Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 16:59

Rouge Chaotique Byredo

...černorybízový fresh i s vymačkanou šťávou z přezrálých švestek a k tomu se zvrácenou rozkoší drtím, matlám mezi prsty čokoládové pralinky

(asi tahle luxusní bonboška měla zaplácnout prázdno v těle, srdci i duši...),

přivírám oči

a uvědomuji si, že cítím

jemný kouř...

...to pod hebce drhnoucím nagurmánštělým sametem, jenž je chráněn lesklou politurou z černorybízového sirupu prodoutnává skrz zapálený papyrus.

Černorybízová - jsem zase malá holka, a když babička odebere od lisu kyblík plný napěněné černorybízové šťávy, tak já slastně nořím obě dlaně až po zápěstí do hmoty z černorybízových slupek a zbytků tmavofialové dužniny a vší silou mačkám tak, že mi ovocná masa leze škvírami mezi prsty, přestože jsou sevřeny v pěst...

Mazlavá - polední slunce, tenisky jak silniční tiskátka a já prstem roztrhávám téměř pukající asfaltové bubliny, roztahuji je a táhle trhám...

Oudová - měkoučce živočišná kůže/měkká kožená živočišnost/lahodná oudová kouzla...

Nepitomá - žádný chaos. Pro mě

harmonie.

Dekadence

a

tma...

...a

prosím,

škemrám,

licituji

s

hodinami - 

aby

bylo 

věčné

to,

že

jsem

teď

tady

...a

pak

srdce

s

dechem

soupeří,

kdo

bude

dřív u

dveří,

kdo

vypustí

první

dlouhý

vzdech,

že

ne

kapitulací,

ale

vítězství,

když(počítám v tvých očích tmavé hvězdy...)

ležím/e

na

zádech...

...musíte vědět, čím druhému nejlépe zacpat ústa, 

jak nejlépe ho

umlčet...

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 25. zaří 2023 08:24

ad ROUGE CHAOTIQUE Byredo

....už vím, kde jsem to cítila,

resp. levnější variantou a s lepší intenzitou i výdrží je vůně

Sí Eau de Parfum Intense Giorgio Armani 2021

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 25. zaří 2023 14:59
Reakce na Miru:

ad ROUGE CHAOTIQUE Byredo

....už vím, kde jsem to cítila,

resp. levnější variantou a s lepší intenzitou i výdrží je vůně

Sí Eau de Parfum Intense Giorgio Armani 2021

... a já se na ni tak těšila, tolik nadějí jsem měla - a Ty mi to takhle rozbiješ...!

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 25. zaří 2023 15:05

euridike 

...no, došla jsem si k teorii, že hodně těch "nikových" značek dělá záměrně vůně, které jsou velmi podobné něčemu z mainstreamu.

Protože hodně prachatý dámy, ne všechny chtějí originalitu, jedinečnost, osobitost, ale

chtějí také něco líbivého, nekomplikovaného(ke své osobnosti...), jenže současně něco, co hned tak někdo nemá.

Takže parfuméři udělají za draho vůni, která už je v Douglasu či Sephoře,  jen tomu dají  vznešený příběh a u ceny volume doprava...

(není to poprvé, kdy k něčemu přivoním, a vím, že už to tu někde prostě JE...)

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 25. zaří 2023 15:32
Reakce na euridike:

... a já se na ni tak těšila, tolik nadějí jsem měla - a Ty mi to takhle rozbiješ...!

​Přesně!

Offline jerry
11039 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 10:13

Black Vines (Kerosene) - dřevo se suchými bylinami, anýz, badyán, trocha lékořice. Po rozvonění sladkým pepřem okořeněné kadidlo s větrovým balzámem. Moc se mi líbí, akorát se obávám, že bych ji neměla kam nosit.

Offline Woody
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 18:53

Laboratorio Olfattivo Decou vert

Svěžest jarnìho dopoledne v probouzejìcì se zahradě, konvalinky lehké a zelenkavé, s dalšìmi květy vůně šeřìkově sládne, a prohřìvá se sluncem jakoby stoupajìcìm nad rozkvetlými záhony. Vše se nakonec proměnì v iluzi na hladině ze skleněného pižma, květiny zanechajì lehounkou krémovou stopu s přìchutì bìlé čokolády. S touto edp spìše pro ženy jsem prožil okamžiky na úrovni edc.

Offline Woody
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 19:18

Laboratorio Olfattivo Tantrico

Ó jak nám se dařì v kanceláři, v bìlých košilìch, v klišé úsměvech, když na dřevu makáme, o pauzách minerálku ala gin tonic cucáme, plošì jak plátky limety, cedry a jedle rostou někde vedle...Čary von Magiko to je teda Tantrico. 

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 19:42

Strangers Parfumerie: SM Café 

Kavárna, kde se právě dělá káva z čerstvě upražených zrnek. Silná, černá a nesladká.

Teprve balzamické tóny přidají krémovou sladkost, do které se prolíná kůže a tabák s třešňovým aromatem nebo spíš pokapaný třešňovým likérem. A také růže s pačuli, ale ta je tam opravdu jen jako vánek. Balzamická pak vůně zůstane, jen kůže se změní na jemnou semišovou.

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 05:48

Café Rose Tom Ford

- mainstreamová růže na rozmlzenem, blize neurcitelnem jakože gurmanskem základu ve stylu vůní Lancome

- degradace původní vůně Café Rose

- nuda od Toma Forda

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 05:50

Soleil de Feu Tom Ford

- velmi příjemné

- hebce krémová, delikatne kouřová tuberoza

- intenzita tělová, ale výdrž solidni

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 05:51

Black Orchid Tom Ford EdT 2023

- hodně příjemná původní Black Orchid EdP bez okurek, ylangem krémovější, jemně sálající z kuzez

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 05:54

Noir Extrémně Tom Ford Parfum

- mix Noir Extreme + Noir Pour Femme

- krémové delikatne dřevité s typickou hebkou gurmanstinou(kilci méně výrazné, ale přítomné pořád)

Krásné 

Offline Woody
příspěvků moje polička 30. zaří 2023 09:36

Encens celeste Atelier Cologne

Vášeň a hřìch ve stinném zákoutì katedrály...úderné labdanum posìlené nahořklou olejovou bergamotovou skvrnou...Attaquer od ELDO je proti tomu andělem něžným...hodinu se labdanum usazuje a pozvolna do sebe vpouštì dřevitost inventáře a studené kadidlo, typický doprovod sakrálnìch kadidlovek. Středem pak spásně procházì vadnoucì růže, kadidlo se prohřìvá, stává se štiplavě sladkým...cukr moučka pro diabetiky. Poněkud neučesaný bachovsky varhannì úvod zlehka šokuje a křičì, ovšem byl pro mě to nejzajìmavějšì na jinak standardnì kadidlovce. 

Offline jerry
11039 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 10:36
Reakce na Miru:

Café Rose Tom Ford

​Zkousela jsem zatim pouze letmo v parfumerii a  i pro me je to velke zklamani. 

Pouziti nazvu Cafe Rose je nehoraznost.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 11:02
Reakce na Miru:

Café Rose Tom Ford

- mainstreamová růže na rozmlzenem, blize neurcitelnem jakože gurmanskem základu ve stylu vůní Lancome

​No přesně, napadlo mě to samé, základ jak LVEB...

Novou Black Orchid bez okurek, tedy v mém případě bez hrášku, budu muset vyzkoušet...

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 18:53

Parle Moi de Parfum: Guimauve de Noël 

Vánoční marshmallow? Vánoční vůně to úplně není, chybí tady typické vánoční koření. Ale je tady vanilka nebo spíš vanilkový cukr s pomletými mandlemi. Ten popráší pomerančový květ se zeleným neroli. Je to sladké, ale nepřeslazené. Mohlo by to být příjemné, kdyby z toho nevyčníval syntetický ambroxan.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 21:55
Reakce na Woody:

Vášeň a hřìch ve stinném zákoutì katedrály

​No, to znie pomerne nepohodlne ...a do toho ten luterán Bach...

skúšať? neskúšať?

Offline Woody
příspěvků moje polička 01. října 2023 07:50

slniecko

Zkoušel jsem jen tak v Notinu, a nepohodlné to trošku bylo, připadal jsem si jako po nečekané rychlovce se securiťákem za papìrovou maketou flakonu YSL. Myslìm, že nové Pigmentárium by mohlo správně rozvibrovat naše kašmìrové dušičky.

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 01. října 2023 08:23