Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 01. února 2021 20:33
Reakce na Miru:

svěženkář 

...i tak...

...vůně, hudba - jak flešky = přivonět, uslyšet a vše se vrátí, promítá se před očima jako film..., jak soukromý masochismus...

...současně to v sobě má i jakousi prchavost...

A tím, že to člověk zhmotní na papír,

jakoby to zastaví, uchopí, na chvíli, na moment, než to zmizí v nenávratnu...

A někdy je to úleva, někdy krása a někdy je to bolestné...

Ale ve finále, pokaždé obohacující a i posunující dál....

​Je to reakce na recenzi Gincense? Tam je písnička, nebo je to k diskusi o osobních recenzí obecně? 
V prvním případě to žádný masochismus není. Jsem v pohodě a cítím onen klid a nijak se mne to nedotýká. Možná to kadilo symbolizuje kostel, zpově a oduštění. Takže smíření a osvobozeni?

Jinak psaní má i onu psychoterapetickou funkci, jak píšeš. Vypsat se (z toho)! Či ovládnout to uchopením do slov.

PS: Teď by měla následovat recenze Hemmingwaye od Masque, ale ta vůně za to nestojí.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. února 2021 21:38
Reakce na Miru:

Mmch, miluji proto Charlese Bukowskeho, jeho citáty mám v profilu už roky. A jeden je geniální -

"Báseň je způsob, jak zachránit duši před explozí..."

​Charles Bukowski

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. února 2021 21:41
Reakce na euridike:

Miru 

Teda ale přivedlo mě to na lákavou myšlenku - asi se dám na recenzentský odpočinek, stejně o tom už delší dobu uvažuju, pak sem vždycky zase něco "přednapsaného" prásknu. A vlastně už mi to ani nedělá takovou radost... Tak asi jo, když to řeknu nahlas, bude jednodušší to dodržet - FIN! Ale budu sem chodit číst a diskutovat!

​Ale když tak jenom dočasný recenzentský odpočinek, pěkně prosím, smutně koukám.

Offline slniecko admin
19459 příspěvků moje polička 01. února 2021 22:04
Reakce na svěženkář:

​Radoval jsem se ze založení vláken a hned přidal obchody.

Ohledně Lomrose by třeba bylo fajn se domluvit, co kdo chce. A pak objednat. Jestli máte Pedra ozkoušeného, má širokou nabídku. Rád se přidám k hromadné objednávce. Větší vzorky lze nechat kolovat nebo rozporcovat (dokonalá je na to stříkačka).

"Wanderpackete" (putujíci balíčky) vzorků jsou dobrý nápad. Mám hodně zajímavých vzorků. A spotřebuji obvykle jen ty, co se mi líbí a zbylé rozdávám. Takže se rád zapojím, resp. klidně začnu. Pošli mi adresu do SZ a vykopnu to!

​Ospravedlňujem sa, som tu väčšinou hrozne úchytkom, toto mi ušlo (a hneď napíšen správu).

Super!!!

Čo sa týky ekvipmentu na rôzne delenie vzoriek, odstrekov, no.....mám striekačky, pipety, tak klasické plastové, ako aj sklenené s vákuovou pumpičkou, lieviky, parfumérsku váhu, odmerný valec, kadičky...etc. ...ehm...no takto to vyzerá, keď človeku hobby prerastie cez hlavu...

Ten Gincense, to už z toho nového eshopu, čo majú? Mi chodia od nich tak zmätené správy už mesiace, že ich už len odklikávam s tým, že až sa rozhodnú konečne, čo chcú, tak skúsim...

722 příspěvků moje polička 01. února 2021 22:10
Reakce na slniecko:

​Radoval jsem se ze založení vláken a hned přidal obchody.

Ohledně Lomrose by třeba bylo fajn se domluvit, co kdo chce. A pak objednat. Jestli máte Pedra ozkoušeného, má širokou nabídku. Rád se přidám k hromadné objednávce. Větší vzorky lze nechat kolovat nebo rozporcovat (dokonalá je na to stříkačka).

"Wanderpackete" (putujíci balíčky) vzorků jsou dobrý nápad. Mám hodně zajímavých vzorků. A spotřebuji obvykle jen ty, co se mi líbí a zbylé rozdávám. Takže se rád zapojím, resp. klidně začnu. Pošli mi adresu do SZ a vykopnu to!

​Ospravedlňujem sa, som tu väčšinou hrozne úchytkom, toto mi ušlo (a hneď napíšen správu).

Super!!!

Čo sa týky ekvipmentu na rôzne delenie vzoriek, odstrekov, no.....mám striekačky, pipety, tak klasické plastové, ako aj sklenené s vákuovou pumpičkou, lieviky, parfumérsku váhu, odmerný valec, kadičky...etc. ...ehm...no takto to vyzerá, keď človeku hobby prerastie cez hlavu...

