Troufám si říct, že jo
. Mně se líbí stejně jako Trimerous, ale mým favoritem z těch tří, co jsem od Jorum vyzkoušela, zůstává Arborist.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
wendulka Díky :-)
Fleur dovolim si tipnout, ze bys ji opravdu nenosila
A za sebe kofilu nevnimam, levandule a kuze bez kudrlinek.
slniecko Ad SM Café - jak to popisuješ, tak já bych byla ten případ, komu by se velmi líbila (káva, to je pro mě nejsilnější závislost a Kofilu jsem milovala od raného dětství), ale určitě bych ji nenosila. Vůně kávy prostě patří k šálku, do kavárny, ale ne do mého výstřihu.
No toto...akože ja mám kávu ako zložku rada, ale nemám veľmi rada vône, ktoré pôsobia úplne ako niečo jedlé/pitné. Ale zas toto je fakt niečo extra.
Fleur dovolim si tipnout, ze bys ji opravdu nenosila
A za sebe kofilu nevnimam, levandule a kuze bez kudrlinek.
Tak koža a levanduľa ma odignorovali úplne...
Strangers Parfumerie
Iridescent Sky
Krásna hladká ovocná vôňa, síce trochu "všeovocná", ale bez akejkoľvek mainstreamovej umelosti (myslím tým výsledok, je mi jasné, že väčšina toho, čo je tam sa dá dosiahnuť len "umelo"). K tomu jemný bazový čaj, trošku osladený s kvapkou limetky. Pokojná a príjemná ako domov. Ešte aj tie občas presvitajúce kovové tóny vo mne nevyvolávajú chlad, sú skôr ako pár trblietok rozsypaných na stole.
Fleur de Lune
Začínam mať pocit, že Prin Lomros sa rád hrá s bielymi kvetmi tak...aby vyzneli úplne inak ako bežné vône s bielymi kvetmi....a ide mu to. Toto sú Priesvitné biele kvety...alebo možno nie úplne priesvitné, skôr hmlisto, matne neuchopiteľe prchavé biele kvety (ale držia dobre). Veľmi nežné a jemné. Mesačný kvet je veľmi priliehavý názov. Toto by som chcela vlastniť.
Aroon Sawat
A ďalšia óda na ovocie, tentokrát "říznejšia", jednak je nej sladšie, hutnejšie ovocie, jednaj je strihnutá mandarinkovou kôrou. A k tomu kvety, (ako inak) biele a trochu mojej obľúbenej kombinácie myrhy s ružou. Je zaujímavé, že akokoľvek pre mňa znie "ovocne-kvetinová" už ako kategória nudne, tak Prin ich proste vie urobiť živé a s atmosférou.
Burning Ben
Seno, slivkový kompót. A potom príde "sladké" kadidlo. Neviem to lepšie opísať. Je to dymové, je to ľahunké, vzdušné, ako kadidlové, ale do sladka. Nie, nemá to nič ani so závanmi z kuchyne, ani s orientálnymi kadidlovými tyčinkami. Proste tak, ako sa mi kedzsi vo 450-tke od Farmacia SS. Annunziata zdalo kadidlo slané, tu je sladké. Je to veľmi zaujímavé, ucelené a splýva to ako ľahký vánok. Páči sa mi to.
Prin
Ganja Kasturi
Ouje, ouje...toto je teda tráva hustá a černá ako polnoc. Kam sa na to hrabe Black Afgano. Do toho kmín, temný mach, temné ihličie a kadidlo snáď ani nie z katedrály, ale priamo z kostnice. Toto je iný death metal. Sakra dobrá je.
Maison Crivelli
Patchouli Magnetik
Na túto vzorku som sa dlho odhodlávala - predsa len pačuli rovno v názve - a robila som chybu. Je to nádherná kombinácia broskyne, gardénie, benzoinu a santalu, ktorá by ale bez toho pačuli bola nudná. Ten tón tomu dodáva hĺbku a - totálne paradoxne - akúsi až skoro zákuskovú jedlosť. Palec hore.
slniecko kava je tam samozrejme taky, jen ne nasladko ![]()
slniecko O Fleur de Lune jsem taky uvažovala - nastřídačku s Ganjou
Nakonec Ganja pryč a Měsíční květy taky nikde
Ach, wir verrückten!
Hezky sis začichala...a popsalas ještě líp!
