Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:01

Miru Tyto měl loni dole pan majitel a vzal nás tam jen proto, že si kámoška koupila 15-ti tisícovou vůni Ale Strangelove NYC stály za toStříkal na kartičku.

Online Jitka77
1899 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:04
Reakce na svěženkář:

euridike Je fajn, že dnes se v psychologii už nemluví tolik o pólech (extrovert-intovert), ale bere se se to, že osobnost může v určitých pohledech/situscích extrovertní a v jiných introvertní.

Nevměšovat se, držet se stranou a pozorovat je spíše introverní než asociální. 

Spisovatelé a jemné, intelektuálně zaměřené povahy to tak často mají. Nesdružují se v chumlu či davu. Extroverně se sdělují, sdilí se(be). Ale zaroveň nesdílí s ostatními to společné. Drží si odstup, je občas erupce zevnitř nejlépe zašifrovaná do uměleckého sdělení.

(To je to asociální, co zároveň dává svobodu. Nevázáni vazbami ve skupinách a společnosti. Nevázanost v činech, bytí i umění.)

​To zní krásně - a určitě se s tím žije líp než s vědomím, že je člověk suchoprd s bohatým vnitřním životem, o kterém pohříchu nikdo neví

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:09
Osang Gladiátorská aréna,zlato,pompa,hluk jásajícího davu,vítěz zbrocený potem,vavřín třímaný v žilnaté pěsti,prach na opánkách,zaschlá krev drolící se z utržených ran,důmyslné smrtící nástroje,hroty a břity,žhnoucí slunce,krutost,nelítostnost,agrese,otrokyně čekající v očistné lázni uprostřed plísní čpící kobky,úleva,odpuštění (nejzajímavější z vyzkoušených,na mně projekce bohužel také intimní,sladce pepřová kořeněná vůně kadidla,dramatická i mrazivá,štipká a dráždí,jakoby někdo drhnul acylpyrin mýdlem-šumí to,ten zvláštní tón čisté špíny znám od Terenziho a moc se mi líbí,vlastně je ta vůně "svěží" a pánská) http://fighternews.cz/wp-content/uploads/gladiator-glory.jpg https://www.mzone.cz/wp-content/uploads/2019/12/Depositphotos_125885332_l-2015-1024x576.jpg
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:12
Reakce na Jitka77:

​To zní krásně - a určitě se s tím žije líp než s vědomím, že je člověk suchoprd s bohatým vnitřním životem, o kterém pohříchu nikdo neví

​To jsi shrnula velmi lapidárně a trefně...

Online Jitka77
1899 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:38

euridike

Potíž je v tom, že z takového hloubavého introverta nemusejí, když už se odhodlá a nazraje, padat vždycky jenom růžové okvětní plátky. A že i když svoje publikum skutečně najde, ten protipohyb do samoty a dejte-mi-všichni-pokoj je pořád stejně mocný, ne-li mocnější. Efekt Rogera Waterse, dalo by se říct.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 17:24

wendulka Určitě podívej, jsou to výjimečné vůně. A existuje i velikost 15 ml, která je cenově akceptovatelná a pro mě dostačující.

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 17:31
Reakce na svěženkář:

Ginscence
Nikdy jsem nemusel kadidlo. Ani zázvor. Ani v čaji. Ani jsi mne nepřitahovala. Ani nepřeskočila jiskra. A přece nás určitá laskavost v jednání i slovech svedla. Svedla dohromady. 
Vůně jako když se rozhostí ticho, vnitřní klid, smíření... jako, že všechno je, jak má být. Jen na pozadí ozvěny pocitů a napětí, co už nejsou... podststné, nezasahují... mne ani realitu. Klid, kterému se německy říká Geborgenheit. Jemná klidná vůně. Jako divnovůně, co zůstala po nás. Ale oba už máme svůj klid. A na ty napětí a pocity, co zbyly se díváme jako přes sklo. Kadidlo díky zázvoru nezesládne a zázvor ponořený v nekonečném klidu kadidla neštípe. A přesto je vůně živá. Zvláštní harmonie mezi chladem a jiskřičkami života. Po nás zůstala divnovůně a zvláštní klid, že je to v pořádku. Že to tak mělo být. Nedotknutý pocity a tím "ani to memuselo být". Nevyhasl ani život. Ani nás nic nepřipraví o ten klid. 
Meditativní, přátelská vůně. Svěží klidné kadidlo oživené zázvorem do až zelené vůně. Dokreslené bergamotem, prodchnuté galbánem, listy a květinami, prohřáté ambrou, kořením a uložené na pižmu. Ale v té slitosti a plynulosti vnímáte jen zelený klid. Proud řeky, co vás objímá, obnovuje a očišťuje.

Silence

​Kadidlo mám ráda, zázvor také, čerstvý i v čaji, takže tahle vůně by se mi mohla líbit. Ale teď bych se ji téměř bála vyzkoušet, protože si ji chci pořád představovat tak, jak jsi ji sugestivně popsal - jako meditativní a přátelskou. A možná to souvisí s věkem, ale cítím, jak vzrůstá moje žízeň právě po takovýchto klidných vůních .

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 17:46

Korsičanka 

...jo, tak nějak jsem si to myslela, že buď člověk, který udělá větší nákup nebo který je evidentně kvalitně oděn a má jistou úroveň vystupování

13410 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 18:13

Miru Je pravda, že jsme s majitelem před nákupem vůně ještě trochu podiskutovali. Ale je prý možné se do suterénu k drahým vůním i objednat

Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 18:15

@Jitka77 @euridike @korsicanka @bielykvet Když někdo objeví ten bohatý vnitřní život druhého, může to být krásné (setkání) pro oba. “Když dvě samoty se naleznou” a jedna druhou chrání, můžou spolu světem jít, dlaň v dlani. (pozn. ty 2 samoty jsem si půjčil od 1 německého básníka a zbytek si dobásnil po svém).

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 18:23

svěženkář 

...souhlasím s ostatními, napsal jsi to moc krásně - o těch typech lidí...

(A s dovolením bych dodala, že je moc důležité mít i pochopení právě pro ty, kteří jsou jiní než já..., i jim nechat jejich životní prostor...)

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 18:24

Korsičanka 

...tak to je dobré vědět.! A pak je tam i faktor ten, že když vidí, že se člověk orientuje, je tam zájem, zápal, a pak taky lidský faktor/sympatie...

13410 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 18:24

svěženkář Ovšem - ten nohatý život se ti povedl nejvíc

Miru ... že když vidí, že se člověk orientuje, je tam zájem, zápal, a pak taky lidský faktor/sympatie...

To myslím zabralo nejvíc:)

722 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 18:32
@miru Úplný souhlas!
722 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 18:36
@korsičanka Také na ten překlep koukám ;-) PS: Co rohatý? (ale r žel nesousedí na qwerty s b)
722 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 18:39
@wendulka @domenica Děkuji!
13410 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 19:34

svěženkář NOHATÝ!!! Asi to bude chtít brýle

722 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 19:49
@korsičanka Menší prsty nebo větší displej. Píšu na mobilu. ;-))
13410 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 20:07

svěženkář Jen tak dál!

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 20:33

Les Indémodables: Vanilla Havane

Pokud vás při pohledu na složení v rámci fantazírování napadlo, že Vanilla Havane by mohla vonět jako jablečný štrůdl s rozinkami a pokapaný rumem z Ambre Narguilé, pak mám pro vás dobrou zprávu: nespletli jste se. Antoine Lie ho akorát navíc ozdobil šlehačkou a lehce posypal kakaem. Není to ovšem jediná laskomina, kterou si připravil. Přidal i vanilkový pudink s tabákovým popraškem z Tobacco Vanille.

Fleur de Point: Au Pink Flamingo

Údajně by se mělo jednat o vůni v kabaretu. No já se s ní ocitla v zákristii prosycené vůní kadidla a vyzdobené sušenými růžemi, kde si kaplan právě obléká roucho a chystá se na bohoslužbu. Aby se zahřál, otevřel si termosku s kávou. Jenže při nalévání se mu zatřásla ruka, hrnek vyskočil z ruky a káva se rozstříkla po zdi za jeho zády. Možná za to mohl kubánský doutník, který chvíli před tím tajně vykouřil venku vzadu za kostelem.