Ten Gincense, to už z toho nového eshopu, čo majú? Mi chodia od nich tak zmätené správy už mesiace, že ich už len odklikávam s tým, že až sa rozhodnú konečne, čo chcú, tak skúsim...

slniecko 

​vzorek Gincense klidne do balíčku přihodím taky. Kupoval jsem osobně. Vím, že mají nový projekt a značku. Jak to mají na eshopu netuším.

Offline slniecko admin
19459 příspěvků moje polička 01. února 2021 22:58

svěženkář nj, celé to najprv premenovali, potom chceli predávať ingrediencie, potom sa vrátili nazad k parfémom, len pomenili flakóny, potom sa pokúsili o nejaký crowfunding a teraz skúšajú nejaký synesthesia club....fakt nestíham sledovať ani ten tok myšlienok za tým...

...ako chápem, asi je to teraz proste panika, ale takto si to nejako nevylepšujú, no...

722 příspěvků moje polička 01. února 2021 23:05

slniecko Co je korona, tak je nesleduji. Jen mne zajímalo, kam se posunou novou kolekcí.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 02. února 2021 03:57

svěženkář 

...ano, myšleno obecně

(vůni Hemingway neznám, složení má dobré. Ale vůně od téže značky, Kintsugi, mě v podstatě zklamala. Voněla na mně jako nějaká vůně, co už znám, nějaká arabka nebo old school, čili nic nového pod sluncem)

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 02. února 2021 03:58
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 02. února 2021 14:27

wendulka 

Nechci nic slibovat, ale cirkus bude! Tedy ještě jedna recenze, to jsem měla na mysli... Na Fordův London, protože ji mám napsanou a při troše štěstí v ní bude i něco moc pěkného navíc, co nepochází ode mě...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 02. února 2021 14:43

euridike 

Tak to se těším.

A pak si prostě počkám, až přijde další inspirace - však to známe.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 02. února 2021 15:38

LONDON Tom Ford

Je mi pět, chodím do školky, je to těžký, protože malej Kraus mi pořád dělá samý naschvály /až na základce se ukáže, že to vlastně byla velká láska, mělo mi to bejt jasný, ty růžový fixy mi přece kradl jenom proto, abych si ho všimla, předpokládám, že z obdobného důvodu mě srazil z kolotoče a vzal mě po hlavě mou vlastní badmintonovou pálkou, kterou následně zlomil vejpůl/ - ale i tak bylo na co se těšit, protože po O /rozuměj – po obědě/ zasedne pančelka ke klavíru, začne hrát – a malý dětský nepěvecký sbor začne táhle pět London´s Burning. Milovala jsem tu píseň, to drama! Ale teda byla jsem ráda, když nám dotyčná učitelka sdělila, že ho naštěstí uhasili, že tam pořád je – a já věděla, že ho jednou musím vidět, přes to prostě hasičská stříkačka nejede! No a stalo se – a od té doby Londýn miluju. Nebudete se na mě, kamarádi, zlobit, když řeknu, že Londýn je vlastně taková ostrovní Praha? I o něm by klidně Kafka mohl napsat, že je to tatíček, co má klepeta. Já to tak vnímám. Já to tak cítím. Ano. Londýn bych poznala po čichu. A některá místa i po hmatu /ale to už je another story of the Bible/. A nevím, jak to ten Ford dělá /jasně, to nedělá on, ale jakože jo/ - jak se mu podařilo vtěsnat a vměstnat všechnu tu nádheru a špínu Londýna do jednoho temně kouřového flakonu?

Je tam prostě všechno tak, jak má být, jak to je. Na počátku to pěkné, líbivé, obdivuhodné, milé a posh – Národní galerie, Britské muzeum, Tate Modern, kavárny, butiky – ty jemné, sladké, unifikovaně univerzální vůně důstojných a decentních míst, stopy a otisky stovek různých parfémů, cigaretový kouř, aroma horké kávy v bělavém šálku, sladkost křehkých zákusků, velvet mood všude kolem, jako na fotce, kterou najdeš někde na vysoce sledovaném IG profilu...

Jenže… To je jen na chvíli, je to jen pozlátko, lehce a lehounce prýskavé /protože to vlastně není opravdové/. Pak se rozvoní ulice, ty hlavní, ty postranní, ten skutečný hmatatelný život. Jenže pro ten musíš vypadnout z centra. A musíš do metra, to zcela jistě – stát se jedním z těch statisíců lidí, co metro denně přepraví a vyplivne v jedné ze stovek stanic.

Kam chceš jet?

Co chceš vidět?

Zkusit…

House of MinaLima? Vážně? Ale to jsme pořád v centru, no nevadí, barvy, umění i trocha kýče, to k Londýnu taky patří, pak na chvíli do Cahoots, drink or two, ale pak už pryč, ano? Musíš vidět Barking, i to je ta šeď Londýna, lidi a kouř a fast food a pachy, které ani nechceš umět pojmenovat, to pak chceš pryč, někam dál a ven, vzala bych tě na Deptford Creek, Ravensbourne bude v tomhle počasí taky vonět tak nějak nonšalantně odležele…

Nebo kamkoliv jinam...

Londýn je améba a má všechny tvary, co město může mít.

Nebo si najdi ten flakon, co už dneska v žádné parfumerii neseženeš – a dýchej.

Dýchej zhluboka.

Všechno to tam je...

Tak… A teď se dostáváme k tomu opravdu pozoruhodnému. Požádala jsem Dru, která v Londýně žije, jestli by mi neřekla, jak jí voní Londýn. Měla jsem štěstí – napsala mi to. A napsala to tak, že jsem při čtení zase v Londýně, i když židle, na které sedím, se nachází v České republice. //Ano, vím, Dru napsala na London jako město i parfém zároveň mnohem lepší „recenzi“ než já – a já z toho mám velkou radost...//

Mně Londýn "voní" po zážitcích a všem, k čemu tady mám blízko (no jo, já vím, to je překvapení! Lol) ... Voní mi podzimem a spadanýma listama, pivem rozlitým po chodníku davem City workers v oblecích, co se po práci baví okolo všech těch hospůdek v centru... Voní jako lehce upečená tráva v létě, když je krásnej slunečnej den a všichni jsou z toho tak šťastní a v pohodě, že celý město má úplně jinou energii... Jako kokosovej olej v afro vlasech dětí, který jsem učila... Jako košer pekárny, když během Chanuky přetékají koblihama (a v životě mě už nikdo nepřesvědčí, že existuje lepší bagel, než ten pravej židovskej), jako dobroty, co během ramadánu každej večer vaří sousedka... Jako knížky, klimatizovaný galerie, jako drahá kolínská a doutníky gentlemanů posedávajících v 200 let starejch klubech, jako levnej parfém, lak na vlasy a cigarety upištěnejch holek, co napůl opile vrávorají nádražím, naboso, pár bot s vysokýma podpatkama v ruce... Jako déšť... A tak dále a tak dále. Londýn voní jako x šíleností, který by dohromady neměly vůbec fungovat, ale fungujou. Asi tak.“

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 02. února 2021 15:49

euridike tak to stálo za to!

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 02. února 2021 16:00

euridike 

Tak to nemá chybu!!!

Offline Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 02. února 2021 16:06

euridike Nádhera!

V Londýně jsem nebyla, jen synek nadšeně tvrdil, že se tam cítil jako doma:)

Já kdybych se ještě jednou dostala do mé milované Paříže, asi něco podobného (srdcově) taky zplodím. I když nevím, k jaké vůni. Ale jistě s láskou

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 02. února 2021 17:31
Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 02. února 2021 18:28
@euridike já myslím,že ta sdělovací pauza moc dlouhá nebude a všechny(všichni)si odffffnem až to přijde a zas shltem něco Tvých báječných liter :)
Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 02. února 2021 18:46

euridike 

...jo, miluju Toma Forda. Protože jeho vůně umí vyvolávat syrové emoce...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:48

Prin: Anatolia

Pražská Letná je pro mě srdeční záležitostí z mnoha různých důvodů. Jedním z nich je malá kavárna Dos Mundos s vlastní malou pražírnou, kde vám kromě skvělé arabiky s tóny kakaa připraví i báječné Chai Latté se skořicí. Jen o pár metrů dál najdete farmářskou prodejnu, která nabízí báječné dobroty s ohledem na moji bezlaktózovou intoleranci. Svého času nabízeli úžasný veganský špaldový koláč se švestkami a mákem, který jsem si koupila, kdykoliv jsem šla kolem, když ho zrovna měli. 

Naštěstí máme podobnou kavárnu i tady u nás, jejíž paní majitelka peče stejně skvělé zákusky. K mým nejoblíbenějším patří veganský "tvarohový" koláč z hedvábného tofu s jablky. A ty mi teď kompenzují vzpomínky na dětství a mistrovské pekařské kousky mojí babičky. Moje maminka nepekla nikdy. Za to ale se mnou pravidelně chodila každé Vánoce na Půlnoční mši. Oblékla si krátký hnědý semišový kabát s koženými prýmky, který byl vevnitř zateplený kožíškem a po návratu vždycky jemně voněl kadidlem.

Jako dospělá jsem si ho potom párkrát vypůjčila, když jsem chtěla svému outfitu dodat tzv. vintage look. Teď už je mi kabát velký, maminka už ho taky dávno nenosí, no přesto ho nemám to srdce ho kvůli této nostalgické vzpomínce vyhodit, a tak už nějaký ten pátek jen tak zabírá místo ve skříni. A proč o tomhle všem píšu? Protože tohle všechno v sobě pro mě spojuje Anatolia.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:51

wendulka krása