Relaxing Verbena 29 (Krigler) - čerstvě rozemnutá svěží verbena - intenzita je tedy famózní, citrusovky takové grády nemívají. A ani takovou výdrž. Prostě Krigler...![]()
slniecko O Fleur de Lune jsem taky uvažovala - nastřídačku s Ganjou
Nakonec Ganja pryč a Měsíční květy taky nikde
Ach, wir verrückten!
Hezky sis začichala...a popsalas ještě líp!
To sú taaaak prorichodné vône, ako si len viem predstaviť! Ćierna vs. biela....ale tiež chcem obe ![]()
Prin
Homa (हवन)
To je toho oudu a živočíšnych tónov na mňa priveľa. Trochu mi to evokuje momenty, keď mi niekto v detstve chcel ako mestskému dieťaťu pri výlete na vidiek ukázať maštaľ a urobiť mi tým radosť...a čudoval sa, keď som mazala preč. Vraj aké bojazlivé dieťa...no, tak tým to nebolo....Neskôr vôňa AJ drevenie a zelenie, ale márnosť nad márnosť...tá maštaľ je tam furt...
Saringkarn (ศฤงคาร)
Ťažká, starobylá vôňa. Nebyť (našťastie veľmi decentne dávkovaného oudu), ktorý kričí "novou módou", by to mohol byť kľudne nejaký starý, hladký, hustý lektvar, prepracovaná stará vôňa s ružou, pižmom, kožou, kadidlom a dubovým machom. Keď sa veľmi sústredím, tak cítim trochu tmavej čokolády, ale napodiv ten dojem skôr umocňuje.
Arsalan
Nieeee, toto je zase oudovka na Xtú...akože tu sa to snažia prebiť kvety, ale je to marný, je to marný, je to...marný...
Anatolia Anatolia
Tá istá krásna gurmánka ako anatolia, ale tentokrát trochu zadymená (nie, ja som dnes náhodou nič v kuchzni nespálila;) ). V podstate Anatolia s kadidlom, a tá jediná zložka to posúva do úplne iného uhlu pohľadu. Je to chladnejšie, je to podstatne menej jedlé, je to ako deka kostolného adidla s nasládlymi podtónmi ako podstavcom. Spolu sa to krásne uhladí do jemnej, elegantnej a hladkej kadidlovej vône.
Nocturnal Poetry
Už len veľmi malá troška, z ktorej sa mi podarilo trochu odsať papierikom, takže len s rezervou: kadidlo, tabak, kvetinové tóny a niečo, čo by mohli byť sušené slivky. Skôr hutná, ale príjemná vôňa.
Tak som si dnes dala pauzu od Prina, lebo sa mi zdalo, že sa mi to už všetko motá....no a neviem, či to bol v tom porovnaní dobrý nápad...
Oraculum
06:01 Cottonist
Pekná, veselá kvetinovka, no, je možné, že pre niekoho to bude prikvetinová smršť, ale ja si pochvaľujem:). Kraľuje tomu ylang, vlastne nevedieť o ostatných zložkách, asi by som ich pod ním ani nevedela rozoznať. Pomerne výrazne pripomína (tým dominujúcim ylangom pochopiteľne) Fleur des Fleurs od Une Nuit á Bali - ale v jednoduchšej verzii.
13:13 Confidist
Sladký vanilkový púder. Vlastne neviem, čo k tomu dodať. Nevzbudzuje to vo mne nič. Ale nie je to zlé. Len....
21:03 Sensualist
Celkom pekný, skôr zelený jazmín. Ale nie takým tým veselozeleným spôsobom, ako trebárs v AA Jasminora, skôr jazmín so zeleným kríčkom. Schválne nepíšem jazmín NA zelenom kríčku, lebo toto má od reality živého kvetu ďaleko. Skôr je to jazmínová esencia alebo akord idúci smerom do zelena. Občas zavanie akýsi konvalinkový podtón. Ako súčasť parfému by to bolo pekné, takto je to akési prázdne. Ale pravdepodobne dobré na vrstvenie.
21:21 Royalist
Skúšať vôňu, ktorá sľubuje kávu, tabak a oud deň PO skúšaní vôní od Prina Lomrosa je nerozum. Ale zas, na druhej strane....ak je na niekoho Prin príliš silná káva, môže skúsiť toto. Mne to bohužiaľ príde ako plechovková káva z chladničky na benzínke voči poriadnemu ristrettu z dobrej talianskej kaviarne. Ale je to tam. Tá káva....niekde...
