Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline haschm
212 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:40
Reakce na teena-s:
@haschm ale uznej,že jsou tedy výrazně unisexové :D

​Ano s tím slovem problém nemám . Nicméně Honor a Bracken vidím hodně na pánském břehu. Ale jak píšeš u žen je to vesměs jen o odvaze to na sebe vylejt

Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 12. února 2021 23:22
Reakce na haschm:

​Ano s tím slovem problém nemám . Nicméně Honor a Bracken vidím hodně na pánském břehu. Ale jak píšeš u žen je to vesměs jen o odvaze to na sebe vylejt

​Většina pánských Amouage je nositelná ženami. Možná mimo něteré vůně řady Opus a Jubilation. Tam už je to víc o té odvaze než unisexovosti.

cc teena-s 

722 příspěvků moje polička 12. února 2021 23:24

wendulka Rogue umí. Pěkný popis!

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 00:57

Jardin d'Écrivains: Wild

Svěží, příjemná, nekomplikovaná vůně. Třeba do kanceláře. 
Se slabou siláží a ještě slabší výdrží (2-3 hod. max.) Nezralé fíky nedozrají, čaj s bergamotem je vlažný. Složení znělo celkem zajímavě, ale přijetí bylo vlažné. Karafiát na stole nebo v klopě, ale ne na rande. Nevýrazná, zaměnitelná, umírněná. Přesný opak osobnosti, jejíž jméno nese. Ani Oskar, ani divoký. A to je škoda.

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 06:55

Korsičanka 

...tak já si hlavně kvůli Tobě, a dalším ostatním, pořídila znovu vzorek Baccarat EDP.

Jako je, relativně lehčí a o zastřeně čerstvéé pomeranče jiskrnější, ale zase nemá mohérovou hustnost extraitu z šedé ambry.

ALE - asi na mně m o m e n t á l n ě drží EdP lépe!.

Ještě prozkouším, no, byla bych moc ráda, kdyby vůně držela a byla ze mě cítit. Ta skladba je prostě dobrá...

Offline Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 13. února 2021 09:17

Miru No, konečně jsi na to přišla Ale na mně poslední dobou drží zas líp extrait

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 09:31
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. února 2021 09:56

svěženkář 

Mám v plánu se podívat na zoubek ještě pár dalším. Tohle totiž potěší každého milovníka vintage.

ad Jardin d´Ecrivains) No ona se celá značka kromě Junky nese v takovém příjemném nekomplikovaném duchu. 

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:05

Oud Palao Diptyque

...růže - dobrovolně - vězněná v rozehřáté pryskyřici...

V pár vteřinách zintenzivňuje, sílí,

svojí silou upozorňuje, kdo tu má slovo -

já, vůně.

(podotýkám - na mně akorát intenzivní vůně. Prostě si sedne na kůži a hledí. Hledí na mě a říká:

"Chtěla jsi mě, tak jsem tady. A nehnu se."

Takhle má vonět parfém. Člověk o něm má vědět, má s ním být...)

Sytě - podprahově žlutá  - jinak tmavě rudá růže nořená do pryskyřičnatého,

hedvábně hustého téru, jenž líně se hýbe, jako když mícháte špatně/málo naředěnou malířskou barvou...

Ona nadýchaně hutná hmota je mi povědomá...

...ano, je v ní totiž oud z Laosu...

..přesně ten, který mě dostal ve vůni Satin Mood Extrait.

Tenhle oud je měkký, milý, ale ne vlezle kamarádský/řiťolezecký/přizdisráčský,

no, prostě - jako mega pracháč, který si své bohatství vydobil od píky vlastní dřinou, a proto ví, jak je těžké se z nuly dostat na vrchol, a proto má v sobě pokoru a

proto se baví mile s každým...

...a proto má v sobě skrytou, ale vnímatelnou sílu a vznešenost.

Vanilka se ve vonné kompozici stává parfémovým dozorem, dámou, jež svými dlouhými zlatými prsty vmíchává zrnka dávného afrodisiaka do příjemně těžce vláčné hmoty, přislazuje a přitahuje otěže tak, že se ze vzpurného hřebce stává krotký mazel....

Oud?... Ano, tahle forma je lehce nositelná, svůdná, nonšalatně přitažlivá, 

chvílemi se objeví delikátně dekadentní živočišnost, aby v pár vteřinách zmizela, protože se naopak předvede hrst rozkousávaných lískových oříšků(santal) smíchaných s teplými slinami, v nichž zbyla i příjemná pachuť po žvýkaných listech pačuli a mlžná kouřovost...

