Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online Miru
16581 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:15

wendulka 

...ale joo, i přes případnou výdrž a intenzitu na houby, by mě zajímalo, jak je to udělaný, skladba, jestli bych to vnímala jako dobrou/kvalitně udělanou vůni

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:31

Miru 

Dobré jsou určitě obě - dělal je stejný člověk jako ty první Nishane (Muskane nepočítej, ta už je od Chrise Maurice).

Jako ta Shisha Lounge určitě lepší jak Qom Chilom, kterou mám pocit, že jsi zkoušela.

A Knus za mě zase lepší než třeba typově trochu podobný Erotikon.

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:33

wendulka 

...z Tebou zmiňovaných jsem zkoušela právě jen ten Muskane(a ano, ten mě otrávil, je nudný, a i slabý), takže neznám. A Tobě věřím, že jsou dobré...

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 10. února 2021 11:57

Iris Dragées Lancome

...souhlasím s jerry

Na mně je ovšem příliš éterická.

Škoda.

Jasmin Marzipane Lancome

...vůbec se mi to nelíbí. Připomíná mi to asi Poeme.?, nebo něco tak, nesouzní to se mnou.

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 10. února 2021 11:59

Parfait de Roses Lancome

= krása.

...likér z lásky a blaženosti...

(v podstatě s recenzemi v databázi souhlasím)

((intenzita podprůměrná, výdrž - se uvidí...))

EDIT: výdrž - prchavá, směšná...

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 10. února 2021 12:04

Oud Bouquet Lancome

...omamující laskomina!.

Vanilkou zjemněný a současně zahuštěný kopajský balzám, s příjemně iritující oudovou špičkou, v obležení pouze nasládlého macerátu z tmavě oranžovonachových růží.

...rajc.

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 10. února 2021 12:09

Sunshine Amouage

...na jednu stranu v podstatě souhlasím se všemi recenzemi v databázi.

...na stranu druhou - vonokvětková zastřená meruňka, taková opatrná, hozená do nedaleké kupky sena.

...na jednu stranu - příjemné, pro horké letní dny, nenáročné

...na druhou stranu - to má být luxusní vůně.?, za luxusní peníz?

Intenzita intimní. Výdrž průměr

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 10. února 2021 18:45

Escentric Molecules: Escentric 02 

Na rozdíl od Molecule 02 má Escentric 02 kromě hlavní složky, v tomto případě ambroxanu, i další ingredience. To z ní dělá opravdovou vůni a pokud přijmeme její chtěnou syntetičnost, docela dobrou vůni. Je vzdušně dřevitá a zeleně bylinková, nasládlá citrusy a trochu květinová. Dokonce i ten avizovaný gin v ní trochu mám, ale je to jako bychom si chtěli přičichnout trochu z dálky ke skleničce s gin tonikem. A celá vůně působí tak nějak čistě. Až laboratorně čistě.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 10. února 2021 20:46

BDK - French Bouquet

Ach ano, tohle se mi líbí. Aldehydovka klasického střihu, která sluší všem jako zavinovací šaty Diane von Furstenberg. Nemám ji při ruce ke srovnání, ale nebude daleko od No. 5 EDP. Tady vnímám i kovové tóny, které mě malinko ruší, ale po chvíli je překryje pudr, vůně se stáhne blíž a zesládne. Je příjemná a nepříliš hlasitá. Jemné žluté kvítky, jarní vzduch po ránu. Určitě bych ji moc ráda nosila, ostatně i ty šaty.

Boadicea the Victorious - Delicate

Začala bych tím, že mám ráda zelené vůně. I Amouage Myths se mi celkem pozdává. Ale Delicate? Je květinová a zelená, ne však neškodná. Máme tu narozeninovou kytici - tón stonků zlehka zahnívajících v těžké broušené váze, jetel semletý sekačkou, odkvétající hyacint a vodku. Na konci se touto zahrádkou i domkem prožene delikátně páchnoucí zvířátko. Ale pobavilo.

Pierre Guillaume - Le Musc & La Peau

V téhle celkem vzdušné vůni toho najdeme hodně. Je to bylinná svěží vůně, zároveň nasládlá. Neobtěžující. Vidím pole s bavlnou, tisíce chomáčků... A břečťan. Fialkové listí. Vodu po holení. A taky sůl, mořský vzduch. Určitě by to byla i krásná bytová vůně, nevoní nutně jako parfém. Připomněla mi Bleecker Street Bond No. 9.

Děkuji kolegyni Andry za poskytnutí materiálu

Offline andry spravce
2931 příspěvků moje polička 10. února 2021 22:10

EvanillaDelicate je vyborna, prej pobavilo

Offline haschm
212 příspěvků moje polička 11. února 2021 16:39
Reakce na Miru:

Sunshine Amouage

...na jednu stranu v podstatě souhlasím se všemi recenzemi v databázi.

...na stranu druhou - vonokvětková zastřená meruňka, taková opatrná, hozená do nedaleké kupky sena.

...na jednu stranu - příjemné, pro horké letní dny, nenáročné

...na druhou stranu - to má být luxusní vůně.?, za luxusní peníz?

Intenzita intimní. Výdrž průměr

No já osobně bych zkusil pánskou verzi. To je jiná liga :-)​

Offline Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:15

haschm V létě jsem k pánským amuážkám prvně přivoněla v Ingredients a asi je budu muset, až otevřou, prozkoumat podrobněji:)

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 11. února 2021 20:18
Já tedy zbožňuju téměř všechny Amuážky,pánske nevyjímaje,Sunshine je velmi chválená a na mé kůži kupodivu drží a vyzařuje do prostoru,v zimě báječně zahřívá,v létě mě tolik nebaví-ztěžkne,pánská verze je taky báječná ale občas je tam cítit zvláštní "plastová"stopa jakoby byla vůně saxíku tlumená dusítkem (levandule se šalvějí?) kdyby byly cenově dostupnější(pro mě nejsou) tak bych pořídila komplet for her/him a chvíli bych měla parfémový klid,na léto jsou úžasné i Reflection a Beach hut(tu cítím z trička i po vyprání),Dia je boží,Fate je nádherná,Journey jakbysmet,Ouverture je chlastavá,jen Bracken je hodně osobitá a musím na ni mít nervy,Epic jen do horka jinak mě zabíjí kůže s kmínem a nosit bych nemohla jen Figment-to je hrob,doslova,děvčata nebraňte se pánským verzím jsou báječné a "renesanční" mi ani nepřijdou pánské ale metrosexuální :D
Online Miru
16581 příspěvků moje polička 11. února 2021 20:22

haschm 

...no, jak bude příležitost, ráda zkusím.

Mně se dřív líbila i hodně Dia, Ubar, ale v současnosti je to na mně většinou všechno takové nanicovaté, hodnotou max do tisícovky...

Offline haschm
212 příspěvků moje polička 11. února 2021 21:23

teena-s zásadně nesouhlasím s metrosexuálním adjektivem . To bych je musel vyhodit,při představě chlapa s ulíznutým, přesně zastřiženým vlasem směřujícím na manikúru... blee 

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 12. února 2021 08:41
@haschm ale uznej,že jsou tedy výrazně unisexové :D
Offline jerry
11035 příspěvků moje polička 12. února 2021 09:13

teena-s 

Souhlasím s unisexovosti - zatímco z dámských amuážek preferuju pouze Jubilation 25 (ne že by se mi některé další nelíbily, ale mít je nemusím), zato z pánských kromě Figment bych nosila vše.

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 12. února 2021 16:26

jerry díky za podporu "sestro"

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:30

Rogue Perfumery: Flora & Fauna

Ano, tak toto je ovocná chypre tak, jak ji známe ze staré školy od mistrů jako Edmond Roudnitska. Na úvodní příjemně svíravý bergamot navazuje pryskyřičnaté labdanum s balzamickou ambrou. Ty se rozprostřou po mechovém podkladu z větvičníku a pačuli, pokrytém autentickými sušenými meruňkami, které coby zástupci flóry vůni přináší moderní tón, zatímco hladce zbroušená kůže s příjemně živočišnou cibetkou z fauny ještě více zdůrazní její sofistikovaný vintage charakter. A je-li vám kromě klasických chypre blízký i Tabac Blond (Caron), pak rozhodně taky vyzkoušejte.

Maison Incens: Musc Dahabii

Sledujete-li vývoj jednotlivých šarží Chanel No. 5, pak vám jistě neuniklo, že za poslední roky se uhladila. A patříte-li k těm, komu schází její dřívější starosvětské aldehydy, lehká jasmínová opojnost a santalová vřelost, pak by pro vás řešením mohla být právě Musc Dahabii, která se jí velmi podobá, jen obsahuje navíc kůži.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:30

Rogue Perfumery: Flora & Fauna

Ano, tak toto je ovocná chypre tak, jak ji známe ze staré školy od mistrů jako Edmond Roudnitska. Na úvodní příjemně svíravý bergamot navazuje pryskyřičnaté labdanum s balzamickou ambrou. Ty se rozprostřou po mechovém podkladu z větvičníku a pačuli, pokrytém autentickými sušenými meruňkami, které coby zástupci flóry vůni přináší moderní tón, zatímco hladce zbroušená kůže s příjemně živočišnou cibetkou z fauny ještě více zdůrazní její sofistikovaný vintage charakter. A je-li vám kromě klasických chypre blízký i Tabac Blond (Caron), pak rozhodně taky vyzkoušejte.

Maison Incens: Musc Dahabii

Sledujete-li vývoj jednotlivých šarží Chanel No. 5, pak vám jistě neuniklo, že za poslední roky se uhladila. A patříte-li k těm, komu schází její dřívější starosvětské aldehydy, lehká jasmínová opojnost a santalová vřelost, pak by pro vás řešením mohla být právě Musc Dahabii, která se jí velmi podobá, jen obsahuje navíc kůži.