Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 08. srpna 2025 03:46

RoSa RoSa 

...vidíš dobřeta vůně tam není

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 08. srpna 2025 04:14

Dincanto Profumum Roma

...vzorek mám už pár dní a pořád jsem nebyla schopna tu vůni nějak,

jakkoliv uchopit.

Až teď ráno,

ne sice úplně,

ale konečně trochu ano - 

Dincanto voní velmi příjemně.

Jako by jste tu vůni odněkud znali...

První dojem -

chce se vám říci, že je to něco jedlého, ale současně nevíte, co přesně, jaký dezert.?

(ano, příjemná, vláčná, měkká, akorát, sladkost).

Druhý, další dojem -

cítím cedr a každým momentem čekám, kdy mi poleze na nervy(což mi dělá často), a

ono ne.

Maskovaný, téměř pouze podprahový, tón pastelově bílozeleného dřeva dodává Dincantu neobvyklou vzdušnost

(a možná i onu nepolapitelnou ne/gurmánštinu)

Typově, vzdáleně -

Cuir Beluga, Tonka Imperiale Guerlain a k tomu italské panettone

(tady se krásně projeví pomerančový květ(píší mandarinka.?.) v podobě kandované pomerančové kůry).

...všechny uváděné ingredience si lze uvědomit

ve formě velmi vláčné, poddajné, přívětivé a laskavé

...souhlasím, je to jak přijet za mámou a vejít do kuchyně vonící teplým sladkým pečivem,

a nebo

nechat se obejmout od milovaného muže - jestli je to táta nebo manžel, partner, není podstatné

(...akcenty tabáku, likéru, uvolňující tíha...).

Zásadní je ten klid a pocit bezpečí, jenž jako hřejivý pléd tlumí vše zvenčí...

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 08. srpna 2025 09:31

...prosím, kdo znáte vůně/nějakou vůni Céline

- jaké jsou.?.

Nejvíce by mě zajímaly

Nightclubbing

Parade

Black Tie

Eau de Californie

La Peau Nue

Zouzou

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 08. srpna 2025 17:15

Korsičanka 

...četla jsem, co jsi psala o Aquincum - podle tvých dojmů to ale spíše vypadá na jemnou vůni.?.

Složení má krásné. A ta bříza, větvičník, kůže tam cítit nejsou.?.

Offline Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 08. srpna 2025 17:41

Miru Jemná teda není, jen mýdlová a zeleně květinová. Nic dalšího Tebou jmenovaného a ve složkách uváděného necítím. Ale moc se mi líbí. Vůbec ty vůně DL Jenkinse jsou bájo - velmi zvláštní.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 08. srpna 2025 18:42

Korsičanka 

...i tak to zní dobře

Offline Woody
příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:38

Sofistikovaná vůně hladké mramorové čistoty (aldehydy), prosvícená v modrofialových odlescích paprsků světla vyšších sfér (nebeský ozonický vzduch). Z hlubokého nekonečna se vynořují krystaly alabastrového kadidla, které se rozpadají na prach jemný jako moučkový cukr. Stačí fouknout do mléčného světla a třpytivý prach začne tančit chladným vzduchem. Kadidlo je aurické, tiše přesto jasně přítomné, nese celou vůni, nechává vznášet se ostatní ingredience kolem sebe. Křídla i zemitost vůni dodává patchouli (napadá mě Coco Mademoiselle) mě evokující křehký hedvábný papír zaprášený pudrem z androgynní vanilky ( nebo benzoe?). Parfémový extrakt nekřičí, ovšem je pro nositele jasně přítomný. Spíše než kostelní ho vnímám jako oduševnělý. Napadá mě sochařská tvorba Michelangela a pocit povznesení ze setkání s Davidem nebo Pietou. Za mě krásný počin z řad studených kadidlovek (Nudo, New look, Copal azur, Cardinal), vhodný do chladnějšího počasí. Via Francois Vierge á l´Encens

Offline MS61
76 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:57
Reakce na Miru:

RoSa RoSa 

...vidíš dobřeta vůně tam není

​A už tam je! :-)

Mimochodem dnes v práci Ink (opět Parfumer H). Velká spokojenost, jen výdrž a projekce nebudou v mém případě dostatečné. Chmm...

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 11:53

MS61 

...noo, to říká hodně lidí, o té vydrží a projekci.

Ale ona prý, parfumerka, to dělala záměrně, jako jemnější ty vůně

(což je podle mě i tou dobou, korektnost a hlavně nikoho nevylekat především. Nic pro mě).

Což je škoda 

Offline Woody
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 13:19

MS61 a Miru 

... pak si řìkám, v čem je to uměnì? ...v čem je ta hodnota 5000 Kč ... Jaký má smysl ta rychlá entropie? Co na vývoji takové vůně trvá deset let.

Neočekávám zájem okolì, ale chci jasnou komunikaci parfému s nositelem, šest hodin aspoň.Děkuji

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 13:22

Woody 

...už jsem to zmiňovala vícekrát - udělat vůní, která drží, má vývoj, má kvalitu, LZE. A takové vůně JSOU.

Ale hodně parfumerů a "parfumerů" buď na to nemají peníze, nebo za to nechtějí dát peníze(protože, když má něco/cokoliv k něčemu vypadat, vochcat se to nedá), a nebo to prostě a jednoduše neumí.

(a nebo v sobě nemají dostatečnou vášeň, pro cokoliv, a boji se, tak dělají efemérní voděnky)

Jak prosté, Wattsone

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 19:45

32 Extrait Ormaie

...krásná, sofistikovaná, nadýchaně krémová,

podprahově provzdušněně delikátně santalová

tuberoza

v růžovém oparu.

Elegantní, jemně proměnlivá, něžná,

vemlouvavě šeptající...

Má v sobě jakousi guerlainovskou aristokratičnost.

Postrádá prvoplánovou líbivost a nekomplikovanost My Way Intense nebo French Flower,  přesto je moc pěkná, příjemná, taková uklidňující a

současně měkce, konejšivě ženská.

Už jsem tuto vůni někde cítila, někde už prostě je.

To jí ale na kvalitě neubírá

Offline Woody
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 19:58

Miru 

A je to Odyssea ty poctivé vůně objevovat, nacházet, poznávat a některé z nich hluboce milovat ... Holmesová

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 03:50

Woody 

...je to neustálá naděje a těšení...

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 07:16

ad

32 Extrait Ormaie(28 EdP Ormaie)

Heuréka!, mám to - veliká podobnost s vůní 

Gabrielle Chanel 

Offline MS61
76 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:38

Woody Miru Já jsem všemi deseti pro parfémové pecky, to není žádné tajemství. :-) Ale to mně nebrání radostně si užívat i ty vůně, které na mně nedrží. Parfumer H prostě mile překvapil a zabodoval. To je ono - moment překvapení. Tabák, Kůže (a také Sedlo) nečekaně jako svěženky. A hezké, ne že ne! Naopak nejblíž k mému naturelu byl Ink(oust). Steam je moc krásný (mám ho na sobě), ale raději ho budu obdivovat na někom jiném (nejenom ženy!).

Protože mám rád ve svém arzenálu i něco jiného, odlišného, tak asi něco vyberu. Třebas na zimu, do neznámého prostředí či jednání. Mám PG, tak proč ne PH? :-)

V této souvislosti (padající akcie Steamu) musím znovu vyzkoušet Last Season (M. Fuscini). Není v tom valná logika, ale něco z tohoto pocitového ranku by se hodilo. 

Michal

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:44

MS61 

..protože vůně vystihuje momentální rozpoložení duše.

A někdo je v rozpoložení konstantním a někdo své polohy ducha střídá a nebo cizeluje nenápadně výš a dál a pak se podle toho odvíjí i nároky na vůně...

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 15. srpna 2025 18:01

Royal (Gisada) - velejemná kůže, nasládlá, lehce pudrová a hodně vzdálená. Po rozvonění éterické jemné květinky s trochou pudru. Intenzita blížící se nule, výdrž jen o málo delší. Hra na exkluzivku, která nevyšla....

Offline Woody
příspěvků moje polička 17. srpna 2025 09:46

Hacivat Nishane

Bylo to včera, těsně před tìm, než bouřka srazila hřebìnek vlně veder. Zahrada ve svahu jako brána do minulosti, nostalgická svojì svobodnou zanedbanostì. Sbìrám spadané švestky a mirabelky. V bedně se množì krásná kombinace temně fialové a sálavě žluté barvy. Plnou ovocnou vůnì poctivě stvořenou sluncem a přìrodou doprovázì závany ze schnoucì lučnì trávy. Letmá pohlazenì od teplého vánku zpřìtomňujì můj Hacivat. Krásný zážitek souzněnì všeho se všìm tady a teď.

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 18. srpna 2025 19:06

Magenta (Gisada) - semišově kožená s nasládlým kořeněným prachem z kardamomu, pár zrnek šafránu a sladkého pepře. Po rozvonění zůstala semišová kůže s lehkým nasládle balzámovým nádechem. Vůně ve své podstatě nekomplikovaná a v té rádoby exkluzívní řadě asi nejvíc povedená.