...vůně těla, prachů, žití

rituály,

neohroženost a víra

slabost

nikdy

body

neposbírá...

Offline Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:20

svěženkář Mně se od Rogue nejvíc líbí Flos Mortis - možná na ni někdy dojde (i když/nebo právě protože je z ranku mé zlaté Kriminálnice,ale jakoby lehčí)

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:33

Murmur Pigmentarium

...zlatistá růže topená v zlatisté vlahé nesladce vanilkové ambře,

jež jakoby v našlehané čokoládové pěně se skrývala...

SLAST

Luxusní kompromis mezi Satin Mood Extrait a gurmánskou vůní...

síla

křehkost

požitkářství

odpor k jakýmkoliv střetům

ukecat, umluvit,

vyargumentovat...

...to není pochlebování, to je vysoká škola diplomacie - dostat protistranu tam, kam potřebuji...

...a máme tu vlastně charakteristiku,

mikrorecenze

je 

tu.

...neprvoplánově krásná, v davu však evidentní

luxusní potvora

...intenzivně šeptaná,

sluncem třpytící se tmavá temná lahodnost...

(...to bych mohla být 

já...)

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:48

Erotikon Pigmentarium

...mléčná, ale hodně tmavá tekutá a teplá čokoláda zastrouhnutá ár mikropilinkami ze zázvoru, jehož chuť je pikantní příjemně, protože přechází téměř do měkkého pomerančova...

Lahodné epikurejské hedvábí.

Erotika.?

Oukej,

narvaná do černě okrajkovaného flakonu, zabalená do hedvábného papíru se sametovou mašlí

Beru...

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 11:34
Reakce na wendulka:

svěženkář 

Mám v plánu se podívat na zoubek ještě pár dalším. Tohle totiž potěší každého milovníka vintage.

ad Jardin d´Ecrivains) No ona se celá značka kromě Junky nese v takovém příjemném nekomplikovaném duchu. 

​Také je mám na seznamu ;-). Chypre Siam mám na poličce a 1 nebo 2 po vyzkoušení možná přibudou, tak to odkládám

Ad. Jardin: Tentokrát přepis poznámek. Otestoval jsem většinu loni na jaře. Junky je nejzajímavější. Všechny trpí slabou výdrží. Ale v tomto případě to snad ani není škoda

Čestná vyjímka je Orlando, které mé kůži svědčí. Ha, chybí mi v tužebníku!

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 12:27

Jardin d'Écrivains: Junky

Nezvykle pěkná kombinace svěžesti, zeleně a světlých dřev. V úvodu konopí, galbána a růžového dřeva. Pak se přidají květy (gardénie, nepřeslazená dvojka fialka-kosatec bez pudru) a nakonec mokrého vetiveru a mechu. Opět s dřevy a uhlazené kašmeranem. Jednoznačně nejlepší počin z řady inspirované literáty. Spíše než Burroughs jde ale o odlehlé chatě v mokrém lese, s malou zahrádkou a nasáklé vůní konopí. Na druhou stranu živá, originální vůně, které odpustíte i slabší výdrž. A mohla by se jmenovat i funky.

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 12:49

Tobacco Mandarin Byredo

...měkký kmín i se změklým koriandrem v téměř nesladké mandarinkové šťávě

(bez citrusovosti kůry).

...delikátně průtahové(díky koření následně roztlučenému v hmoždíři) s pikogramy mýdlovosti,

delikátní tabák, spíše jeho stopy a také delikátní kůže s nasládlou našlehaně krémovou pryskyřicí, macerovanou v luxusním chlastu(labdanum + vanilka + podprahové velejemné ovocné tóny) a

s ultra delikátním/téměř nepostřehnutelným oudem(s éterickou oříškovou pastou).

Lahodná kompozice, taková hladivá po chřípí i po duši...

...ale jako -

to se Ben Gorham bojí?, jako čeho?!

PROČ  to nemá větší grády?!

Tobacco Mandarin voní TAK intimně...

...ztrácí se ve chvíli, až zmizí téměř úplně...

...ovšem, uznávám, že to, co zbyde na holé kůži, voní pořád velmi dobře!.

Všechny ingredience se vzájemně spojí, prolnou, lehce se rozmlží kontury a nastává anarchie parfému, nebo - něco jako když surfař chytne tu pravou vlnu a jede...

...intenzivně hebký dlouhý skluz. Skluz ze všeho, co si lze o vůni přečíst...

(pro tu skladbu jí dám nové šance, dát tomu volume na max - je to skvost)

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 13:08

Tonka 25 Le Labo

...zpracování pomerančového květu, které mi nevoní, k tomu, byť minimální, ale patrná nechutná živočišnost, a nejspíš styrax v téhle vůni mi nesedí, protože cítím dehet nebo co.

Nemám vůbec chuť čekat, jestli se to zlepší.

Takže celkem dost špatný...

"Polibek smrti"

Labdanum 18 Le Labo

...óó, tak toto mi chutná!.

Slaďoučké labdanum, hedvábně pižmová vanilka.

Takto vůně vypadá jako andělská...

...jenže po chvíli se přidá chtíč, lehce zvrácené živočišno

(tělesnými exkrety změklá delikátní dřeva).

Lehce mi navaluje, jenže současně si musím neustále přičichávat...

...je to jak jazykem šťourat do bolavého zubu, člověk prostě musí...

Dobré. Husté. Originální rajc.

Labdanum 18

osciluje na hraně mězi lahodnou vanilkovou, neuvěřitelně nadýchaně krémovou pryskyřicí a mezi pálenou gumou, latexem na holé, nadržené kůži.

Intenzita intimní.

Možná tady je to dobře...

(v tom nejlepším smyslu slova)

((asi se mi líbí hodně hodně...))

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. února 2021 13:23

Miru 

Ty a svěženkář jste u mě momentálně na černé listině, protože číst vaše posty a recenze mi dělá zásadní čáru přes rozpočet - a to doslova. To pro ty značky děláte, nebo co to jako má bejt?!

//Doufám, že je jasné, že je to z mé strany obdivný a láskyplný post!//

svěženkář Dnes jsem si tady z příruční knihovny vytáhla Paze! //No nic, jen jsem se chtěla svěřit s mírným intelektuálním pokrokem v mezích zákona, ale pořád u toho tady poslouchám G-Eazyho, ale to je asi v pořádku, to je v podstatě můj život v kostce...//

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 13:24

euridike 

...

722 příspěvků moje polička 13. února 2021 13:31
Reakce na Miru:

Miru Skvělá recenze!!!

To je tento týden už 2. vůně, ke které jdi mne zlákala...

Tobacco Mandarin Byredo

...měkký kmín i se změklým koriandrem v téměř nesladké mandarinkové šťávě

(bez citrusovosti kůry).

...delikátně průtahové(díky koření následně roztlučenému v hmoždíři) s pikogramy mýdlovosti,

delikátní tabák, spíše jeho stopy a také delikátní kůže s nasládlou našlehaně krémovou pryskyřicí, macerovanou v luxusním chlastu(labdanum + vanilka + podprahové velejemné ovocné tóny) a

s ultra delikátním/téměř nepostřehnutelným oudem(s éterickou oříškovou pastou).

Lahodná kompozice, taková hladivá po chřípí i po duši...

...ale jako -

to se Ben Gorham bojí?, jako čeho?!

PROČ  to nemá větší grády?!

Tobacco Mandarin voní TAK intimně...

...ztrácí se ve chvíli, až zmizí téměř úplně...

...ovšem, uznávám, že to, co zbyde na holé kůži, voní pořád velmi dobře!.

Všechny ingredience se vzájemně spojí, prolnou, lehce se rozmlží kontury a nastává anarchie parfému, nebo - něco jako když surfař chytne tu pravou vlnu a jede...

...intenzivně hebký dlouhý skluz. Skluz ze všeho, co si lze o vůni přečíst...

(pro tu skladbu jí dám nové šance, dát tomu volume na max - je to skvost)

​To je už druhá recenze, která mi vyvrací názor, že mandarinka není cítit... musím vyzkoušet!

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 13. února 2021 13:36

Osmanthe Kodoshan Maison Crivelli

...vonokvětkou/hebkým senově meruňkovým tónem ochucený téměř ledový lahodný černý čaj

s delikátní průtahovostí z pepře.

...ovšem za pár vteřin se objeví sladko...

..je to úplný skok, překvapení!

Možná někdo z vonokvětky vypreparoval onu meruňku a spolu s ambrou svařil na bio džem.

Jenže ta, jež stojí u ohniště, míchá lektvar vlastní bělostnou teplou paží(podprahové jemné hedvábné pižmo) a protože není žádná světice, v pohodě si u toho žvýká drahej tabák...

Takže co, jak že Osmanthe Kodoshan voní.?

...ve finále voní teple senově nameruňkovělou vyšlehanou ambrovou pastou s vetknutou tabákovou dochutí.

Intenzita dobrá.

A body navíc za moc příjemný úvod, který se v momentě otočí o 180 stupňů na moc příjemný základ.