Fleur děkuji, já nemám úplně vycvičený nos na jemné rozdíly. Dune si kupuji víc než 30 let,, nějak by mi chyběl.
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Tak Betty V tom případě v klidu doplň zásoby
.
Poradíte mi parfém s vôňou mydielka?
Chanel No.5 L´Eau
Biely kvet holubičky od NR
White Linen EdP od Estée Lauder, tam už je mýdlovost spojená i s vůní čerstvě vypraného a ve větru usušeného prádla.
Ivoire Balmain, krásné krémové mýdlo, ačkoliv podle složení by to tak nevypadalo.
Fleur Ďakujem ![]()
nezná někdo Figuier Noir Houbigant?
podle popisu je přesně pro mne
Mohl by mi prosím někdo porovnat rozdíl Black Perfecto EdP a EdTF? Nejsem fanoušek lekorice, tak me zajímá jestli je lekorice cítit i v EdTF. Ještě by me zajímalo, která z nich je "zelenejsi" a je v ní cítit čerstvá ruze(ne susena)? Dekuji
Prosím mali ste už niektorá od Amouage Gold, ale s označením New? Je to nová vôňa, či stará pôvodná Gold? Aj flakón sa mi zdá, že je iný, tak neviem....žiadne info som nenašla
Máte niekto ten nový flakón parfémov Aedes de Venustas? Sú aj v skutočnosti také hnusné ako na obrázku? Chcem si kúpiť Pelargonium, ale ten flakón ma dosť odrádza. ![]()
Ráda bych si na podzim koupila Modrou hodinu, ještě nejsem rozhodnuta, jestli EdP nebo EdT. Vůni znám dobře z dob asi před deseti lety. Chci se zeptat, zda došlo k reformulaci v domečkovém flakónu. Totéž se týka Insolence, tu jsem dosud měla jen původní.
Najde se někdo, kdo dokàže porovnat vůni Modrá hodina v původním flakónu a teď v domečku. Děkuji moc.
woman27 K reformulaci ve smyslu nějakého výrazného přepisu složení rozhodně nedošlo.
Ale u LHB v koncentraci EdT a EdP byly vždycky veliké rozdíly v jednotlivých šaržích. Mám doma zbytek deset let staré EdP a ta je krásně pudrová, zatímco ve flakónu pořízeném před pěti roky cítím výrazněji kořeněný karafiát na pryskyřičném podkladu, ale vůbec bych si netroufla z toho vyvodit nějaký zobecňující závěr.
LHB nosím dlouhodobě a každý otevřený flakón vyzníval trošku jinak a byla jsem překvapená nějakou fasetou, kterou jsem v tom předchozím nezaregistrovala, ale celkový charakter vůně se nikdy nezměnil.
V posledních letech dávám nepatrně přednost koncentraci EdT, která je díky anýzu mírně optimističtější a na mně překvapivě drží déle a působí výrazněji než EdP.
Moc děkuji. To jsem ráda, taky už jsem se rozhodla pro EdT. EdP původní - jak píšeš pudrová - byla nádherná, ale trochu táhla ona mě, ne já ji. To se mi stává málokdy, takže proto EdT. A také okolí bylo z EdP "umořené", asi jsem to občas přehnala
.
woman27 Také mám zkušenost, že okolí lépe rozdýchává LHB v koncentraci EdT. Tak ať se ti hezky nosí!
Děkuji moc![]()
Biely kvet mám Iris Nazarena, původní flakony znám jen z obrázku. Hnusný mi nepřijde, k této vůni je konkrétně i přiléhavý. Ale vzhledem k tomu původnímu, rudému pro Pelargonium, je to prostě krok mimo.
Biely kvet mne sa nazivo tie flakony dost pacia. Ako ano, mrzi ma, ze su uplne unifikovane, pri tych predoslych ladili aspon faru s vonou, ale ako take su podla mna pekne. zje to kvalitne urobene masivne slo, to na takomto diajne spravi vela. Ale samozejme je to aj dost vec osobneho vkusu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje