíšu, ale je jasně pánský - asi oudem.
Takže upražené město plné slunce má na vnímání vůně úplně jiný vliv než vodou nasakly les.
Brokilan je pánský, jehličí ano, ale s dodatkem slané lékořice. Ve Fanghorn les, ale se sluncem a z horka praskajíci kůrou a pryskyřicí. Snoqualmie je pokácené dřevo a uskladněné v tmavě místnosti, kde vydechuje.
White Fir je jehličí je jehličí je jehličí. ![]()
Shodou okolnostì jsem dnes četl, že Lynn na vůni Steam pracovala deset let ... Má krásnou profesi.
Měl jsem od značky flakon Wood land a teď sem si sehnal pár vzorků z Ingredients. Čekám na chladnějšì počasì, neb žel na mně se chovajì jako eau de cologne. Přitom se mi lìbì.![]()
a značka Perfumer H není tady v databázi
Mně ta Steam držela pěkně a mocně zaváněla, ale fakt je že jen do večerní sprchy.
Miru aha... ale Steam tam neni - nebo blbě vidim?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.