Nefer už mám doma, jen jsem se k němu ještě nedostala. U Haxan si podle složení myslím, že nebude pro mě, ale tu Mriga jsem si říkala, že bych si napsala o vzorek v příští objednávce - bude sranda
.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
wendulka Až se mi podaří se dostat k vzorkům, tak určitě vyzkouším.
Strangers Parfumerie: Iridescent Sky
Už vás někdy v létě se sklenicí ledově vychlazeného bergamotového čaje v ruce, když se po bouřce kovově šedá mračna rozestoupila a znovu se vyjasnilo, napadlo, jak by mohla vonět duha? Prinovi voní žlutě jako šťavnaté pomelo, angrešt a nezralý ananas, nachově jako pižmový kosatec, červeně jako svěží růže a borůvkově. Nemám ráda ve vůních ananas, kovové růže a citrusové svěženky mě obecně příliš neberou, ale tady to všechno dohromady nějakým záhadným způsobem funguje![]()
.
Ricardo Ramos: Knus
Je vůní lahodných vánočních perníčků se zázvorem, skořicí, hřebíčkem a špetičkou kardamomu, zdobených bílou cukrovou polevou. Nezbývá než zasednout ke stolu z jehličnatého cedru s hrnkem teplého mléka a kouskem bílé čokolády a pustit se do nich
.
Escentric Molecules: Molecule 01
Vzduch provoněný dřevem, které připomíná trochu to cedrové – zkrátka 100 % iso E Super.
A přemýšlím dneska nad recenzí jerry , která v Molecule 01 má tolik zajímavých věcí, že by to opovídalo spíš složení Escentric 01, včetně kadidla, kosatce a pižma. Kosatec a pižmo mimochodem chybí v naší databázi u Escentric 01, ale našla jsem na parfumo. wendulka
Upravila jsem.
A přemýšlím dneska nad recenzí jerry , která v Molecule 01 má tolik zajímavých věcí, že by to opovídalo spíš složení Escentric 01
Není to záhada - je to renonc. Při překopírování do DTB jsem recenzi přidala k nesprávné vůni
.
Díky za upozornění, už jsem to opravila.
jerry Díky za vysvětlení, tak jsem zase v klidu
.
PK Perfumes: Dirty Rose
Lutensovo "Děvče v jehličí" mělo vždycky na můj vkus příliš ostré lokty, způsobené hlavně vydatnou dávkou koření a kadidla. Paul Kiler namísto nich do ambrově rezavého jehličí umístil pačuliově zaprášenou růži se smyslnými třešňově rudými rty. Není to žádná křehotinka, proto je od hlavy až k patě v kůži a její havraní vlasy, které voní po tabáku, naznačují její kubánské kořeny
.
Ricardo Ramos: Shisha Lounge
Typickou tabákovou vůni rozhodně nečekejte. Tabák se tu nachází jen jako lehká ozvěna v mýdlové bublině, která se objeví hned po úvodním kandovaném červeném ovoci s oříšky a špetkou lékořicového anýzu. Nakonec zmizí i ta a dostaví se spíše výpary z pekárny, kde mistr cukrář právě vytahuje z trouby pižmově nadýchaný vanilkový moučník s drobnými hoblinkami bílé čokolády.
blackviolet ja mám v Molecule 01 tiež len....cédrový pšouk, ehm (pardon my french...)
Byredo: M/Mink
Vlasy namočené v kalamáři a sladká vůně kadidla? Ne, žádné nestoudnosti s copatými děvčátky se nekonají. Nejde o tepající horkost dívčí kůže (jasmín) a nevinnost. Ale zvířátko a pryskyřičnou ambru.
To jen ježek našel raněný strom a pochutnává si na jeho smůle. Kadidlo se pojí s ještě sladším medem, palčivost pačuli ustupuje jehličí a topí se v medu a ambře.
Teplá, tulivá vůně letního jehličnatého lesa. Hladká, sladká a prohřátá pačuli a ambrou. Výdrž lehce nadprůměrná.
Ježek
, odteď mi ho bude tahle vůně vždycky vizualizovat.
Bylo období, kdy jsem ty husté jehličnaté vůně vyhledávala, teď potřebuji spíše něco vzdušnějšího a ostřejšího, pořádně se nadechnout...
Ježek
, odteď mi ho bude tahle vůně vždycky vizualizovat.
Bylo období, kdy jsem ty husté jehličnaté vůně vyhledávala, teď potřebuji spíše něco vzdušnějšího a ostřejšího, pořádně se nadechnout...
Tahle vůně je spíše smolná. Jestli jehličí, tak takový ten zhuštěný odvar z jehličí odlazený medem, co pdmatuji z dětství! Myslel jsem na něj už při recenzi. Jen ta vůně je sladká jinak ;-).
...jak to máš, prosím, s intenzitou a výdrží vůní RIcarda Ramose.?
Mě láká ten Knus a AL Misk i Matcha Nono...
No zatím mám vyzkoušené jen dvě. Tuto a Knus, která se mi líbí víc. Ta intenzita a výdrž se strašně těžko posuzuje. Za mě sillage průměr, Knus drží trochu lépe, protože má zahuštěnější základ.
Díky. Jestli se ti kromě Fille en Aiguilles líbila i Dirty Flower Factory, tak určitě vyzkoušej. Za mě lepší jak Kerosene a oproti ní má mnohem lepší (lutensovskou) výdrž do druhého dne!
...proč těžko posuzuje.?
Mě zajímá, jak to vnímáš Ty, jestli Ti intenzita přijde dobrá, výdrž průměr nebo podprůměr nebo velmi dobrá.?
(když třeba Fleur napíše, že ji vůně zabíjí, tak já zbystřím, že pro mě by mohla být akorát...)![]()
EDIT: ...no, z Tvé diplomatické odpovědi usuzuji, že je to spíše průměr až podprůměr...?.
No co já vnímám z hlediska intenzity jako průměr nebo i lehce nadprůměrné, ty pak zpravidla označuješ ve svojí recenzi jako efemérní a tragickou
.
Super!, díky, je mi to jasné...![]()
(ale já si to tak myslela, že tyhle rychloparfuméři mají vůně - intenzitou, případně i výdrží - spíše opatrné...)
Ale tak tu Knus bys podle mě zkusit mohla
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje