Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 01. října 2023 17:53

Terra Mia Carthusia EdP

...desert -

roztomile(v tom nejlepším smyslu slova) sladký, muchlací, jedlý,

prostě gurmánská delikatesa.

Nadýchané a vláčné těsto, jakoby se vám v ústech míchalo tiramisu a jahody se šlehačkou -

smetana, ovoce, vlahé piškoty, káva a

hedvábná, bezgravitační a spíše podprahová dřevitost a

delikátní kouřovost(italové poměrně dost kouří)

...dolce Vita...

...typově o ingredience barvitější Angel Sucrée.

...výdrž výborná

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 01. října 2023 18:04

Tuberosa Carthusia EdP

...mix lahodnosti...

Tuberozová vůně začínající hedvábnou švestkou, krémovou, do smetany vyšlehaným ylangem,

pižmová/živočišná, téměř houbičková!..

...ano, mnou zbožňovaná "houbičkovist", jež se mi roztahuje na kůži, má na svědomí většinou gardenie, zde je však také

(takže buď neuvedli gardenii ve složení, a nebo je to namícháno z tuberozy, pižma, ylangu a vanilky)

a k tomu všemu luxusně zpracovaný tenounkatý a heboučký organzový šál z delikátních pryskyřic.

...semplicemente una donna...

...v chladu je v Tuberosa tuberoza v barevně naovocnělém, tlumeně šťavnatém oparu s pouze podprahovou delikátní houbičkovitostí, a spíše jen, ony houbičky, v úvodu.

...v teple, resp. při fyzické aktivitě, zahřátí těla, vystoupí více houbičkovitost, a jakoby si nad kůží luxusně delikátně zpoceně/příjemně lepkavě sálá

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 03. října 2023 10:43

Miru 

Ta Tuberosa je fakt skvělá, klidně bych ji brala. 

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 03. října 2023 16:27

euridike 

...jo, je parádní.

(šla jsem do databáze vůní od Carthusia a četla u nich složení. Dvě vůně mě oslovily - Tuberosa a Terra Mia. Tak jsem je zkusila a jo, klaplo to, a hned koupila)

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 03. října 2023 21:05
Reakce na Miru:

Black Orchid Tom Ford EdT 2023

- hodně příjemná původní Black Orchid EdP bez okurek, ylangem krémovější, jemně sálající z kuzez

​ylang? Musim vyrazit vyzkouset!

A fakt edt?

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 03. října 2023 21:46
Reakce na Woody:

slniecko

Zkoušel jsem jen tak v Notinu, a nepohodlné to trošku bylo, připadal jsem si jako po nečekané rychlovce se securiťákem za papìrovou maketou flakonu YSL. Myslìm, že nové Pigmentárium by mohlo správně rozvibrovat naše kašmìrové dušičky.

​Mně se Oratorio moc líbí, ale nejvíc v začátku, kdy tam ještě těch kadidlových pryskyřic moc není. A cítím v něm i trošku vinného kalu (podobně jako v Salute!), který vůni dodává zvláštní temnou svěžest.

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 04. října 2023 03:46

Luna 

...určitě, nová verze EdT, matný flakon s černou etiketou...

Offline Woody
příspěvků moje polička 04. října 2023 08:30

Fleur Tak to zkusím ve Vavavoom rovnou obě dvě vůně.

Na kadidlu mě těší zejména ten chladivý mramorovo jehličnanovo citrusovo minerální akcent

Na mandarinku v Oratoriu jsem hodně zvědavý. 

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 04. října 2023 18:18

Woody Pokud neznáš, tak tam vyzkoušej i Ex Voto od WienerBlut.

Offline jerry
11039 příspěvků moje polička 04. října 2023 20:25

Blackmail (Kerosene) - truhlářská dílna plná suchého dřeva, prachu, pilin a hoblin, po rozvonění temná zakouřená ambra se sladkým oudovým dřevem s trochou vláčné kůže. Sladší a více ambrová verze Laudano Nero.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 05. října 2023 20:14
Reakce na Woody:

slniecko

Zkoušel jsem jen tak v Notinu, a nepohodlné to trošku bylo, připadal jsem si jako po nečekané rychlovce se securiťákem za papìrovou maketou flakonu YSL. Myslìm, že nové Pigmentárium by mohlo správně rozvibrovat naše kašmìrové dušičky.

Inak no, na to som zvedavá. a som zvedavá na klepy, lebo som si všimla, že je tam uvedený iný parfumér A zároveň som tento rok zadávala do databázy novú vôňu novej značky Amulet (Hiermann Parfums) . A vyzerá, že tiež kadidlová!

Akurát neviem, kde tie klepy zobrať....

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 07. října 2023 18:54

...rychlovka - jen po jednom stříknutí/takže jen dojmy a to, co jsem si zapamatovala a bez možnosti zápisků a indisponována bacilem, no nešlo nenavšítivit 

VAVAVOOM

Viole Nere Meo Fusciuni

...velmi mi to připomnělo styl vytvořené vůně, původní Iris Poudre Frederic Malle 2000.

Zde však šťavnatá a větvičníkem jemně zemitá fialka, tmavofialová, téměř dočerna, s delikátní, ale jasnou kosatcovou dřevitostí a i s jemným rtěnkovým akordem. 

Jako kdo má rád nepitomé fialky, bude se mu líbit. Je povedená.

(Mě ale nudí)

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 07. října 2023 18:57

Vanilla Powder Matiere Premiere

...intenzita sice intimní, výdrž slabší průměr, ale kompozičně

krásná!.

Hebka, muchlací, něžná, vláčně prachová, delikátně větrově hedvábně dřevitá.

Nejedle jedlá a jedle nejedlá,

chumlací,

lahodná.

Moc pěkná jako samostatná vůně ale velmi dobrá i ke kombinování s plno vůněmi jinými.

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 07. října 2023 18:58

Oratorio Pigmentarium

...pro mě mainstream, který se tváří jako niché. Aneb - pro někoho, kdo chce říkat, že má nikovku, ale kompozice je nenáročná.

Na mně sladká mandarinka podbarvená velmi jemným kadidýlkem.

Nuda

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 07. října 2023 19:03

...opětovně připomenutí

1992 Purple Night Les Bains Guberbois

...jako jo, pěkná tuberoza, ale taková osmdesátková -

sytá, naovocnělá, tlumeně sametově šťavnatá.

Taková, no, už zralejší metresa, a nebo naivní vip kurtizána...

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 07. října 2023 19:18

...nejvíc jsem ale byla zvědavá na, zde téměř všemi rozcupovanou vůni

Narcotico Meo Fusciuni

a je

krásná...

...je to Itálie -

tmavé vlhké uličky, navlhlé kamenné zdi, kameny pod nohama ohlazené miliony kroků, světla lamp odrážející se v očích,

těžké navlhlé dřevo nábytku, silná kůže zteřelá časem, lehce popraskaná a také navlhlá, navlhlé cínové nádobí, 

měkkost houževnatých listů pačuli, ale také nasládlost - mikrozbytky z tepla těl před chvílí v masivních křeslech sedících, prostě

l´odore di una boutique d´antiquariato

Nosila bych tu vůni moc ráda.! Ale

tady, u nás na ni není prostor, budila bych nejspíše rozpaky, možná i pohoršení.

Tahle vůně ale absolutně patří do Neapole -

je to město s neopakovatelným charismatem!,

NIKDE jinde jsem se tak necítila...,

úplně na mě dýchla, obejmula, pohltila mě atmosféra 

Mafie,

a skoro bázeň...

...v kombinaci s tepem města, živelností, černou barvou, monumentálními památkami(kdy pokaždé, jakmile vlezu do kostela či chrámu, jsem naměkko, lesknou se mi oči a klepe brada a kdyby nebylo přítomných lidí, normálně mi tečou slzy), s luxusními butiky, kavárničkami, pizériemi, a tak vůbec

je Neapol totálně neopakovatelná,

jiná...

...a největší bomba byla, když jsem z náměstí šla jistou širší ulicí - mírně se napřed stáčela doleva nahoru a pak zase doprava dolů -

jsem cítila, že mám husí kůži, protože,

protože

já měla před několika lety opakovaně sen, že tou ulicí, ano, přesně tou třídou s výlohami, chodím a jsem tam spokojená, v tom snu se mi tam vždy moc líbilo...

Ano, tahle vůně je narkotická

https://www.youtube.com/watch?v=Rb5jz3mliM0

https://www.youtube.com/watch?v=R3Ob_fTaWmI

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 07. října 2023 19:44

Miru 

Nemám slov k Tvé recenzi...

Rozumím & tiše souzním. 

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 07. října 2023 19:49
Offline jerry
11039 příspěvků moje polička 09. října 2023 09:49

Copper Skies (Kerosene) - suché dřevo nasáklé hřebíčkem macerovaným v nesladké kouřové ambře a natřené starým včelím voskem. A vše pokrývá vrstva historického prachu spolu se suchými listy pelyňku.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 09. října 2023 18:19

jerry 

Díky za všechny recenze na Kerosene, perfektní jako vždy...