Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 14:49

Arbolé Arbolé Hiram Green

...eh, to je to lahodné!.

Navanilkověle mandlovo tonkové, ultra jemné pačuli delikátně nacucnuté absinthem,

sladce vláčně pudrové.

Evokuje mi to italské pudrové vůně.

Čekala jsem, sice lahodné, ale určitě více zelené, klidně i značně zemitější pačuli.

Tahle vůně na mně voní měkce pudrově, sladce a pačuli celou kompozici pouze neviditelně zahušťuje.

No, možná by se to dalo porovnat s vůní Thundra, kdy

Arbolé působí podprahově květinovo nagurmánštěle,

a Thundra naopak lesně pačuliovo pižmově.

Nakonec velmi příjemná, "pouze", pudrovka.

(barva tekutiny je pro mě totálně mimo)

((nakonec mi tam vleze santalový podkres, který mě lehce jehlí...))

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 15:00

Privé Bleu Lazuli Giorgio Armani

...ano, co píší, tam přesně je - 

čaj maté a jeho jasně zelené drhnutí,

jasmín a jeho typická vůně,

vonokvětka se svojí sametovou meruňkou, jež po chvilince ještě více zesládne, aby se nenápadně a vcelku rychle přeměnila v

chutnou švestku. 

Pěkná, poměrně sladká, naovocněle čajovo tabáková vůně.

Ale tabák ve formě nadýchaného prachového peří.

Úvod byl slibný, no, nejspíš tím rychlým vývojem vůně vzala za své - usadila se v takové všeobecné, příjemné, sladké, postupně se jaksi rozpadnuvší.

...jak to jen říci.?.

No, cena za vůni je nepřiměřená, téměř nepatřičná...

(asi nejsem vhodná nositelka)

((nechápu modrou barvu, resp. název Lazuli.? Vůni vidím spíše v tónech svinutých čajových lístků či tabáku a tmavě fialově švestkové a vše odspodu nenápadně prozářené zlatem))

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 15:12

Madeleine Masque Fragranze Milano

...tyjo, zkoušela jsem ji před čtyřmi lety a vnímám snad na chlup stejně.

Je dost dobrá pořád...

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 15:16

Oud Silk Mood Extrait Maison Francis Kurkdjian

...prostě pořád

NÁDHERA...

Hodně mi připomíná moji oblíbenou, krásnou Black Rose Swedoft

(hlavně jistou, pro mě narkotickou, teple chladivou kovovostí...)

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 15:39

Gritti 19-68 Gritti Parfum

...měkká pánská/unisex nasládlá kolínská.

Voní jako něco od Chanel, možná Chance EdT nebo Pour Monsieur nebo prostě něco na ten způsob od Chanel.

Čili v pohodě i pro dámy.

Čili nic objevného.

Ale příjemná, pěkná je.

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 17:10

Imperial (Gisada) - koření a dřevo s notnou dávkou sladké syntetiky, po rozvonění spousta sladké syntetiky, ze které se občas vynoří zelený cypřiš. Kdybych zkoušela naslepo, tak tipuju na nějaký laciný arabský klon.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 17:13

Fantasque Givenchy

...likérová/silněji alkoholová griotka -

jako by jste ji dělali z několik let vyzrálé whiskey a k tomu ihned relativně nenápadná, ovšem sálající naorientálnělá kouřovost z kadidla.

Fantasque působí tlumeně ale chutí plně, třešně se jemně upozadily, aby uvolnily prostor růžím - růže s podprahově rozostřenými třešňovými tóny a hebká vanilka ve vláčných, pudrem prosypaných balzámech.

Je to vůně do tmy, do šera, do VIP klubů a na nechutně drahý večírky, na ne už první rande...,

a taky na chvíle, kdy si zrovna chcete zalézt sami a dát si pro požitek, pro siestu kvalitní drink a jen tak nechat myšlenky volně plynout...

Velmi příjemné.

Sofistikovaná,

distingovaně přitažlivá, nagurmánštele orientální

lahodná

tma

sálající tiše z kůže

jak sledovat mlčky tančící plameny ohně a nebo

žhnoucí tabák kouřeného doutníku...

(v kadidlové mlze ukrytá vlaze prašná medovost a načokoládovělý nápěv)

((tenhle Givenchy na mě působí jako cognac - pro někoho nudné mdlé pití, ale pro mě, já v něm objevuji, snažím se zachytit, jak to vůně dělá, že voní právě tak, jak voní, čím je vlastně tak dobrá,  chutná..?.))

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 17:36

Enflammé Givenchy

...lahodná, delikátně naalkoholovělá vanilka

s vetkanými narkoticky oblými, mýdlovými bublinami,

jež uvnitř sebe vězní hedvábí z růží ráchané v tekutém, pouze mírně násládlém  medovém sirupu

(potud se vůně vyloženě slastně třpytí),

aby v momentě tenhle lektvar se začal vsakovat

(přesně tak, jako když na inkoustovou kaluž položíte savý papír)

do tabákových listů a ty, původně již celkem vyschlé a bez vláhy,

pokroucené,

se nyní,

životadárnou tekutinou,

začínají narovnávat,

protahovat vlastní pokrčení jak nepohybem ztuhlé údy,

a ještě, aby dostaly do sebe i energii,

někdo jim žilou vpouští do útrob(mikrožilkování struktury jednotlivých listů)

hustou, pomalu tekoucí černou kávu, nejspíš slazenou trochou v ní rozpuštěné biočokolády.

Nakonec -

podprahová vláčná prašnost z tabákových listů zahušťuje kávově čokoládovovanilkový nápoj.

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 11:09

Purpose (Amouage) - v hlavní roli KADIDLO - suché, dřevité, uhlazeně nasládlé. Zprvu v doprovodu sladkého pepře (ten počáteční bleskový závan naříznuté citronové kůry nepočítám), později se suchým borovicovým jehličím. V dojezdu se zvýrazněnými vetiverem a cypřišem v takové napůl usychající podobě (a la Encre Noire). Tady srdce každého milovníka/nice kadidlovek a vetivero-kadidlovek zaplesá. Intenzita i výdrž odpovídá nejlepší tradici Amouage.

Za zkušební materiál děkuji RoSa

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 10:12

Rose (Gisada) - kytice růžových a rudých růží vypodložená semišem, později růže malinko zolejnatěly a doplnilo je dřevo macerované ve sladkém balzámu a jemně ledové pižmo. Pro mě zdaleka nejpovedenější vůně z celého portfolia značky.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 05:17

Arbolé Arbolé Hiram Green

je na mé kůži téměř totožný s vůní

Iris L´Erbolario

(...jsem psala, že mi to připomíná něco italského...)

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 19:45

Umbra Oud ANOmalia

...vůně je barevná - pár vteřin v úvodu vylétnou všechny ingredience na plac, jak mladí nedočkaví a překřikující se herci.

...vůně je velmi rychlá - všechno tam je, ale po oněch pár úvodních kakofonních vteřinách nejde kompozice rozpitvat a současně tam vnímáte vše uvedné.

Baví mě to.

...začnu od konce - podprahově cítím dokonce kakaové či čokoládové mikrotóny,

je to takový táhlý, leskle hladký pomalý krém, hedvábný a

uvnitř sebe má tenounkatý ale velmi houževnatý vlas, nanovlákno utkané z delikátní luxusní kůže, z oudového oparu, z růžové essence, z kadidlových slz a z vetiverového(ultrajemně kouřového) dechu.

Barva flakonu, tekutiny je pro mě kouzelná!, tiše dechberoucí...

...v prostředku voní celek tlumeně šťavnatě, orientálně, neokázale luxusně

...a nakonec se celá vůně stočí do roviny vláčně vlaze prachovo pudrové, kdy ve formě vlahého pudru je zde změknuvší a posléze namletá na ultra jemno

šedá ambra a myslím, že v kombinaci s elemi(stejně lahodné tóny jako mám v Oud MFK) vytvářejí až aldehydové akcenty.

Uvědomuji i stejnou lahodnost/shodu laoského oudu s kompozicí Oud Silk Mood MFK.

A vlastně - smícháním v patřičném poměru Oud,  Oud Silk Mood a Oud Satin Mood + kůže a máte 

Umbra Oud.

Drží se u těla a řekla bych, že

je krásný...

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 20:10

Samum Anomalia

...při přečtení složení mi naskočila vůně, kterou jsem kdysi měla a která má pro mě zvláštní význam - Carolina Herrera CH,

takže.?

...héééj!

Tak to je vodvaz!

Proč?

Protože vůně začíná od konce!

...čekala jsem cokoliv jiného, ale určitě ne

měkce hebce zelené mechové polštáře ještě více naměkčené ranní rosou a v ní,  v mikro kapičkách vody jsou uvězněny mydlinkové nanobublinky.

Samum je světlounce akvarelově zelenkavo šedavý plyš, bezgravitačně se vznášející jak nejkvalitnější kašmírový pléd sklouzavající z oblých ramen...

...a pod onou rozostřeně, špinavě mintovou mlhovinou nenápadně začne prodýchávat

hedvábné kadidlo,

dodávájící do vůně oblost, tiše vzdušnou poddajnost a bere si jemnou nasládlost, váženou na lékárenských vahách, z růží, jež v sobě ukrytou mají i mikro vintage poutpouri stopu.

Skořice ani pralinka nejsou.

...snad jen bezvládně levitující šafránový prach navlhlý

rosou,

bojácně ulpívající na vonokvěkově čajových molekulách...

Velmi intimní vůně.

Relaxační.

...pokud popíjíte bílý čaj,

přivíráte oči a

dýcháte

v zenu...

Krásná vůně,

no, velmi tichá...

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 04. zaří 2025 03:31

ad Samum a Umbra Oud

Obě vůně mají krásnou hlavu i srdce. No, po cca hodině se jaksi rozpliznou do nijaka, téměř do nepříjemna, neurčitelna.

Čili základ - .?..

No, alespoň Umbra Oud se nedá upřít to, že vydržel přes noc, byť ve formě velmi obecného velmi slabého/intimního oudu.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 04. zaří 2025 03:46

Midnight Omen Trudon

...delikátní dřevitost z kosatce, nasládlost z mandarinky, noční chladivost fialek.

Krásné!

Zaprášeno luxusním šafránem a celé to vnímám jak princeznin velmi tmavo modrofialový závoj posetý diamanty...

Lahodná kompozice.

Ve chvíli se ale velmi ztiší, stává se nesmírně intimní.

Komu se kdysi líbila Jil Sander Simply(jerry ), rád by něco jemně sofistikovanějšího a nebude mu vadit, že zde není kůže, resp. přítomna je pouze ve formě z kůže/semiše namletého, vlahého pudru,

nebo komu vyhovuje Pavillon Rouge a Just Interdit Jovoy(kosatec, čajovost, kůže), tak určitě zkuste.

Ten úvod je kouzelný!,

ingredience jasné, harmonicky se prolínající, spolupracující. No, nakonec, základ je sice pěkný, ovšem jaksi obecný, a jako by ztratil z počátečního nadšení jiskru i sílu...

...půlnoční hvězdný prach

(třeba budete mít štěstí a vůně na vás vydrží lépe než na mně)

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 04. zaří 2025 04:08

45 Trudon

...krásné...

Provzdušněně medová vanilka, lahodná, delikátně z pokožky sálající/hořící/ s podtony flambovaných pomerančů a možná i doteky flambovaných banánů,

vmíchávaná do vyšlehané bezgravitační a ultra hebké pěny z benzoinu.

...45tka na kůži opravdu hoří, vnímám stejnou chuť/vůni, jako bych měla nos těsně u plamene svíčky v dřevěném stojánku, svícínku.

Příjemná, nekomplikovaná vanilka/vanilkový ohýnek...

Delikátnější verze vanilkových vůní od M. Micallef.

(intenzita opatrná)

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 04. zaří 2025 04:21

Blue Talisman Ex Nihilo Extrait

...jasmínový květ delikátně podmalovaný heboučkými, napomerančovělými mydlinami(pár vteřin v úvodu je kouzelných),

ve chvilince se ale pomerančové květy prosazují více a k nim vanilka a hebký santalový krém.

Poměrně jiná než EdP.

EdP vnímám prvotně jako velmi příjemnou pánskou vůni, pánskou a poměrně sladkou, tím pádem hodně unisex, klidně dámskou.

Extrait je neurčitelný - když si vduchu řeknu, že je dámský, tak hned v zápětí mi naskočí, že není. Když si pomyslím, že je pánský, v tu ránu se objeví myšlenka, že není...

Prostě voní.

Za mě ale mnohem lepší verze EdP. Protože je signifikantnější. A prostorovější/vzdušnější.

Extrait je obecnější, líbivá vůně s pomerančovým květem

a lá Beau d Jour Hermes Absolu nebo Gabrielle Chanel v tlumenější a méně sladké podobě

(jo, a kde je hruška.?..)

((tak jo, spíše dámská vůně))

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 18:59

Oud (Gisada) - lehké sladké kořeněné dřevo a malinko koženého oudu. Všeho je ale přímo homeopatické množství, takže intenzita i výdrž jsou nulové.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 07. zaří 2025 06:39

Raku Les Bains Guerbois

...první dojem - les, resp. smrkové jehličky drcené mezi prsty a jejich typická jehličnanová vůně.

A on je to přitom šikovně smíchaný mletý pepř, ochucený zeleným fíkem s cedrovým práškem a spolu se šalvějí tak dovytvářejí dojem lesní silice.

Kompozice relativně příjemná, ale už to tu je mockrát, ke všemu působí poněkud tvrdě, ploše, lineárně.

Drží se u těla...

...jako když cumláte bonbony Klokanky se zavřenými ústy

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 07. zaří 2025 06:45

Bloody Wood Les Liquides Imaginares

...skoro vůbec to necítím. Je to extrémně slabé.

Jemně nakyslé, poměrně nekvalitní, řídké červené víno. Prostě žádný barrique, nýbrž domácí, vzniknuvší ve sklepě, zakápnuté malinovkou.

Vůní bych to nenazvala tedy