04:20 Hedonist
Hneď na úvod vanilka s tónom gaštanového pyré a dlho to vyzeralo, že to tak aj zostane. Potom sa ale ozvali aj ďalšie tóny, jemné korenia, akýsi všeobecnekvetinový tón a a amberwood, čerstvý, práve odtrhnutý od Symrisu. Pekné, ale ten výlev proti "chemickým" parfémom na instagrame značky mi tu príde ľahko farizejský.
00:08 Principist
Santalové drevo, ambra a oud vyzerajú inak. Akože fakt inak. Niežeby som tomu v prípade oudu teda nebola vďačná:))). Ale tak dobre, povedyme, že toto je niečo podobné hladkému santali s jemne kokosovým nádychom (kokosofóbi, tu sa ale fakt nemusíte báť), s niečím sladkým na doplnenie. Nie je to zlé, krém na ruky by sa mi taký páčil.
POP TSVGA Parfums
... text na stránkách TSVGA říká: "Root beer barrels and other various candies from your childhood corner store. The woods by your home. Those cigars you smoked when you were 12 and thought you were cool. Your parents rum that you stole and then watered down."
A ano, je to tam.
Ve dvanácti jsem sice netušila, co to kořenové pivo je, první cigaretu jsem si dala až v sedmnácti a rum, který jsme měli do vánočního cukroví a do opilého Izidora, jsem neochutnávala, ale! Ale viděla jsem The Wonder Years /Báječná léta/, My So-Called Life /Tak tohle je můj život/ a Freaks and Geeks /Machři a šprti/, takže to všechno moc dobře znám! A ta atmosféra dětství lámajícího se do dospívání tu prostě je, sladkost i natrpklá hořkost, kořenové pivo i Dr. Pepper, medvídci Haribo, dlouhej kouř, sluncem vyšisovaná dřevěná houpačka na verandě, hlava plná bezstarostných starostí... Všechno, všechno to tam je...
Kouřově sladká, dřevitě bylinná vůně, lehce /těžce/nostalgická...

MELLIFERA TSVGA Parfums
Včela medonosná.
Apis mellifera.
Animalia, Arthropoda, Insecta, Hymenoptera, Apocrita, Apoidea, Apidae.
Barmský jantar a v něm první včely z období pozdní křídy. /Je jim sto milionů let./
Informace si včely předávají pohybem podobným tanci. /Některé podrody včel musejí při svém tanci vidět slunce./
V období středověku si někteří mysleli, že včely jsou nejmenším druhem ptáků.
Včely voní.
Nejen med, nejen vosk, nejen zpracovaný pyl.
I včely voní.
Po propolisu, včelím tmelu z pryskyřičných reziduí. V úle jím je pokryto vše. Buňky plátů. Česna. Zabijí-li včely v úle vetřelce, kterého nejsou schopny odstranit, pokryjí ho vrstvou propolisu. /Včely jsou malí egyptští balzamovači./ /Slovo "propolis" v řečtině značí předměstí./ V chladu je křehký a tvrdý, za tepla měkký a vláčný, vonný po pryskyřičných éterických látkách.
Takhle voní včely.
Takhle voní Mellifera.
Sladce.
Medově.
Pryskyřičně.
Živočišně.
Jako propolisová tinktura zjemněná medem.
Krásná vůně.
Až bolestně realistická pro nás vyrostlé ve včelíně.

euridike Nádherná recenze! Též jsme kdysi chovali včely a já malovala úly
Ta značka bude stát za pozornost![]()
Díky
, já jsem od této značky zkoušela zatím jen tři vůně, ty dvě výše zmíněné + Pillow Lips.
A vyloženě mě irituje jeden typ jejich flakónů, resp. jejich etiketa...

euridike Mě taky
Nevím, co je k tomu vedlo
Ty kulaté jsou přeci dost dobré, ne?
euridike děkuju za recenzi k Mellifera, připojuju se k valm s Korsičanka , vyrostla jsem u úlů a jsem šťastná, že se ke včelaření otec vrátil. Občas se k tomu taky připletu a je to pro mě svátek, moc to miluju a velmi doufám, že jednou budu včelařit sama. Že se vrátím ke včelám a ke klavíru... Jak moc sladká je ta vůně? Hodně mě zaujala složením, medovou jsem kdysi zkusila jen Slowdive od Hirama Greena, ale ta na mě až moc hustá/ věrná svému názvu, ovšem. No, asi se nakonec nebudu pídot, vzhledem k dostupnosti a ceně..
To by se ti mohla líbit i Bee (Zoologist).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje