Mirka Tvoje dojmy vyznívají velmi pozitivně, takže v chladnějším počasí může být už jedině ještě krásnější.
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Fleur ano, to bude zajímavé, jaká bude v chladu. Určitě ji vyzkouším. Mně je v posledních letech příjemné nosit vůně podobné tomu, co se odehrává v přírodě. Na jaře zelené vůně, pak šeříky a jarní kytky, teď kvetou růže, tak hodně nosím růže a taky CPO. Na podzim krásně voní všechno, to nosím kdejakou podivnost, cibetku a jiná zvířátka, pak si dám zimní cukrátka, kadidlo, koření, kůži, koňak a doutníky
.
Mirka nikdy jsem se na to nesoustředila, ale mám to asi podobně. jedinou vyjímkou jsou tropické bílé květy s kokosem, kterými s v zimě ráda občas připomínám léto
alibi Šťavnaté citrusy kolem Vánoc taky nejsou k zahození
.
Mirka Přesně! Také po jistém čase ráda v zimě rozříznu teplou vůni ambry aldehydovým paprskem, nebo citrusy.
Existuje nějaká svěží, citrusova, zelena arabka prosim?
alibi děkuju...hezký počtení, asi jednu z těch jakože vyhovujicich koupim. Jen jsem hledala výdrž v domnění, že arb.ji maji lepší i u lehčích vůní
...třeba tahle:
například zde:
Z této řady mám Junoon - pudrovka, bezva držák, sbírá pochvaly. Měla jsem i Junoon Rose - také velmi dobrá
stes to jsem si taky myslela. ale aby tam byla větší výdrž, tak tam musí být asi alespoň ta dřeva (nebo oud) nebo pižmo /bohužel.
Miru diky,ale vanilka neni pro mně, max v tuhý zimě
stes vydrz zavisi skor od ingrediencii, nez od zeme povodu...ked su v tom citrusy, tak tie sa odparuju rychlo...ak chcem dlhodrziacu letnu vonu, skor sa orientujem na lahke suche svetle dreva
stes V arabkách se nevyznám a nevyhledávám je, takže z těch ti žádnou neporadím.
Ale překvapilo mě, jak skvělou výdrž má Hesperia od WienerBlut, sama uvažuji o koupi, až trošku zredukuji počet flakónů.
Děkuju všem, mam nad čím přemýšlet ![]()
Bylo by fajn, kdybyste měly/i na parfémové poličce, že nabízíte odstřik.
Nevím, kam s tím, tak to zkusím zde. Nemáte někdo osobní zkušenost s pracím gelem/aviváží od Francis Kurkdjian Aqua Universalis?
Chtěla jsem něco voňavého na prádlo a koupila jsem si aviváž v Rituals Karma a nic moc. Po uschnutí prádla není vůně cítit prakticky vůbec. Děkuji :-).
Došel mi můj oblíbený Dune, nedostanu se nikam osobně, je v pohodě objednat na Notinu?
Tak Betty Určitě ano, nemusíš mít obavy. To snad jedině v případě, že jsi měla letité zásoby ještě nereformulované verze, pak bys mohla být zklamaná
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje