Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 20:28
Reakce na Biely kvet:

Máte niekto ten nový flakón parfémov Aedes de Venustas? Sú aj v skutočnosti také hnusné ako na obrázku? Chcem si kúpiť Pelargonium,  ale ten flakón ma dosť odrádza.

​Mně ten flakón nepřipadá hnusný, ale mám s ním jiný problém - připomíná mi flakóny od mého oblíbeného inkoustu

Ty původní se mi líbily právě barevným rozlišením, ale nebyly moc praktické: těžké, hůř se z nich dělaly odstřiky. Ale barevně to byla nádhera, navíc pokaždé předjímající atmosféru vůně. Moje nadšení pro ně také ochladlo, když se ukázalo, že skleněná část je naprosto identická s flakóny značky Au Pays de la Fleur d´Oranger... Možná i proto je změnili.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 21:06

Fleur keď spomínaš ten atrament...to myslíš ten parfumovaný? Som naň toto leto myslela, ale nepodarilo sa mi ho dohľadať. Nedala by si naň, prosím, link?

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 23:02

slniecko Ne, to jsem měla na mysl jednu edici Diamine, ten parfémovaný nebyl.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 17:21

Fleur rozumiem.

A prosim, parfemovany nepouzivas? Mne sa zdalo, ze si o tom niekedy pisala, ale mozem sa mylit.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 18:06

slniecko Kdysi jsem měla, ale už bych si ani nevzpomněla na značku. Teď dávám přednost vyzkoušeným, které mi neucpávají hrot a vyhovují barevně.

Offline Woody
příspěvků moje polička 13. října 2023 18:02

Dìvám se na klon E molecule od Alhambra Monocline 01...myslìte, že lze na sirotkovi iso e super něco pokazit, krom většìho zředěnì aneb hrozì rozdìl v kvalitě mezi Molecule a Monocline?Chci si zkusit sólo eterické oleje naředit iso parfemem namìsto alkoholu. Dìky za reakce.

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:43

Prosím vás, který Chanel má ve složení islandský lišejník?

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:00

Sweet Potato Lišejník jsem v Chanelech nenašla, ale dubový mech v No.19 a Pour Monsieur. Lišejník je třeba v Chrome od Azzaro, v Norne, Arborist, Fanghorn, Red Potion a mnoha dalších zde neznámých vůních. 

13356 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:07

Sweet Potato Proč tě to zajímá?

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:15

Korsičanka Protože biologii milující dítě teď přišlo s touto informací. A že zkoušela na letišti, nějaké číslo to mělo být, v hlavě byl ten lišejník (pukléřka) fakt cítit a dál to byla krásně dřevito-zemitá vůně.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:20

Sweet Potato 

...a to jenom cítila pocitově ten lišejník.?, nebo tam fakt je ve složení.?

nemohl to být Chanel No.19 se zeleným galbanem třeba.?,

a nebo je dost v chanelových vůních vetiver či cypřiš, resp. zemité tóny v různých variacích...

Offline jerry
10921 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:23

Sweet Potato  

Chanel No.19 (a je to "číslo")

edit - Miru byla rychlejší

13356 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:24

Sweet Potato Miru Vždyť to píšu, že dubový mech - ten může vonět podobně jako lišejníkV Pětce, 18-ce ani 22-ce není:)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:24

Sweet Potato Korsičanka 

lišejník je v Cristalle...

13356 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:26

Miru Tam jsem šla poprvé a taky dubový mech. Takže pokud neočíslovaný flakon, je to jasné.

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:53

Korsičanka Já ve složení nevidím ani ten mech? (Pardon, větvičník)
Někdo jí to říkal, jako že určitě, pak zkoušely na letišti, možná to bylo přání otcem myšlenky, ale je fakt, že v lišejnících se dost vyzná. Má za úkol zjistit více.

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 31. října 2023 20:00

Takže beru vše zpět! Omlouvám se za zmatky...

Zmotaly to. Na dubový mech neslyšela, na větvičník už ovšem ano! A větvičník ovšem je nikoli mech, ale lišejník! Nikoli isladský ovšem. 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 07:22

Sweet Potato Podle popisu bych tipovala právě Chanel 19 (ovšem teď by bylo fajn pamatovat si, jestli zkoušela EdT, nebo EdP ).

13356 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 09:04

Sweet Potato Němci té složce říkají Eichenmoos a parfumo ji udává ve všech 3 odnožích No. 19: EDT,EDP i extraitu. Jen v Poudrée prý není.

Ve starších podobách nechyběl samozřejmě ani v ostatních odnožích  - jako Cologne či Voile Parfumé.

Takže stačí vyzkoušet nejlépe u Chanelů v Pařížské:) Tam by nemusely být testery "jeté"

Offline Mha
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 17:40

Chci si koupit parfém, mám tři favority.

Mohly byste mi je prosím dát do pořadí, jak moc se drží u těla nebo jak jdou do prostoru? Diky

Molinard Habanita (černá)

L'Heure Bleue (Edt)

Slonisko Strašlivé od Kenzo