Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 13:42

svěženkář 

...kuji moc...

Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 13. února 2021 13:44
Reakce na euridike:

Miru 

Ty a svěženkář jste u mě momentálně na černé listině, protože číst vaše posty a recenze mi dělá zásadní čáru přes rozpočet - a to doslova. To pro ty značky děláte, nebo co to jako má bejt?!

//Doufám, že je jasné, že je to z mé strany obdivný a láskyplný post!//

svěženkář Dnes jsem si tady z příruční knihovny vytáhla Paze! //No nic, jen jsem se chtěla svěřit s mírným intelektuálním pokrokem v mezích zákona, ale pořád u toho tady poslouchám G-Eazyho, ale to je asi v pořádku, to je v podstatě můj život v kostce...//

​Super! Tak je to vzájemné! Tvé recenze mne také svádí vyzkoušet posané vůně!

A že jsi to Ty, našel jsem cestu, jak ušetřit.

Wanderpackety (přihodím Ti tam odstrik Fields of Rubus a Black Vines, jestli chceš - obě mám... a třeba i něco jiného).

A pak chystám Wonderpackety! Ale detaily si zstím ještě nechám pro sebe.

PS: No, neplatí, ale měli by! Včera mi psal jiný blázen do vůní, že mu mne byl čert dlužen. Zahučel v Oderu za 10. Odepsal jsem mu za kolik jsem v tom tento týden já a poblahopřáli jsme si !!

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 13:49

svěženkář 

...jinak - mandarinky jsem měla například v:

Eve Jil Sander

Passión Boisée Frapin

Pomme d´Amour M. Micallef

Love in White Creed

Ponte Vecchio Nobile 1942 Colonia Intensa

Fan di Fendi

Crystal FLowers Montale

Miss Dior 2011

Fleurs de Nuit Badgley Mischka

Sunny Diane Diane von Furstenberg

L´Hetre Reve Nez á Nez

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. února 2021 14:08

svěženkář 

No tak Fields of Rubus a Black Vines jsem si už pořídila, navíc sehnala odstřik Madera de Naranjo - a kdo za to asi může, ptám se?! //Otázka je to samozřejmě pouze řečnická, protože oba dobře víme, čí je to vina...//

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 14:15

Miru Díky. Mne láká kombinace tabáku/kouře/kadidla s ovocem, lejlépe citrusy.

Jako třeba:

Rundholz 03.Apr.1968 (liči + tabák, kouř, kadidlo)

David Jourquin Cuir Mandarine (mandarinka + kůže, patch, kůže a tabák)

D.S. Durga: Italian Citrus (citron, grep + kadidlo), ale žel na mne nedrží...

Jo Malone Tobacco & Mandarine

atd.

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 14:23

euridike

Ale s tím Schlesserem zase nepřijdeš na mizinu

Já včera večer vytáhnul Krchovského a do toho poslouchal Cigarettes after Sex...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. února 2021 14:29

svěženkář 

Cigarettes after Sex miluju...

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 14:36

svěženkář 

...tak to neznám, ani jednu.

Jen, co jsem kdysi zkoušela od Jo Malone - byla jsem, myslím, celkem otrávená. Vším - skladbou, intenzitou, výdrží...

Edit: z Tvých tipů se mi asi, dle složení, líbí nejvíc to první

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 14:43

euridike A Krchovského znáš? Jeho hrátky s identitou, nebytím... by se Ti mojly líbit, byť je trochu pesimistický narcista...

UNAVEN K SMRTI NUDNOU ROLÍ

sám sebe hrát, – že jsem… Chci spát
předstírám spánek, tvář mne bolí
vším, čím jsem byl, jsem nebyl rád

Jak se mi zdá, nic se mi nezdá
už nemám o čem dát si zdát
na nebi bledne moje hvězda
vším, čím jsem nebyl, byl jsem rád

Keep on loving you

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 14:45

Miru Rundholz jsem měl a pořídím si ho znovu.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. února 2021 15:24

svěženkář 

Jestli znám Krchovského?! Ale teď už se fakt cítím uražená a ponížená, to by ani Dostojevskij nepopsal! Zrovna tuhle jeho báseň mám ráda, někdy je na mě ovšem poněkud explicitní, v tomhle ohledu já třeba radši Ivana Martina Jirouse... Máš rád Ivana Blatného? Vím, že jsme OT, stačí jen přikyvující smajlík...

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 15:37
Reakce na euridike:

svěženkář 

Jestli znám Krchovského?! Ale teď už se fakt cítím uražená a ponížená, to by ani Dostojevskij nepopsal! Zrovna tuhle jeho báseň mám ráda, někdy je na mě ovšem poněkud explicitní, v tomhle ohledu já třeba radši Ivana Martina Jirouse... Máš rád Ivana Blatného? Vím, že jsme OT, stačí jen přikyvující smajlík...

​Ano nihilistický narcis, mám jeho humor, ointování a rytmiku.

Víc se mi líbí básně Jirousové. Napsala jich jen pár. Vthledem k tomu, že pracuji v neintelektuálním prostředí... nepředpokládám obeznámenost s nejznámějším českým dekadentem.

Já mám nejraději klíšťata a Chci-li zmizet beze stopy.

Jinak mne těší, že i v tomto ohledu jsi spřízněná duše!!! Nějaké vůně, hudba, poezie... synchronicita ...

A hluboce se omlouvám, čím to odčiním?

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. února 2021 15:44
Reakce na svěženkář:

A hluboce se omlouvám, čím to odčiním?

​Nepodceňuj můj strhující intelekt, to stačí! //Ale raději ho ani nepřeceňuj, u mě je to fakt pořád tak nějak comme ci, comme ça ve všem a se vším...//

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 16:46
Reakce na euridike:

​Nepodceňuj můj strhující intelekt, to stačí! //Ale raději ho ani nepřeceňuj, u mě je to fakt pořád tak nějak comme ci, comme ça ve všem a se vším...//

​Nepodceňuji Tvůj intelekt, to bych si v životě nedovolil!!!

Naopak Tvůj intelekt, humor, hraní i práci se slovy miluji a cením.

Seznámenost s málo známými literáty nemá s intelektem nic společného.

Já Ti třeba napsal, že ten poetický text Olafa V neznám a pak si vzpomněl, jak nám ho četl lektor angličtiny... paměť je někdy proradná věc. A je fajn, když o nic nejde. Ale nechtěl jsem se Tě dotknout. Jen se ptám. A je fajn, že jsem četl zrovna jednu z Tvých oblíbených a k tomu poslouchal Tvou milovanou kapelu...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. února 2021 17:52

Duftanker MGO Duftmanufaktur: Library Visit

Každý z vás, kdo jste měl někdy možnost navštívit barokní knihovnu v pražském Klementinu případně jinou podobnou, víte, jak krásně voní staré výtisky v kožené vazbě, prolínající se s masivním dřevem. Přesně tu totiž tady najdete. V této knihovně objevíte navíc i velké kožené křeslo a starožitný, šafránově zaprášený psací stůl s rozsypanými obyčejnými tužkami a otevřenou krabicí kvalitních doutníků. Doprovodná vůně těžkého kadidla nenechá na pochybách, že se nacházíme v klášterní knihovně.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. února 2021 18:06

wendulka 

Tvoje recenze a Klementinum a knihovny vůbec a jejich vůně ...

svěženkář 

... já vím, jak jsi to myslel, že v dobrém a hezky, protože jak řekl Freud - v drobných věcech se spolehni na rozum, ve velkých věř srdci...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. února 2021 18:16

euridike 

Já už jsem těch tzv. knihovnických vůní vyzkoušela několik, ale tato, ač už tím tabákem, kůží a kadidlem jde do pánska, tak je pro mě zatím asi top co do autenticity.

A Klementinum právě miluju. Při sepisování bakalářky a pak i diplomky jsem tam strávila mnoho hodin včetně studovny rukopisů a starých tisků.

Samotnou barokní knihovnu jsem navštívila jak soukromě, tak i v rámce povinné exkurze s lektorem z VŠ.

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 18:22
Reakce na wendulka:

Duftanker MGO Duftmanufaktur: Library Visit

Každý z vás, kdo jste měl někdy možnost navštívit barokní knihovnu v pražském Klementinu případně jinou podobnou, víte, jak krásně voní staré výtisky v kožené vazbě, prolínající se s masivním dřevem. Přesně tu totiž tady najdete. V této knihovně objevíte navíc i starožitný, šafránově zaprášený psací stůl s rozsypanými obyčejnými tužkami a otevřenou krabicí kvalitních doutníků. Doprovodná vůně těžkého kadidla nenechá na pochybách, že se nacházíme v klášterní knihovně.

Hans Georg Staudt je výborný. Koukám, že ho máš také na seznamu. 

Těším se na jeho vůně lesů!

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. února 2021 18:26
Reakce na wendulka:

A Klementinum právě miluju. Při sepisování bakalářky a pak i diplomky jsem tam strávila mnoho hodin včetně studovny rukopisů a starých tisků.

​Tak to jsme na tom úplně a naprosto stejně...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 13. února 2021 19:07

Byla tu řeč o Krchovském... hned se mi vybavilo jeho:

PO VLAHÉ KOUPELI DOUTNÍČEK A PAK FÉN...

oholen dohladka, v čistém a zčerstva

odcházím na oběd a potom na kafe

a v rohu kavárny spřádám svá zvěrstva

následovala vzpomínka na jeden obraz... pak na Slávii, uprostřed té specifické atmosféry doby konce osmdesátých let... a řada asociací skončila u parfému Romanza.

... Milovala jsem tu atmosféru, nejkrásnější výhledy na nábřeží, na Hradčany a na divadlo, a taky podmanivou melodii, tvořenou cinkotem skleniček, tlumenými i hlasitými hovory od vedlejších stolků, břinkotem výhybek, co působily tramvaje při vytáčení zatačky z Národní třídy na nábřeží, živým piánem... V zadní části kavárny visí obraz Viktora Olivy Piják absintu, zachycujcí atmosféru noční kavárny s posledním hostem. Na stolku před sebou má nejen sklenku se zeleným silným a hořkým dryákem, ale také božskou, průsvitně zelenou Múzu. Možná. Ten obraz naprosto souzní s pocitem z parfému. Nejen barevně...

Celé se mi to propojilo, slova, obrazy, zvuky, vůně. Samozřejmě teď voním Romanzou. Jak jinak. :-) A po čase si znovu říkám, jak mimořádná tahle vůně je.

http://guerlinade.cz/2016/05/31/masque-milano-romanza-recenze/